Ob izpadu vlade iz ZDA je vaša zasebnost zelo pomembna

Ukinitev vlade ZDA povzroča težave z zasebnostjo

Zdaj že v tretjem tednu je odpoved vlade ZDA uradno postala najdaljša v zgodovini. Več kot 800.000 zveznih uslužbencev dela brez plače in učinki, kot si lahko predstavljate, se začnejo kopičiti.

Medtem ko je vpliv na nacionalne parke, letališke varnostne linije in priljubljene kulturne znamenitosti zlahka opaziti, je nekatere bolj zaskrbljujoče učinke nekoliko težje določiti.

Za začetek sta spletna mesta tako za Zvezno komisijo za trgovino (FTC) kot za Zvezno komisijo za komunikacije (FCC) propadla, kar pomeni, da so potrošniki v stiski. Morda je bolj strah, če je FTC ugasnil tudi svoje spletno mesto za krajo identitete - spletno mesto, kamor ljudje gredo prijaviti goljufije.

Ko odprete spletno mesto, ste naleteli na izjemno obvestilo, ki se glasi:

"Zaradi zaustavitve vlade trenutno ne moremo ponuditi te spletne strani. Ob financiranju vlade bomo nadaljevali normalno delovanje. "

To pomeni, da bi lahko zaradi manjše ureditve vseh vaših najljubših (ali ne tako priljubljenih) vladnih objektov, ki jih financira država, ta ukinitev nenamerno ogrozila vašo zasebnost.

Kaj se zgodi, ko nikogar ne bi povedal?

Kraja identitete je bila druga največja pritožba potrošnikov na FTC v letu 2017, ko je bilo vloženih več kot 100.000 novih poročil. To je bila 3-odstotna rast v primerjavi z letom 2016, predvidoma pa se bo povečala tudi lani.

"Brez ustrezne možnosti, da bi ljudje vlagali in dokumentirali poročila o goljufiji, imajo hekerji več svobode kot kdaj koli prej."

Brez ustrezne poti, da bi ljudje vložili in dokumentirali poročila o goljufijah, imajo hekerji več svobode kot kdaj koli prej. To pomeni, da so ljudje, ki poskušajo prijaviti kaznivo dejanje - ali preverijo starejšo prijavo - v bistvu v zakonitem položaju.

In potem obstaja grožnja robotskih klicev in prodajalcev prevare. Ker je FCC neaktiven, ljudje ne morejo prijaviti in izpostaviti številk goljufij, zato se ti samodejni klici z neželeno pošto lahko prosto širijo..

Ljudje so že poročali o klicih, ki uporabljajo zaustavitev kot sredstvo, s katerim silijo nezaupljive poslušalce, da predajo svoje osebne podatke. Eden zlasti prejemnike potrka s trditvijo, da je nedavna ukinitev vplivala na njihovo stanje pri IRS. Nato poslušalca prosi, da "preveri" osebne podatke tako, da jih preda.

Na žalost brez zmožnosti preverjanja in preverjanja, katere številke so resnične in katere ne, večina zaviralcev klicev drugih proizvajalcev ne more posodobiti svoje programske opreme, kar vodi v bolj nepotrebne klice in bolj jezne stranke.

Zasebnost se med zaprtji zavzame na zadnji sedež

Težave segajo daleč od Washingtona. Ljudje v Phoenixu v Arizoni so nagnili ministrstvo za domovinsko varnost, potem ko je na stotine ljudi poslalo množična sporočila o odpovedi sestankov - katerih osebni e-poštni naslovi so bili vidno vidni vsem prejemnikom sporočila.

Številne lokalne službe za priseljevanje so prav tako začele zgodaj zapirati. Kot je navedeno na ameriškem spletnem mestu USCIS, "se ti podatki lahko hitro spremenijo, zato prosimo, da to stran preverite na dan svojega sestanka." Zapiranje pisarn USCIS morda ne bo neposredno vplivalo na vašo zasebnost, vendar je malo upoštevanja osebnih podatkov nekaj, kar zagotovo prenesti v druge veje - če že ne.

Ameriška vlada je največja vohunska sila na svetu in z vsemi morebitnimi neprijetnimi podatki, ki jih zbira, ni nikoli boljšega časa, da bi se hekerji znašli v.

Kaj pričakovati, če se zaustavitev nadaljuje

Čeprav ni mogoče napovedati, kdaj se bo zaustavitev končala, je to, kaj lahko pričakujete na frontah zasebnosti in varnosti..

En trend, ki ga boste zasledili, je vedno več neaktivnih spletnih mest. Že spletna mesta, ki jih financira vlada, kot sta NASA in ministrstvo za pravosodje, so postala inertna, in če se zaustavitev nadaljuje, bo več zastavljenih strani samodejno zaprlo zaradi zastarelih ali poteklih varnostnih potrdil. Po Engadgetu je več kot 80 certifikatov TLS že potekel.

FCC je tudi prenehal s certificiranjem novih elektronskih naprav, ki so na trgu. Čeprav to morda nima takojšnjega vpliva, bi dolgoročne posledice lahko bile zaskrbljujoče. Če bo kakšen pripomoček prišel skupaj s super invazivno vgrajeno vohunsko tehnologijo, ga morda ne bodo priznali več dni, tednov ali celo let.

Za nekatere od teh nevarnosti se še vedno lahko zatečete. Če menite, da ste bili žrtev kraje podatkov ali identitete, se obrnite na svojo banko in sledite navodilom na tej arhivirani strani. Za konec ste morda v istem čolnu kot zmešani vladni uslužbenci: čakati je treba le še.

Ob izpadu vlade iz ZDA je vaša zasebnost zelo pomembna
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.