Oblačno nebo naprej: LA toži Weather Channel za prodajo uporabniških podatkov

[ware_item id=33][/ware_item]

Oblačno nebo naprej: LA toži Weather Channel za prodajo uporabniških podatkov


Mesto LA toži podjetje Weather Weather, hčerinsko podjetje IBM, za skrivno rudarjenje in prodajo podatkov o lokaciji uporabnikov z izjemno priljubljeno aplikacijo Weather Channel.

Navaja, da aplikacija nepravično manipulira z uporabniki, da bi omogočili njihove nastavitve lokacije za natančnejša vremenska poročila, tožba potrjuje, da aplikacija zbira in nato te podatke prodaja drugim podjetjem.

"TWC [Weather Channel] že leta varljivo uporablja svojo aplikacijo Weather Channel, da zbere zasebne, osebne podatke o geolokaciji svojih uporabnikov - sledenje minutnim podrobnostim o lokacijah svojih uporabnikov ves dan in noč, hkrati pa uporabniki vodijo prepričanje, da njihovi podatki bodo uporabljeni le za zagotavljanje "prilagojenih lokalnih vremenskih podatkov, opozoril in napovedi", "se glasi tožba.

Posnetek zaslona aplikacije iOS Weather Channel

Sklicujoč se na nedavno preiskavo s strani New York Times ki je razkrilo, da več kot 75 podjetij tiho zbira podatke o lokaciji (če jih še niste videli, je vredno prebrati), tožba temelji na kalifornijskem zakonu o nepošteni konkurenci, saj navaja, da sta uporaba in prodaja podatkov o lokaciji uporabnikov oba "Goljufivi in ​​varljivi."

Zakaj so podatki o lokaciji zelo pereče vprašanje

Sposobnost določitve točno določene lokacije osebe v določenem času ni samo strašljiva, nevarna je. Ko se vaša lokacija oddaja, nimate nadzora nad tem, kdo jo lahko vidi. Vsako gibanje, vsakodnevna opravila zasledujemo in beležimo. Celo preprosti dogodki, kot je obisk zdravnika, odhod v cerkev in še več, so izpostavljeni, večina od nas tega nikoli ne zazna.

Ta vrsta kršitve zasebnosti bi lahko nenamerno razkrila človekovo politično pripadnost, spolno usmerjenost, religijo in drugo.

"Pomislite, kako se zdi Orwellian živeti v svetu, kjer zasebno podjetje potencialno spremlja vsako mesto, kamor greš, vsako minuto vsak dan," je dejal mestni tožilec Los Angelesa Michael Feuer. "Če želite podjetju žrtvovati te podatke, morate to storiti z jasnim in naprednim obvestilom o tem, kaj je resnično v tem."

Določitev temeljev za prihodnje odredbe

Trdimo, da so za spremljanje aplikacij #WeatherChannel, kjer uporabniki živijo, delajo in obiskujejo 24 ur na dan, ter koliko časa uporabniki preživijo na vsaki lokaciji.
https://t.co/WsJ3doByrt @ ABC7 #privacy #DataMining #TechNews

- LA City Attorney (@CityAttorneyLA) 6. januarja 2019

Čeprav so poslovne prakse, ki stojijo za domnevnim zbiranjem in prodajo uporabniških podatkov v aplikaciji Weather Channel, nezakonite, to ni nič nenavadnega.

Podjetja, kot sta Facebook in Google, rutinsko rudnejo vaše podatke o lokaciji, in čeprav bodo svetovni voditelji lahko sčasoma začeli razbijati, kako podjetja zbirajo in dobivajo vašo zasebnost (ali pomanjkanje le-te), trenutno ni prave spodbude, da ustavijo.

Ta tožba upa, da bo podjetje Weather Weather kaznovalo do 2500 dolarjev za vsako kršitev zakona o nepošteni konkurenci. Z več kot 200 milijoni prenosov in prijavljenimi 45+ milijoni uporabnikov bi to lahko hitro postalo velika vsota.

Toda več kot to bi lahko pomagalo postaviti precedens za prihodnje primere. Kot je pravilno poudaril en uporabnik Reddita, "Zmaga tukaj pomeni mnogo lažji čas, ko druge aplikacije nehajo delati, ker bi zakon bolj razumal prakso."

Ne zaupajte vremenu (človek)

IBM je hitro zagovarjal svoje stališče in izjavil, da je podjetje za vremenske razmere vedno uporabljalo pregledne podatke o uporabi lokacij; razkritja so popolnoma ustrezna in odločno jih bomo zagovarjali. "

Medtem ko pogoji storitve Weather Channel vsebujejo zamegljenost pri prodaji podatkov o vaši lokaciji, niso vključeni v aplikacijo Weather Channel. Uporabniki morajo ročno iskati pravilnik v spletu in nato razbrati strnjeno ToS, da bi videli, kako se njihovi podatki o geolokaciji prodajajo za dobiček.

Na koncu se sprijaznimo s tem, ali gre za še en primer varljivih zasebnih zapletov. Na srečo bi se lahko te takšne taktike pridobivanja podatkov kmalu spremenile: kalifornijski zakon o zasebnosti potrošnikov, ki naj bi začel veljati leta 2020, bi podjetjem težje slepo profitiral od podatkov o strankah. In v Evropi GDPR že spreminja način ravnanja z zasebnostjo.

Ne glede na to, kako poteka tožba, bi moral biti opomnik, da nobeni aplikaciji ali storitvi, ne glede na to, kako neškodljiva se zdi, ne bi smeli odkrito zaupati. Vaša zasebnost je neprecenljiva in nujno je, da jo zaščitite.

Oblačno nebo naprej: LA toži Weather Channel za prodajo uporabniških podatkov
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.