Podatki o distopiji: kako me je moja zgodovina iskanja stala za službo

Kako me je moj ponudnik internetnih storitev stalo.

V nadaljevanju je del fiktivne serije, ki obravnava nevarnosti zlorabe zasebnosti v internetu. ExpressVPN seže v temno, a zelo realno prihodnost, kjer ponudniki internetnih storitev rutinsko prodajajo vaše zasebne podatke najvišjemu ponudniku.

14. januar 2019: Dan intervjuja.

Bil sem živčen; Dolga leta nisem imel službenega razgovora. "Upam, da se format ni preveč spremenil," sem pomislil, ko sem se spustil skozi dvorano.

"Kje se vidiš čez pet let."
"Tu predavam kemiji AP, gospod."
"Dobrodošli na krovu, sin!"

Da, verjetno bi šlo kaj takega, sem si mislil, ko sem se prijavil v pisarno glavnega direktorja. Roanoke Collegiate Academy je vaša tipična dobro obdarjena, konzervativna šola priprave. Verjetno še vedno imenujejo ljudi "sin."

To ni ravno moj slog, vendar sem potreboval to plačo. Že skoraj 11 mesecev sem lovil učiteljska opravila, ne da bi prišel do izraza, in začel sem se obupati.

Ko sem sedel v čakalnici, sem duševno prečesal vse družbene medije, ki sem jih ščetkal pred tem intervjujem. Facebook? Čisto čist. Instagram? Brezhiben. Twitter? Tako brezmadežna sem se komaj prepoznala.

"James! Vstopite. Super, da se osebno spoznam! "Profesor Finch je stal na vratih, iztegnil roko.

"Super, da se srečam tudi s tabo," sem samozavestno rekel, ko sem malo manj samozavestno stresel z roko. Zakaj je postavil smešen stres z besedami "osebno", kot da me je že spoznal na kakšen drug način?

"Prosim sedite." Sem.

"Kot si lahko predstavljate, imamo tukaj veliko prosilcev za učiteljsko osebje," je rekel profesor Finch, ko je sedel čez mene. "Običajno se ne trudimo srečevati s kandidati, ki jih je naš sistem označil, vendar je vaš življenjepis dovolj impresiven, da smo želeli samo osebno razjasniti nekaj stvari."

"Z zastavico?" Sem močno pogoltnil, v upanju, da je vseeno videti, kot da sem se nasmehnil.

"Da. No, takoj bom dobil to. "Profesor Finch je pomagal papir na svoji mizi proti sebi. "Na spletnem prijavnem obrazcu ste označili, da v zadnjih treh letih niste uživali rekreativnih drog."

O, Jezus.

"To je pravilno."

"No, samo želimo se prepričati, da je tako," je rekel Finch in zrl v mene, kot da bi iskal resnico. "Tu je ogromno mladih vtisnejših mož."

Kristus, ali mislijo, da grem v laboratorij kemije Walter White?

"Ali obstaja razlog, da nezaupam moji prijavi, gospod?" Dodala sem "Gospod", da izkažem spoštovanje. Ali naj se sliši ogorčeno? Ali bi me to bolj prepričalo ali bi to službo že izgubil?

Finch se je skoraj nasmehnil. "V preteklih letih smo našli večino kandidatov in prav nam povedo, kaj želimo slišati. Da bi se izognili neprijetnostim na poti, smo začeli kupovati podatke pri ponudnikih internetnih storitev, da bi nam zagotovili bolj ... popolno sliko o vsakem kandidatu. "

Zmrznil sem se. Zgodovina brskanja po spletu Sem pred kratkim iskal kaj, povezano z drogami? Če bi to storil, sem prepričan, da sem uporabil način brez beleženja zgodovine. Vedno sem. Ne morem videti moje zgodovine, če uporabljam način brez beleženja zgodovine, kajne? PRAV?

Zdelo se je, da je Finch čutil moj notranji nemir. "James, verjamemo, da imate konopljo nenormalno."

Medicinska marihuana. Prekleto. Prejšnji konec tedna sem opravila precej obsežno raziskavo zdravljenja plevela za bolnike z rakom. O tem sem začel brati na CNN-u in se ravno spustil po zajčji internetni zajčki.

"O, to!" Udaril sem v čelo. "Imam strica, ki se preživlja s kemoterapijo, in mislil je, da bi bilo to dobro za njegov apetit, vendar ni preveč dober z računalniki, zato sem mu pomagal Google. Mene droge ne zanimajo. "

Finch je molčal tisto, kar se je zdelo deset celih sekund, preden je obrnil enega od papirjev na svoji mizi.

"Po naših podatkih ste iskali 12. januarja ob 16.13 kemikalije marihuane.”

Sranje. "No, kot sem rekel, moj stric je hotel vedeti, tako ..."

"Nato ste iskali, kako sintetizirati THC.”

"Gospod, nisem nameraval dajati drog, samo radoveden sem bil ..."

"Kot sem prepričan, veste, je medicina marihuana nezakonita v Virginijski Virginiji ..."

Nisem mogel več zadrževati svojega ogorčenja. "Profesor Finch, če se želim učiti o drogah, me ne zločinstvo!" Mislim, za božjo voljo, kakšen učitelj narave ne zanima kemikalije, niti nezakonite?

"Ne, James, ne zdi te zločinec," je Finch pogledal navzdol, nato pa se z grimasejo uprl vame..

"A na žalost te tudi ni primerno, da si učitelj v tej šoli. Tudi laganje. "

Finch je vstal, da bi odprl vrata. Za trenutek sem sedel brez besed, končno ugotovil, da je konec, preden sem stopil v zgradbo. Vstala sem in odšla ven, omamljena.

"Srečno pri iskanju zaposlitve," je rekel Finch, ko je zapiral vrata za mano.

Način brez beleženja zgodovine ne skriva zgodovine brskanja po spletu pred ponudnikom internetnih storitev. ExpressVPN ne. Uporabite ga za zaščito pred ne tako oddaljenimi distopijami, kot je ta.

Podatki o distopiji: kako me je moja zgodovina iskanja stala za službo
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.