Prvih 9 spletnih strani .onion iz globine temnega spleta

Ogledati si morate spletna mesta na temnem spletu

Kaj je temni splet?

Globok splet je tisti del interneta, ki ga ne indeksirajo iskalniki. Del globokega spleta je temni splet, ki obstaja znotraj večplastnih proxy omrežij - znanih kot temne mreže. Od teh temnih mrež je Tor daleč največji. Pritrditev pripon njegovih domačih domen, .onion, je postala sinonim za internetno svobodo.

Ta članek najdete tudi na temnem spletu!

Pridobite brskalnik Tor (znan tudi kot .onion brskalnik) in pojdite na http://expressobutiolem.onion/blog/best-onion-sites-on-dark-web/.

Toda kakšna spletna mesta gostijo ta temenski splet? Kaj počnejo in zakaj so tam? ExpressVPN s ponosom predstavlja devet najbolj (ne) znanih:

(Opomba: Brskalnik Tor boste potrebovali, da odprete vse povezave do spletnih mest .onion v tem članku in dostopate do temnega spleta. Brskalnik Tor lahko dobite tukaj.)

1. ProPublica z nagrado Pulitzer

https://www.propub3r6espa33w.onion/Čebula domača stran za ProPublica.

Prva spletna publikacija, ki je dobila Pulitzerja, je zdaj tudi prva večja publikacija z naslovom .onion.

ProPublica veliko stvari počne drugače. Njen vir financiranja je globoka denarnica Fundacije Sandler in različnih drugih podobnih organizacij.

Brskanje po delu ProPublice prek spletnega mesta .onion deluje dobro, sam obstoj spletnega mesta pa je velik dobitek za zasebnost in svoboden govor.

2. Facebook mesto .onion

https://www.facebookcorewwwi.onion/

Domača stran čebule za Facebook.

Zakaj bi ena največjih organizacij, ki je znana po invazivnem stališču do zasebnosti in sporni politiki jasnega imena, imela naslov .onion?

Čeprav lahko Facebook na svoji platformi zbira vse, kar govorite in naredite, ni vesel, da bi te podatke delil z drugimi. Facebook se prav tako dobro zaveda poskusov številnih vlad, da bi omejile dostop do orodja, ki tujcem po spletu omogoča prosto pogovarjanje in sodelovanje..

Facebook-ov naslov .onion ne olajšuje vzdrževanja anonimnega računa, ampak omogoča, da je Facebook bolj dostopen na mestih, kjer je cenzuriran.

3. DuckDuckGo, kjer Google ne

http://3g2upl4pq6kufc4m.onion/

Čebula domača stran za DuckDuckGo.

Iščete vsebino, vendar se ne želite odreči zasebnosti? DuckDuckGo je odlična alternativa Googlu. Iskalna dejavnost se ne prijavi zasnovo. DuckDuckGo tudi brez možnosti, da se seznanite s svojim vedenjem ali spremljate svojo e-pošto in brskanje po e-pošti ter dostojne rezultate. Iz tega izhaja vprašanje: Ali so Googlove obsežne tehnike nadzora resnično potrebne?

Google je zaradi Torja nadležen za uporabo, saj iskalce pogosto podvrže captcham, da dokažejo, da so ljudje. Toda Duck odlikuje hitrost, zanesljivost in zasebnost.

4. Zasebnost Wasabi denarnica

http://wasabiukrxmkdgve5kynjztuovbg43uxcbcxn6y2okcrsg7gb6jdmbad.onion

Domača stran čebule za denarnico Wasabi.

Wasabi Denarnica je denarnica za Bitcoin, ki ne samo, da skrije vse svoje podatke v Tor mreži, ampak vam tudi omogoča, da se "pridružite" transakcijam z drugimi, da povečate anonimnost. Zaradi tega je neverjetno težko ugotoviti, koga plačujete.

Postopek stane pristojbino, vendar za razliko od drugih storitev "mešanja" ali "mešanja" ni nevarnosti, da bi vas Wasabi ali kdo od uporabnikov prevaral iz vaših kovancev.

5. Riseup, anonimni ponudnik e-pošte in klepeta za aktiviste

http://vww6ybal4bd7szmgncyruucpgfkqahzddi37ktceo3ah7ngmcopnpyyd.onion

Čebula domača stran za Riseup.

Riseup je prostovoljni ponudnik e-pošte za aktiviste po vsem svetu.

Tam so ga leta 1999 ustanovili aktivisti v Seattlu in je od takrat zrasel na več kot šest milijonov uporabnikov po vsem svetu. Objavlja glasilo v več jezikih in na svojem spletnem mestu ne izvaja samo storitev Onion, temveč tudi vse svoje storitve e-pošte in klepeta.

5. Sci-Hub

http://scihub22266oqcxt.onion/

Čebula domača stran za Sci-hub.

Sci-Hub je platforma, katere namen je osvoboditi znanstveno znanje sveta.

Leta 2011 ga je ustanovila Aleksandra Elbakyan iz Kazahstana in gosti več kot 50 milijonov raziskovalnih prispevkov in jih daje na voljo brezplačno. To daje nezadostnim znanstvenim institucijam in posameznikom neprimerljiv dostop do svetovnega kolektivnega znanja, kar je nekaj, kar bi spodbudilo človeštvo pri iskanju konca bolezni, suše in lakote.

6. SecureDrop omogoča anonimno uhajanje informacij

https://secrdrop5wyphb5x.onion/

Čebula domača stran za SecureDrop.

SecureDrop je programska oprema, ki jo lahko vsakdo namesti za svojo lokalno novico. Informacionarjem omogoča enostavno varno spuščanje puščenih informacij v elektronski »mrtvi nabiralnik«, ki ga novinarji lahko kasneje odprejo.

Orodje ima tudi funkcijo, ki novinarjem omogoča zasebno komuniciranje s svojim virom. SecureDrop uporabljajo številne novice, vključno s ProPublica, The Guardian, The Intercept in The Washington Post. Želite brskati po izpuščenih dokumentih nekaterih vlad, ki se najbolj bojijo?

7. Dejanska CIA

ciadotgov4sjwlzihbbgxnqg3xiyrg7so2r2o3lt5wz5ypk4sxyjstad.onion

Čebulna domača stran za CIA.

Tor ima malo verjetno zgodovino. Prvo ameriško mornarico je razvila za pomoč obveščevalcem, objavljenim v tujih državah, za varno posredovanje informacij. V tem duhu je CIA uvedla spletno stran Onion, s katero je ljudem po vsem svetu pomagala varno dostopati do njenih virov.

8. Keybase je sistem kriptografskih profilov

http://fncuwbiisyh6ak3i.onion

Domača stran čebule za Keybase.

Keybase je vznemirljiva identitetna storitev, katere cilj je olajšati povezavo prisotnosti spletnih identitet na kriptografski način. Lahko naložite svoj PGP ključ ali spletno mesto ustvarite za vas in ga uporabite za kriptografsko povezavo vašega Twitter profila, Github računa ali Bitcoin naslova skupaj.

Keybase bistveno dvigne lestvico za napadalce, ki se želijo lažno predstaviti.

9. Skrita Wiki na .onion

http://zqktlwiuavvvqqt4ybvgvi7tyo4hjl5xgfuvpdf6otjiycgwqbym2qad.onion/wiki/index.php/Main_Page

Čebula domača stran za skriti Wiki.

Kako odkrijete vsebino, do katere iskalniki ne morejo priti? Tako kot v starih časih interneta tudi temni splet vzdržuje številne indekse spletnih mest, kot je Skrita Wiki.
Ta spletna stran .onion Wikipedia ureja skupino povezav do najrazličnejših storitev in virov, ki delujejo na temnem spletu. Mnoge od teh povezav ne obstajajo, še več pa jih povezuje s prevarami ali potencialno nezakonitimi dejavnostmi. Klikni previdno!

Edino spletno mesto na tem seznamu ima že daljši in varnejši čebulni URL različice 3.

Toliko več odličnih spletnih mest

To je seznam domen .onion, ki ga je vredno obiskati, vendar to ni niti vrh ledene gore. Tam je toliko vsebine (bodite opozorjeni, vendar ni vse dobro).

Všeč nam je bilo tudi:

BBC: https://www.bbcnewsv2vjtpsuy.onion/
New York Times: https://www.nytimes3xbfgragh.onion/
Piratski zaliv: http://uj3wazyk5u4hnvtk.onion/
Démocratie Participative: http://dp742web5fzh674o.onion/

Žal pa vas želimo obvestiti, da The Onion nima spletnega mesta Onion: https://www.theonion.com/

Katera so vaša najljubša spletna mesta .onion? Ali obstajajo spletna mesta, za katera želite, da imajo .onion naslov? Delite svoje misli v spodnjih komentarjih!

Prvih 9 spletnih strani .onion iz globine temnega spleta
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.