Severna Koreja: Čudna dejstva iz najbolj čudne države na Zemlji

dejstva o severni Koreji

ExpressVPN odgovarja na vprašanja DPRK, ki ste jih umirali. In nekatere, ki jih zagotovo niste.

Ali lahko dodate na pogosta vprašanja? V komentarjih pustite svoje najljubše severnokorejske sitnice in dodali jih bomo na seznam. Poskusimo najti največjo zbirko dejstev o Severni Koreji na internetu!

Ko že govorimo o…

1. Ali ima Severna Koreja internet?

Prav gotovo! In presenetljivo je hitro, najvišje hitrosti znašajo kar 2,5 gbit / s. Čeprav je svetovni splet večinoma zaprt za državljane Severne Koreje, obstaja samo domače omrežje, imenovano Kwangmyong. Neverjetno je bilo, da je bilo od leta 2014 v Severni Koreji le 1.024 naslovov IP.

2. Kako velika je severnokorejska vojska?

ZELO VELIKO! Od leta 2013 ima severnokorejska vojska najmanj 9 495 000 aktivnih, rezervnih in paravojaških osebja, s čimer je postala največja vojaška organizacija na Zemlji. Osupljivih 40% prebivalstva je v vojski.

Severna Koreja je edina država na planetu, ki ima v lasti ladjo ameriške mornarice. Ameriški ameriški Pueblo je tam od leta 1968.

3. Kako daleč za Zahodom je Severna Koreja?

Natanko 1.911 let. Leto v DPRK je 105, temelji na koledarju Juche, ki se je začelo z rojstvom Kim Il-sung-a, ustanovitelja države.

4. Ali se bom znašel v težavah v DPRK?

To so gugalnice in krožišča. Za gledanje Netflixa boste morda dobili smrtno obsodbo. Toda po drugi strani marihuane v Severni Koreji ne uvrščajo med droge.

5. Kje je največji stadion na svetu?

To bi bila Severna Koreja. Stadion Rungrado 1. maja sprejme 150.000 ljudi.

6. Ali obstajajo samorogi?

Da. Leta 2012 so severnokorejski arheologi postavili pojem zahodne znanosti na kolena, saj so napovedali odkritje starodavnega brloga Unicorn.

Nevidni samorogČred Unicorns, kot jo vidi Zahod.

7. Ali se lahko strižem v Severni Koreji?

Ne bodite smešni, seveda lahko! A ne, če želite eno od tistih groznih 'kapitalističnih' odbitkov. Do lanskega leta je bilo odkrito povedano 28 dekadenčnih odbitkov. Toda kdo si resnično želi toliko izbire? Novembra 2015 je Dragi severnokorejski voditelj modro in pogumno naročil vsem moškim, naj kopirajo njegov popoln rez. In kakšna spektakularna frizura je.

8. Ali lahko lastim avto v Severni Koreji?

V nasprotju z drugimi poročili, ja, lahko imate avto! Severna Koreja ima celo svojega proizvajalca avtomobilov, Pyeonghwa Motors. Na leto prodajo le okoli 400 avtomobilov, saj si jih nihče ne more privoščiti.

Kim Jong-Un se je naučila voziti pri komaj treh letih! Neverjetno!

9. Ali bo Severna Koreja kdaj demokratična?

O čem govoriš? Je že! Volitve so vsakih pet let*. Glasovanje je obvezno, volilna udeležba pa je vedno zelo blizu 100%.

*Na glasovnici je samo eno ime.

10. Zakaj se Severna Koreja izolira od preostalega sveta?

Več zahodnih laži! Severna Koreja je že leta 2013 dosegla svoje južne sosede. Res je šlo za niz grozečih groženj. In so ga poslali po faksu.

11. Ali lahko grem na dirkališče v Severni Koreji?

Wikipedia trdi, da je v Severni Koreji vsaj sedem zabaviščnih parkov. Čeprav bi se motili, ko bi namesto tega lahko obiskali najbolj priljubljeno turistično znamenitost v državi? Mrtvo telo Kim Jong-Ila.

12. Ali bom razumel jezik?

Zakaj bi to morali? Slavna založba tujih jezikov v Pjongčangu veličastno prevaja besedila severne Koreje v tuje jezike, za vašo zabavo.

Vso srečo pa, če boste sledili državljanom DPRK. Severna Koreja ima neverjetno 100-odstotno pismenost.

13. Kijong-Dong izgleda lepo, ali ga lahko obiščem?

Kijong-Dong je čudovita vasica, ki leži v demilitariziranem območju, blizu meje z Južno Korejo. Ne morete pa obiskati, ker ni resničen. Opazovanja z juga potrjujejo, da tam pravzaprav nihče ne živi, ​​in domneva, da je bilo mesto duhov zgrajeno zato, da bi spodbudilo južne okvare.

Na jugu Koreje je v mestecu, imenovanem Tae Sung Dong, južno Korejo postavil ogromen palček s palico, visok 320 metrov. Severna Koreja je odgovorila tako, da je v Kijong-Dongu postavila palico z zastavo v višini 525 metrov.

Tae Sung Dong Kijong-Dong Kim Jong ding dong, če hočete.

14. Kako naj se odzovemo na jedrske preizkuse Severne Koreje?

V začetku leta 2016 se je Severna Koreja odločila pokazati svojo vojaško moč s poskusnim streljanjem jedrske bombe. To je dvignilo nekaj obrvi po vsem svetu. Južna Koreja je šla še eno, tako da je zvišala tudi količino.

V brutalni propagandni vaji je Južna Koreja postavila zvočnike na meji in izpuščala glasbo iz najboljših fantovskih skupin v Seulu. Vojna je lahko zelo kruta.

Radovedna očaranost s Severno Korejo

To so naša najljubša dejstva o najbolj tajni državi na planetu, a glede Severne Koreje je veliko več nenavad. DPRK ostaja vir številnih zabav za Zahod, morda tudi zaradi tega, ker o njem resnično vemo malo. Mogoče je to zaradi nenavadnih zgodb Kim Jong-Un, ki se pogosto pretakajo do naših kapitalističnih ponudnikov prašičev.

Severna Koreja WierdnessŽelimo resnico! Resimo se lahko z resnico!

Kaj je vaše najljubše dejstvo Severne Koreje? Pomagajte nam sestaviti definitivno pogosta vprašanja o DPRK!

V komentarjih pustite svoja najbolj čudna dejstva o Severni Koreji in na seznam bomo dodali najboljše. Skupaj lahko razrešimo skrivnosti najčudnejšega naroda na planetu.

Prikazana slika: viperagp + Fotografski klub Steinar / Dollar
Brez enorogov: igor / Dollar Photo Club
Dejstva: enterlinedesign / Dollar Photo Club

Severna Koreja: Čudna dejstva iz najbolj čudne države na Zemlji
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.