Spletno nakupovanje z VPN: poiščite ponudbe in se zaščitite ta božič

VPN za cenejše spletno nakupovanje

Ostanite ob strani, trgovine z opekami in maltami: Spletno nakupovanje raste eksponentno, s tem pa prinaša nesporne navzgor, a tudi nekaj tveganj. Navidezno zasebno omrežje (VPN) je vaš najpomembnejši spremljevalec pri spletnem nakupovanju, ki vas vodi k boljšim ponudbam, hkrati pa vam pomaga zaščititi pred goljufijami in krajo.

Ta vodič vam bo pokazal, kako uporabljati VPN za povečanje svojih prihrankov in svojo varnost, kadarkoli obiščete spletno trgovino.

Kako lahko VPN pomaga

VPN deluje kot predor med vašo napravo in spletnimi mesti in storitvami, ki jih uporabljate. Spletna mesta kategorizirajo uporabnike glede na njihov fizični naslov IP (tisti, ki vam ga je dodelil ponudnik internetnih storitev), vendar lahko uporabite VPN, da skrijete svojo resnično lokacijo, ko se povežete z varnim strežnikom v drugem območju. Če se kupci v New Yorku povežejo z lokacijo VPN v Združenem kraljestvu, lahko brskajo po spletnih mestih v Veliki Britaniji. Google.com postane google.co.uk, Amazon postane amazon.co.uk in tako naprej.

Še več, VPN samodejno šifrira ne glede na omrežje, ki ga uporabljate. To pomeni, da če brskate po javni dostopni točki Wi-Fi (letališče, kavarna itd.), VPN takoj zavaruje vašo povezavo, kar vam omogoča, da pošljete občutljive podatke po spletu, ne da bi vas skrbelo, da se vaše omrežje prijavi , posneli ali vohunili.

Kako spletna mesta narekujejo cene

Morda se ne zavedate, vendar spletna mesta in storitve ne obravnavajo vseh strank enako. Vse, kar lahko spletni prodajalec odkrije o vas, lahko vpliva na to, kako se ravnate, in koliko boste morali plačati.

Lokacija lahko igra veliko vlogo, saj se pogosto verjame, da so spletne cene višje za uporabnike, ki brskajo iz premožnejših držav, mest ali celo poštnih številk. Te vrste cenovnih tehnik so poznane kot "dinamične cene" in so vse pogostejša strategija med številnimi elektronskimi prodajalci. Nekatera spletna mesta so celo zaračunala uporabnikom več glede na to, ali uporabljajo računalnik Mac ali PC.

Če uporabite VPN za povezavo z različnimi lokacijami strežnikov po državi ali svetu, lahko preverite ceno določenih elementov v različnih regijah. Denar lahko dejansko prihranite z uporabo svojega VPN-ja, da najdete boljše ponudbe in hkrati zagotovite svoje spletno omrežje. Ta postopek traja le malo truda, vendar bi lahko rezultati v nekaj letih prihranili na stotine - če ne celo na tisoče.

Uporabite VPN in poiščite boljše ponudbe na spletu

Najprej preverite, ali ste uspešno očistili piškotke, preden začnete novo iskanje. Ker večina spletnih mest uporablja vašo fizično lokacijo (IP naslov) in piškotke za sledenje vedenja v spletu, boste iskali s čisto skrilavcem.

Nato odprite aplikacijo VPN in se povežite s katero koli lokacijo strežnika VPN v drugem mestu ali državi.

Za spletno nakupovanje uporabite VPN

Zdaj odprite novo okno »anonimno« ali »zasebno brskanje« in vnesite določeno spletno mesto, kjer želite nakupovati. Upoštevajte cene. Ko končate brskanje, zaprite okno, počistite piškotke, povežite se z drugo lokacijo strežnika in ponovite postopek.

Način brez beleženja zgodovine lahko sprosti nižje cene

Čeprav ni pravilnih pravil za iskanje boljših cen, boste verjetno opazili majhne spremembe glede na to, kje brskate. Upoštevajte, da morate pred določeno pogodbo prebrati pogoje storitve spletnega mesta in preveriti, ali lahko kupite z virtualne lokacije.

Kako prihranite denar za lete

S temi koraki za skrivanje svoje identitete deluje res dobro s časovno občutljivimi transakcijami, kot so letalske karte, hoteli in drugo. Zdi se, da zlasti letalska spletna mesta uporabljajo piškotke za napolnitev uporabnikov na letih, ki jih pogosto preverjajo, zato boste za iskanje najboljše ponudbe želeli biti čim bolj temeljiti pri svojem začetnem iskanju..

Najprej preverite cene na nekaj različnih VPN lokacijah. Ko ste poskočili po nekaj državah, sestavite svoje ugotovitve, da boste videli, kje se ponujajo cene za manj. Upoštevajte, da ni določenih pravil za iskanje poceni letalskih vozovnic; včasih uporabniki preprosto posrečijo in vidijo boljše ponudbe na naključnih lokacijah.

Primer: Z letom iz Frankfurta v L.A. smo lahko prihranili nekaj sto dolarjev samo s preverjanjem cen na lokaciji strežnika VPN na Norveškem. Nekateri uporabniki so poročali tudi o iskanju cenejših letalskih vozovnic z rezervacijo v krajih z nižjimi dohodki, kot sta Mehika in Indija, zato preverite cene v petih državah.

Glede na to so večja mesta in bolj bogata območja pogosto znana, da zaračunajo več za letalske karte, zato boste morda želeli začeti z nekaj manjšimi državami in se usmeriti na pot. Z Googlovim vgrajenim kalkulatorjem deviznega tečaja lahko preverite tudi, ali so cene cenejše. Upoštevajte, da davek ni vedno vključen, zato boste želeli preveriti skupni znesek, preden se odločite za določen seznam.

Kako prihranite denar za hotele

Isti trik deluje tudi pri hotelih. Ker večina spletnih mest, ki vložijo stanovanje, uporablja vaš IP naslov kot glavno merilo za določitev vaše edinstvene strukture cen, lahko spletna mesta v bistvu "zavežete", da vam ponudijo boljše ponudbe za manj.

Začnite s preverjanjem cen v neposrednem območju, kjer nameravate ostati. Pogosto boste našli cenejše ponudbe, če sta lokacija, ki jo brskate, in lokacija, na kateri želite ostati, blizu. To je zato, ker so cene običajno za domačine cenejše kot za turiste. Seveda, morda se sliši nekoliko nepošteno, toda na splošno tako delujejo te storitve.

Morda boste našli tudi cenejše sobe, če predhodno ne rezervirate svoje rezervacije. Ena od raziskav je pokazala, da je mogoče najti najnižje hotelske cene med 21 in 28 dni pred datumom potovanja, zato se boste morda želeli že prej odložiti od rezervacije.

Dodatni nasveti, ki vam bodo pomagali prihraniti na pameten način

Medtem ko je večina strokovnjakov predlagala, da si ljudje rezervirajo let v torek, je nova študija nedeljo razglasila za najboljši dan za nakup vozovnic. Petek je znan kot najdražji dan v tednu za rezervacijo leta, zato se mu boste verjetno želeli izogniti temu dnevu. Prav tako se splača biti prilagodljiv z datumi potovanja; če so možnosti za vikend predrage, preverite, ali je ustrezen tedenski dan kaj cenejši.

Drug eleganten trik, s katerim lahko prihranite pri vsakodnevnih izdelkih, je, da izdelke dodate v nakupovalno košarico in jih pustite pri miru za en dan ali dva. V skladu z enim poročilom Lifehacker bodo mnoga velika podjetja pogosto pošiljala kupone kupcem, s katerimi bi jih spodbudila, naj se potopijo in naročijo, kar so shranili.

Spet se vse kaže na eksperimentiranje z VPN in preverjanje cen na različnih spletnih mestih. Nobenih garancij ni, zato vas ne odvračajte, če sprva ne vidite pomembnih prihrankov.

Kako ugotovite, ali vaša VPN deluje

Čeprav je celoten postopek uporabe VPN-ja za spletno nakupovanje dokaj preprost, deluje le, če je VPN zakonito povezan z drugo lokacijo. Preprost način preverjanja, ali deluje VPN, je pregled IP naslova. Če ste povezani z drugo lokacijo, bi moral vaš IP naslov odražati to. Če tega ne storite, je preprosto povedati, da je VPN izklopljen.

Prav tako lahko preverite, kako varna je vaša povezava, in sicer z vgrajenim preverjevalnikom puščanja DNS ExpressVPN. To traja le nekaj sekund in na varen in enostaven način zagotovite, da je vaše omrežje zaščiteno.

Kako lahko VPN pomaga varovati vaše osebne podatke

Seveda ima spletno nakupovanje svoje prednosti - brskanje po več izdelkih, primerjanje različnih spletnih mest, nastavitev blagajne z enim klikom - vendar ima tudi svoja tveganja. Dejansko Center za krajo identitete (ITRC) navaja, da se je število izpostavljenih številk kreditnih kartic od leta 2016 do 2017. povečalo za 88%. Več ljudi, ki nakupujejo prek spleta, večji je primer kraje kreditnih kartic.

Na srečo obstajajo preprosti koraki, s katerimi lahko zaščitite svoje spletne račune in hkrati dajete občutek svobode. Izbira za obisk spletnih mest samo za HTTPS, nastavitev dvofaktorske avtentikacije in spreminjanje spletnih geslov so vsi učinkoviti načini za zaščito finančnih podatkov in zaščito pred krampanjem.

Medtem ko priporočamo vse te metode pri nakupovanju prek spleta, nobena ni panaceja. Eno nepogrešljivo orodje za zaščito vaših finančnih podatkov in hkrati odklepanje poslov je VPN.

Spletno nakupovanje z VPN: poiščite ponudbe in se zaščitite ta božič
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.