Štirje najboljši šifrirani ponudniki e-pošte za dodatno varnost

[ware_item id=33][/ware_item]

šifrirane e-poštne storitve


Gmail je morda najbolj priljubljena e-poštna storitev na svetu, vendar to še ne pomeni, da je najbolj varna. Pravzaprav je Google priznal, da redno bere sporočila uporabnikov, da bi jim bolje prikazoval oglase. Čeprav se praksa odtlej ustavi, je dovolj, da vzbuja zaskrbljenost že dejstvo, da bi Google lahko prebral vaša domnevno varna sporočila..

Na srečo obstajajo še druge možnosti za elektronsko pošto poleg velikih treh.

Kaj šifriranje pomeni v smislu e-pošte?

Ko govorimo o šifriranih e-poštnih sporočilih, je pomembno vedeti, da ni vsaka storitev ustvarjena enako: Nekateri ponudniki shranjujejo e-poštna sporočila na način, do katerega ni dostopen, medtem ko drugi ponujajo samouničevalna sporočila, ki bodo izbrisala vaše poti.

Toda najbolj varen način za skrivanje vsebine e-pošte je njihovo šifriranje s PGP, za kar dobro zasebnost. Nekateri ponudniki e-pošte tudi to olajšajo, čeprav obstajajo pomisleki v zvezi z varnostjo glede puščanja vašega PGP ključa na spletnem mestu.

Kljub temu, ko pošiljamo sporočila od enega prejemnika do drugega, metapodatki vedno ostanejo za seboj, in če prejemnik uporablja storitev šifriranega sporočanja, bo odpravil vse zaščite zasebnosti, za katere menite, da imate.

Pomembno je vedeti, kako deluje vaš ponudnik e-pošte in kako ravna zunaj storitev sporočanja.

Izbiri ExpressVPN za varne ponudnike e-pošte

Če imate na trgu bolj robustnega in varnega ponudnika e-pošte, si oglejte najboljše izbire ExpressVPN-a. In z vsako storitev, ki ima brezplačno različico, jih lahko preizkusite, preden se odločite, katera vam ustreza.

1. ProtonMail

ProtonMail, razvit leta 2013, ima dolgo in ugledno izkušnjo, s katero uporabnikom zagotavlja zakonito šifrirano in anonimno storitev sporočanja..

S sedežem v Švici je ProtonMail zagotovo najbolj zaupanja vreden ponudnik e-pošte danes. Za razliko od ameriških e-poštnih storitev, kot sta Gmail in Outlook, ki so pogosto prisiljene predati občutljive dokumente, ProtonMail nima takšnih obveznosti in je zato pametnejša izbira za ljudi, ki jih lahko skrbi pošiljanje potencialno občutljivih dokumentov preko spleta.

Kot varna storitev sporočanja je drugačna.

Lastnosti:

 • 100% odprtokodni vir
 • Ponuja šifriranje od konca do konca, dvofaktorsko preverjanje pristnosti in sporočila, ki se samouničujejo
 • Namenske mobilne aplikacije za Android in iOS
 • Omogoča velikost datotek do 25 MB in brezplačno shranjevanje pošte do 500 MB
 • Različne možnosti oblikovanja cen, vendar bo večini morda zadostovala brezplačna različica

Spodnja črta:

Če vam je mar za vašo zasebnost (in domnevamo, da jo imate - nenazadnje berete ta članek), potem je ProtonMail zlata standardna šifrirana e-poštna platforma. Člani ProtonMail lahko z ustvarjanjem sporočil, ki se samouničujejo, pošiljajo šifrirana sporočila vsem prejemnikom, ne glede na to, katero e-poštno storitev uporabljajo.

Z enostavnim vmesnikom, robustnimi protokoli šifriranja in namenskimi mobilnimi aplikacijami je zagotovo smetana obrezovanja.

* Več o ProtonMail.

2. CounterMail

Z več kot 4.000 različnimi šifrirnimi ključi PGP je CounterMail sila, s katero se je treba spoprijeti. Sama služba ima sedež na Švedskem, kar ji daje prednost pri varovanju zasebnosti.

CounterMail uporablja tudi šifriranje od konca do konca in je eden edinih znanih ponudnikov e-pošte, ki ponuja lastno varno tipko USB, zato je odlična izbira za ljudi, ki stalno pošiljajo varna sporočila na poti.

Lastnosti:

 • Popolnoma anonimna e-poštna storitev
 • S sedežem na Švedskem
 • Za zaščito vaših sporočil uporablja OpenPGP z 4.096 šifrirnimi ključi
 • Vključuje podporo za Linux, Mac, Android in iOS
 • Enotedenska brezplačna preizkusna različica, naročniški načrti pa se začnejo od 6,33 dolarja na mesec

Spodnja črta:

Prava zmogljivost šifrirnih protokolov je CounterMail odlična storitev z močnim poudarkom na zasebnosti uporabnikov. Spletno mesto je morda videti kot nekaj iz Windows 95, vendar je storitev vrhunskega razreda.

Medtem ko CounterMail ponuja enotedensko brezplačno preskusno različico, se naročniški načrti začnejo pri približno 6 dolarjih mesečno - zaradi česar je to najdražja možnost e-pošte na tem seznamu..

* Več o CounterMail.

3. Mailfence

Mailfence, ki je bil predstavljen po razkritjih Snowdena, je še ena e-poštna storitev, ki ponuja šifrirana sporočila z močnim poudarkom na zasebnosti uporabnikov. Z uporabo OpenPGP ta storitev zagotavlja, da sporočila lahko berejo samo pošiljatelj in prejemnik.

Za razliko od drugih šifriranih ponudnikov e-pošte ponuja tudi številne druge funkcije, vključno z digitalnimi podpisi, vgrajenimi koledarji in še več.

Lastnosti:

 • S sedežem v Belgiji
 • Uporablja dvofaktorsko overjanje in samodejno zazna in blokira neželeno pošto
 • Ima zelo prilagodljive nastavitve e-pošte
 • Uporabnikom omogoča uvoz podatkov iz Outlooka in Gmaila
 • Omejitev priloge 10 MB s 500 MB brezplačnega prostora za shranjevanje

Mailfence

Spodnja črta:

Mailfence je neverjetno močna in vsestranska e-poštna platforma, ki 15% svojega letnega prihodka podari Fundaciji Electronic Frontier. Kljub temu brezplačna različica na splošno ponuja več kot dovolj prostora za shranjevanje in možnosti za večino uporabnikov.

Na žalost Malifence po objavi tega članka ne ponuja nobenih namenskih mobilnih aplikacij, zaradi česar je bistveno manj praktičen kot druge storitve na seznamu. Uporabnikom omogoča tudi pošiljanje šifriranih sporočil ljudem, ki uporabljajo tudi Mailfence ali OpenPGP, zaradi česar je nekaterim uporabnikom nekoliko manj dostopna..

* Več o Mailfenceu.

4. Tutanota

Še ena odlična e-poštna storitev, Tutanota, uporablja končno šifriranje, da ohrani varno dopisovanje.

Za razliko od drugih sporočilnih storitev tudi samodejno šifrira vsa dohodna in odhodna sporočila, ne glede na to, katero e-poštno storitev prejemnik uporablja - odlična funkcija, če pišete nekomu zunaj vašega znanega omrežja. Vendar ima podjetje sedež v Nemčiji, ki lahko ali ne dvigne nekaj rdečih zastav.

Lastnosti:

 • Popolnoma odprtokoden in uporablja končno šifriranje za vsa sporočila
 • Ponuja namenske aplikacije za iOS in Android
 • Uporabnikom, ki niso Tutanota, omogoča varno povezavo za branje šifriranih sporočil
 • Omogoča do 1 GB brezplačnega prostora za shranjevanje; neomejeni stroški skladiščenja 1 evro na mesec

Tutanota

Spodnja črta:

Tutanota je z več kot dva milijona aktivnih uporabnikov priljubljena storitev z namenskim sledenjem. Kljub temu storitev trenutno ne podpira šifriranja PGP, ki ga samodejno zruši za nekaj zatičev.

Kot brezplačna storitev za varno sporočanje s namenskimi aplikacijami in zmožnostjo pošiljanja varnih sporočil prejemnikom zunaj omrežja Tutanota, je vreden konkurent.

* Več o Tutanoti.

Ne pozabite na svoj VPN!

Upamo, da vam ta seznam pomaga zožiti iskanje. Medtem ko ima vsaka možnost e-pošte lastne prednosti in slabosti, lahko vedno zaščitite zasebnost, tako da ves čas vklopite svoj VPN.

Če uporabljate (ali uporabljate) katerega koli od zgoraj naštetih ponudnikov e-pošte, spodaj pustite komentar s svojimi mnenji.

Štirje najboljši šifrirani ponudniki e-pošte za dodatno varnost
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.