Zdaj jih izbrišite: najslabše aplikacije za zasebnost v letu 2019

Ikone aplikacije Angry Birds, Holy Bible, Facebook in Svetilka.

Gre za čas v letu, ko dobro zastavljene resolucije padejo mimo.

Nikar se ne pretepajte. Morda se boste počutili kot velika odpoved maščobe, vendar verjetno niste izbrali pravih rešitev. Medtem ko se je obljuba, da se boste pet dni na teden udarili v telovadnico, obenem pomirjujoča in izrazito verjetna, ko ste sedeli za mizo božične večerje, ko ste v usta vložili čokolado in meso, to v resnici ni trajnostni cilj.

Da bi se počutili bolje, zakaj ne bi zamenjali svojih resolucij in se lotili nečesa lažjega, vendar z enako čudovitimi pozitivnimi rezultati?

Tako je! Podjetje VPN bo kmalu predlagalo načine, kako izboljšati svoje življenje z resolucijami o zasebnosti in varnosti. Potem se namestite tukaj.

1. Jezne ptice

Če bi bili mednarodna vohunska organizacija, katera aplikacija bi ciljala na zbiranje informacij o uporabnikih pametnih telefonov?

Če ste izbrali Angry Birds, čestitke! Razmišljate tako kot NSA in GCHQ.

Angry Birds, ki je bila izdana leta 2009 in je imela več kot 2 milijard prenosov, je bila morda prva mobilna igra, ki je zaživela v velikem času. In kar ji manjka pri igranju, vsekakor nadomešča prepuščene podatke.

Ed Snowden je sam trdil, da aplikacija šifrira podatke, vendar šele, ko je prišla novica, da jo mednarodne obveščevalne agencije uporabljajo za zbiranje informacij, ki so jih ljudje res opazili.

Platforma za mobilne oglase je v Angry Birds postavila delček kode, ki je podjetju omogočil, da oglaševanje usmerja na uporabnike na podlagi predhodno zbranih informacij. Na žalost je bila knjižnica podatkov oglasa vidna, kar pomeni, da pušča podatke o uporabniku, kot so telefonska številka, dnevniki klicev, lokacija, politična pripadnost, spolna usmerjenost in zakonski status. Nič čudnega, da je NSA vse to preplavila.

Če verjamete razvijalcem, se zdi, da novejše različice Angry Birds niso tako ranljive kot njihovi predniki, zato morate, če morate streljati prašiče s piščancem, posodobiti aplikacijo.

2. Biblijska aplikacija YouVersion

YouVersion Bible App deluje na več kot 300 milijonih naprav po vsem svetu. Trdi, da je Biblija številka 1 in prihaja z več kot 1.400 Biblija v več kot 1.000 jezikih. Prav tako zbira podatke, kot da bo jutri prišlo do vznemirjenja.

Pomembna dovoljenja, ki jih zahteva aplikacija, so popoln dostop do interneta, možnost povezovanja in prekinitve povezave z Wi-Fi-jem, spreminjanje shranjene vsebine v telefonu, sledenje lokacije naprave in branje vseh stikov uporabnika.

Ni takoj jasno, zakaj aplikacija potrebuje vse te podatke. Lahko samo domnevamo, da vse to poroča vašemu božanstvu. No, to ali oglaševalske agencije.

UPDATE: Predstavnik YouVersion je napisal, da pravi, da so dovoljenja aplikacije namenjena zagotavljanju "najboljše možne izkušnje za naše uporabnike" in da neprofitni razvijalec "ne bo prodal podatkov uporabnikov ali osebnih podatkov."

3. Vse aplikacije za svetilko

Začnimo s tem, da poudarimo, da je leto 2019, in skoraj vsi telefoni imajo vgrajeno funkcijo svetilke. Če imate aplikacijo drugega proizvajalca, je v najboljšem primeru nesmiselno.

Aplikacije bliskavice so najboljša izbira za hekerje, ki želijo dostop do vašega telefona. Nezaupljivi uporabniki se hranijo v temi, saj na videz koristna in neškodljiva aplikacija svetilke okuži njihove telefone z zlonamerno programsko opremo.

V preteklosti je bilo že veliko poročil o nevarnostih namestitve aplikacij za bliskavico in resnično ni treba tvegati, če ga imate. Če pa imate že nameščeno aplikacijo drugih svetilk, preverite, katera dovoljenja ima. In morda bi najprej želeli sedeti.

4. Facebook

Nobeno veliko presenečenje, ki ga priporočamo proti temu.

Škandal Cambridge Analytica je pokazal obseg zbiranja podatkov Marka Zuckerberga. Z množico drugih zlorab zasebnosti z leti je čas, da aplikacijo Facebook odstranite iz svoje pametne naprave.

Pravi obseg Facebookovega nadzora vašega telefona je osupljiv. Aplikacija lahko snema slike in videoposnetke, snema zvoke, dodaja in briše stike, bere besedila, prebere koledar, razveljavi druge aplikacije… nadaljuje. Skratka, aplikacija Facebook ima zaskrbljujoč nadzor nad vašim telefonom in vsem na njem.

Toda zasebnost ni edini razlog, da se osvobodite Facebookovega vohunskega sistema. Ne glede na to, kako velik je vaš telefon, bo z odstranitvijo aplikacije Facebook to bolje. Aplikacija nenehno deluje v ozadju, pri čemer porabi tako baterijo kot tudi podatke. To je mamut.

Če morate uporabljati Facebook, dodajte bližnjico do spletnega mesta na domačem zaslonu. In ne pozabite zapreti zavihka, ko končate. Vsaj tako ne more še naprej vohuniti za telefonom (in jesti njegove vire), ko ga ne gledate.

Zaključek: Prilagodite se aplikaciji

Čeprav vi in ​​vaše mlahavo telo v svojih novoletnih resolucijah niste uspeli, da bi se prilagodili, ni razloga, da ne bi izboljšali življenja na manj fizičen način.

Če imate katero od zgoraj naštetih programov, neizmerno povečajte svojo zasebnost in varnost, tako da jih izgubite kot kilograme, ki jih niste mogli.

Zdaj jih izbrišite: najslabše aplikacije za zasebnost v letu 2019
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.