5 declarații ale lui Edward Snowden sfidătoare, îngrijorătoare sau bizare

Cele mai bune Tweeturi Edward Snowden

Ca și marele Nostradamus, Edward Snowden a fost un furnizor de viitor, semnalând timpul și din nou semne ale lucrurilor viitoare. De când a intrat pe Twitter în urmă cu câțiva ani, el a acumulat unul dintre cele mai mari și mai influente conturi de Twitter din lume. Cu mai mult de trei milioane de adepți, urmează doar un singur cont în schimb: ANS. Foarte crunt, Snowden.

Întrucât un contractant NSA a transformat un informator, Edward Snowden este un erou pentru unii și un ticălos pentru alții. Indiferent de părerea pe care o aveți, nu neagă că a schimbat singură modul în care privim confidențialitatea.

Iată câteva dintre mesajele sale cele mai ciudate, cele mai puternice și mai influente din ultimii ani.

1. Snowden spune că timpul a trecut

Totul a început cu tweet-ul său criptic acum câțiva ani. La 2 august 2016, Edward Snowden a emis o solicitare de înfățișare pentru ca prietenii și adepții săi să se prezinte, afirmând în mod misterios „Este timpul”.

Așa cum se știe că a venit cu mesajele sale, acest tweet a fost un contrast puternic cu corpul obișnuit de lucru al denunțătorului..

Snowden-sale-timeDar nu s-a terminat acolo.

Câteva zile mai târziu, Snowden a postat un alt tweet confuz, acesta sub forma unui hash. Șirul de numere și litere aleatorii nu a fost un accident neașteptat; a fost un cod intenționat pus pentru descoperirea lumii.

cheie privată de snowden

Internetul a reacționat rapid cu propriile lor interpretări: unii au numit-o farsă; alții au spus că este dovada că Snowden era ținut împotriva voinței sale. De atunci, ambele tweet-uri au fost șterse, iar Snowden însuși a tăcut cu strictețe asupra întregii chestiuni. Ce ar putea însemna asta, bine, nimeni nu știe.

Glenn Greenwald, de mult timp încredințat de Snowden, a asigurat recent că toată lumea Snowden se „descurcă bine”.?

2. Snowden strălucește o lumină asupra brokerilor Shadow

La sfârșitul anului 2016, au apărut știri despre cum un grup de elită de hackeri numiți Shadow Brokers s-au infiltrat în NSA și au furat secretele claselor de intel. Prin eliberarea de extrase ale documentelor prin intermediul pieselor online, grupul a furnizat dovezi irefutabile că au luat într-adevăr secrete clasificate ale guvernului.

În timp ce lumea se prăbușea pentru a descoperi orice conducere asupra grupului misterios, Snowden era deja cu un pas înainte, avertizând publicul că acesta era doar un semn de avertizare într-o luptă continuă pentru putere dintre SUA și Rusia..

NSA tocmai a pierdut controlul asupra arsenalului său de top secret de arme digitale; hackerii au scăpat-o.
1) https://t.co/zleVbyBtE3
2) https://t.co/aKwdiNbrJA

- Edward Snowden (@Snowden) 8 aprilie 2017

În timp ce detaliile privind brokerii Shadow sunt încă viitoare, majoritatea experților sunt de acord acum că este probabil o operațiune comandată de rusi.

Deci, de unde știa Snowden?

3. Snowden stochează erorile malware ale Intel

La fel ca în cazul multor companii mari, exploatările interne nu sunt dezvăluite până când discutații și hackerii de pălării albe nu le vor descoperi. La fel este cazul erorilor Intel Meltdown și Spectre care au fost găsite la începutul acestui an.

Aceste exploatări, care permit hackerilor să poată vedea cu ușurință în rețeaua ta, au fost cunoscute în iunie, dar nu au fost făcute publice până în ianuarie a anului următor. Chiar și atunci, Intel a redus drastic cât de rele erau exploatările - susținând mai întâi că problemele nu erau semnificative și apoi emitând o declarație vagă o zi mai târziu, care ridica mai multe întrebări decât răspunsuri..

În câteva ore, Snowden s-a arătat rapid să-și tweeteze opinia în această privință, oferind dovezi video despre nu numai modul în care exploatația a funcționat, ci și modul de protejare împotriva acesteia.

Este posibil să fi auzit despre groaznicul bug #Meltdown al lui Intel. Dar l-ai urmărit în acțiune? Când computerul vă solicită să aplicați actualizări în această lună, nu faceți clic "nu acum." (prin https://t.co/J84n79LRIA & @ misc0110) pic.twitter.com/cWEiZWZdcJ

- Edward Snowden (@Snowden) 4 ianuarie 2018

„Când computerul vă solicită să aplicați actualizări în această lună, nu faceți clic pe„ nu acum ”, a avertizat Snowden. Desigur, acest lucru a fost împotriva a tot ceea ce spunea Intel, determinându-i să schimbe viteza rapid și ambii recunosc și își asumă responsabilitatea pentru exploatarea.

(Puteți citi raportul nostru despre bug-urile Meltdown și Spectre aici.)

4. Snowden spune că NSA vă urmărește televizorul

Într-o conferință video de la începutul anului 2017, Snowden a detaliat modul în care NSA ar putea să se pirateze cu ușurință în televizorul tău inteligent nu prin trecerea prin rețeaua WiFi, ci prin utilizarea contului tău Amazon.

Videoclipul, prezentat mai jos, se bazează pe recentul basculant Vault 8 al Wikileaks și se concentrează asupra capacității terifiante a ANS de a hack hack-urile dispozitive inteligente Amazon chiar înainte de a le primi.

Jeremy Scahill Interviuri Edward Snowden

Suntem la SXSW la o înregistrare live a podcastului interceptat. Gazda Jeremy Scahill îl intervievează pe Edward Snowden. Primul nostru invitat este artistul de hip-hop libian-american Kayem. Abonați-vă aici: https://theintercept.com/podcasts

Postat de The Intercept marți, 14 martie 2017

Conform Snowden:

„Ei [CIA] așteaptă când vă vor fi livrate aceste dispozitive, când le comandați pe Amazon sau orice altceva. Merg la ei în aeroporturi, primesc cutia, folosesc un mic uscător de păr pentru a înmuia adezivul, deschid cutia, apoi introduc stick-ul USB. Sigilează cutia înapoi, totul frumos și perfect, și apoi o trimit la tine. Și acum routerul, computerul, televizorul dvs. sunt hacked. Acesta este un lucru foarte rutin care se întâmplă. "

5. Școlile Snowden Joe Scarborough privind supravegherea

Dezvăluirile lui Snowden - deși unii învinovățite de unii - au avut un impact pozitiv asupra stării de supraveghere. Așadar, când Snowden a fost chemat din nou pentru a fi un trădător (de data aceasta de către gazda MSNBC, Joe Scarborough), a fost repede să dea foc înapoi.

Dragă Joe,
Cu respect, asta "nesăbuit" abordarea a dus la cea mai mare reformă a supravegherii interne neconstituționale din 1978 și la Premiul Pulitzer din 2014 pentru jurnalismul Serviciului Public. Dacă ar arăta nechibzuința, am putea folosi multe altele. https://t.co/QliTqo7o3h

- Edward Snowden (@Snowden) 4 februarie 2018

Este adevărat: Pe lângă reformele de supraveghere, atât The Guardian, cât și The Washington Post au câștigat premiul Pulitzer pentru Serviciul Public, după ce au scos la lumină aceste probleme. Acestea fiind spuse, mai sunt multe de dorit în prim plan.

Indiferent unde stai pe Snowden, nu neagă că avem o problemă fundamentală cu supravegherea cetățenilor. Până când se vor lua măsuri suplimentare pentru a vă proteja confidențialitatea, faceți-vă o favoare și asigurați-vă rețeaua cu ExpressVPN.

5 declarații ale lui Edward Snowden sfidătoare, îngrijorătoare sau bizare
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.