5 motive pentru care ar trebui să începi să te ocupi de confidențialitatea ta

-sediu-NSA clădireSediul NSA din Fort Meade, Maryland

În 2015, apreciatul jurnalist și avocatul vieții private, Glenn Greenwald, a susținut un spectacol TED spectaculos privind importanța vieții private. El ne-a arătat cum Internetul a trecut de la un instrument de eliberare la un instrument de conformitate. 

Cu toate evoluțiile recente cu FBI, Apple și criptarea din ultimele câteva săptămâni, am considerat că ar merita să ne întoarcem puțin la elementele de bază și să vizităm dezbaterile recurente despre confidențialitate.

Toată lumea ar trebui să le pese de confidențialitate. Iata de ce.

1. Toată lumea are ceva de ascuns

„A argumenta că nu vă pasă de dreptul la confidențialitate, deoarece nu aveți nimic de ascuns nu este altceva decât să spuneți că nu vă pasă de libera exprimare, deoarece nu aveți nimic de spus.”
-Edward Snowden

Cu toții avem ceva de ascuns, chiar dacă nu ne dăm seama.

Iată un exemplu:

Într-un documentar CNBC din 2009, atunci CEO-ul Google, Eric Schmidt, a spus: „Dacă faceți ceva pe care nu doriți să îl știe nimeni, poate nu ar trebui să faceți acest lucru în primul rând.“

El se referea la modul în care Google înregistrează anchetele de căutare ale utilizatorilor, ceea ce sugera că oamenii „nevinovați” nu au nimic de ascuns. (Mai târziu vom ajunge la partea „nevinovată”).

Cu toate acestea, când revista CNET a publicat un articol care conține informații private despre Schmidt, inclusiv veniturile sale, vecinătatea și donațiile sale politice, el a condamnat site-ul pentru că i-a invadat confidențialitatea și sub controlul Google a făcut public lista neagră a site-ului..

Deși Schmidt nu încălca nicio lege și nu-și bătea mâna într-o activitate nefastă (cel puțin niciuna despre care nu știam), el era totuși supus expunerii și astfel simțea înțepătoria de a avea părți din intimitatea lui - la fel de simplu și banal pe cât existau -exposed.

2. Supravegherea în masă te condiționează să acționezi diferit

„O societate în care oamenii pot fi monitorizați în orice moment este o societate care crește conformitate, ascultare și supunere.”
-Glenn Greenwald

Ați făcut vreodată ceva singur, dar imediat ce v-ați dat seama că ați fost urmăriți fie imediat opriți, fie încercați să vă modificați acțiunile pentru a fi mai în concordanță cu ceea ce considerați normal?

Da ai.

când-you-cred-esti singur-

Rușinea este un motivator puternic, motiv pentru care oamenii adesea acționează diferit atunci când cred că sunt urmăriți.

În anii '50, psihologul Solomon Asch a efectuat o serie de experimente de renume acum asupra efectelor psihologice ale unei stări de supraveghere. Rezultatele au fost uluitoare.

El a fost capabil să dovedească modul în care oamenii erau atât de înrădăcinați în conformitate socială, încât erau dispuși să urmeze mulțimea - chiar și atunci când știau că mulțimea este greșită. Și mai rău, când oamenii au știut că sunt supravegheați, s-a descoperit că au niveluri mai mari de stres, anxietate și îndoieli.

3. Însăși semnificația confidențialității se schimbă

„Confidențialitatea nu mai este o„ normă socială ”.
- Mark Zuckerberg

Sensul fundamental al vieții private este în evoluție. Unii ar vrea chiar să te facă să crezi că nu mai este chiar un drept. Acești oameni greșesc.

Adevărul este că Internetul schimbă ceea ce înseamnă să fii privat. Când postați ceva pe rețelele de socializare, alegeți ce doriți să partajați. Cu toții avem acel prieten care publică zilnic informații particulare despre ei înșiși, dar este al lor informații și, prin urmare, al lor alegerea de a posta.

Dar despre toate informațiile pe care nu doriți să le faceți publice?

De fiecare dată când tastați o interogare de căutare în Google, acea frază este stocată. Adresa dvs. IP i se atribuie un șir de numere aleatoriu pe care sute de mii de companii fără nume îl pot utiliza pentru a difuza anunțuri personalizate bazate pe obiceiurile dvs. de navigare. Informațiile pe care le au despre tine au devenit atât de avansate, atât de detaliate, încât te-ar putea îmbolnăvi.

Puteți șterge cookie-urile, puteți șterge istoricul dvs., dar urmele dvs. digitale vor rămâne pentru totdeauna.

4. Supravegherea evoluează

„Va veni un moment în care nu mai este„ Ei mă spionează prin telefonul meu ”. În cele din urmă, va fi „Telefonul meu mă spionează”.
-Philip K. Dick

Faptul că giganții de pe Internet precum Facebook și Google colectează zettabytes de date extrem de personale este un lucru. O mulțime de alte site-uri care vă adună obiceiurile de navigare și vă urmăresc locul în spatele scenei.

Dacă ați utilizat o extensie anti-blocare sau -tracking, atunci ați văzut cât de mult „trage” este online.

Și asta doar zgârie suprafața. Dar site-urile care folosesc informațiile pe care le învață despre dvs. și obiceiurile dvs. de navigare pentru a determina cât ar trebui să încarce? În 2012, site-ul de călătorie Orbitz a primit multă atenție negativă pentru încărcarea utilizatorilor Mac mai mult pentru opțiunile hotelului decât pentru utilizatorii de PC.

trist-mac-utilizatorUneori, suge să ai un Mac

Legal? Poate. Etic? În nici un caz.

Acesta este doar un exemplu de ceea ce se întâmplă atunci când companiile au mai multe informații decât ar trebui. Imaginați-vă când informațiile sunt mai adânci decât ce browser utilizați sau când v-ați cumpărat ultima pereche de blugi.

5. Când vine vorba de confidențialitate, acțiunile voastre astăzi vă pot bântui mâine

„Confidențialitatea este un drept uman inerent și o cerință pentru menținerea condiției umane cu demnitate și respect.”
-Bruce Schneier

Conceptul de libertate este intrinsec în confidențialitate. Atunci când cineva - indiferent dacă este un hacker care ți-a furat identitatea sau o companie care are înregistrări ale fiecărui site pe care îl vizitezi - are suficiente informații despre tine, îți face mai ușor exponențial să te manipuleze.

Adevărul murdar este că oricine poate fi făcut să arate ca un cârlig pur și simplu prin istoricul Internetului. Gândiți-vă la fiecare comentariu pe forum pe care l-ați lăsat vreodată, la fiecare site pe care l-ați vizitat vreodată. Fiecare comentariu pe care l-ai șters vreodată ...

-Mesaj eliminat

Cine ar dori ca tot ceea ce au făcut vreodată să fie înregistrat? Fiecare remarcă gata de a fi folosită împotriva ta când și dacă apare nevoia? Imaginați-vă repercusiunile dacă asta s-ar întâmpla în viața noastră de zi cu zi. Tot ce am spus sau făcut vreodată, salvat într-un dosar, abia așteptând să fie folosit împotriva noastră sau să ne picteze sinistru.

Gardul din curtea din față, încuietorile de pe ușa dormitorului, perdelele de pe geamurile voastre - toate acestea sunt încercări de a vă proteja intimitatea, spațiul personal. Așadar, de ce nu ați dori aceeași protecție online?

Nu este vorba despre teroriști care încearcă să ascundă un complot cu bombe; este vorba de oameni obișnuiți, de zi cu zi, care nu doresc să aibă fiecare banală ordonare a vieții lor în domeniul public depozitat.

Ceea ce faci este afacerea ta

Problema cu starea actuală de supraveghere este că evoluează. Dacă oamenii nu se trezesc și își dau seama cum sunt încălcate libertățile lor civile, lucrurile se vor agrava.

Devine mai mult decât doar cookie-urile care urmăresc site-urile web pe care le vizitați sau agenții NSA care compun jurnalele audio ale conversațiilor telefonice; devine un viitor sumbr în care suntem obligați să ne conformăm unei noi normalități pe care cel mai mult nu a văzut-o.

Această problemă este importantă pentru noi și ne-am săturat și ne-am săturat să vedem oamenii care susțin că sunt indiferenți față de una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm astăzi.

Confidențialitatea este un drept fundamental. Când vine vorba de ea, oricine spune că nu au nimic de ascuns este mincinos sau dezinformat.

Ce faci online este propria ta afacere, nu a noastră, nu a companiei din care ți-ai cumpărat blugii și, cu siguranță, nu a guvernului tău.

Imagine prezentată: „Sediul central al NSA” prin Wiki Commons
Utilizator trist Mac: Tim Gouw / Unsplash

5 motive pentru care ar trebui să începi să te ocupi de confidențialitatea ta
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.