8 aplicații pentru a vă proteja confidențialitatea online

Logo-urile celor opt aplicații prezentate în această listă.

Navigarea în câmpul de confidențialitate care este internetul de astăzi poate fi o provocare.

Având în vedere incidente de securitate cibernetică precum hack-ul Equifax și orientarea bruscă din China a companiilor americane care apar atât de des în știri, ar trebui să vă păstrați amprenta digitală mai zelos decât oricând înainte.

Telefoanele noastre și alte dispozitive personale transportă o cantitate imensă de date. În mâinile greșite, aceste date ar putea duce la furt de identitate, extorsionare de malware și rezultate chiar mai sordide.

Dar totul nu se pierde. Următoarele recomandări ale aplicației ar trebui să vă ajute să dormiți mai ușor noaptea, confortabil, știind că confidențialitatea dvs. este păzită.

1. Kaspersky Antivirus

Nu avem obiceiul instalării unei aplicații antivirus pe telefoanele sau tabletele noastre, dar poate acționa ca o primă linie eficientă de apărare împotriva hackerilor sau entităților intruzive..

Kaspersky a activat antivirus de câțiva ani, iar produsele sale sunt solide. Acesta rulează în fundal, scanând în permanență malware-ul sau alte amenințări.

Puteți să-l utilizați pentru a localiza dispozitivul în cazul în care ați pierdut și puneți coduri pe aplicații specifice pentru a împiedica persoanele să scape fizic de conținut. În plus, telefonul poate fi șters de la distanță dacă simțiți că a fost compromis.

Unele funcții sunt disponibile numai dacă treci la un cont plătit, dar merită să iei bani.

Descărcați Kaspersky pentru Android (din păcate, nu există o versiune iOS).

2. Telegram Messenger

Știți că faceți ceva corect atunci când hackerii numiți de stat încearcă să vă copleșească serverele cu un atac de denunțare a serviciului distribuit (DDoS)..

Telegram este oarecum dragă în spațiul de securitate și confidențialitate. Deși criptarea end-to-end este un standard universal în rândul aplicațiilor de mesagerie, fapt este că WhatsApp nu va câștiga niciodată același fel de plaudite datorită companiei sale mamă, Facebook și reputației teribile pe care o deține în ceea ce privește confidențialitatea.

Telegram îți oferă aceeași funcționalitate ca și alte aplicații de mesagerie (în regulă, poate că nu există autocolante de tip cutesy) și o urmărește cu criptare de neatins și confidențialitate garantată.

Ce nu este de iubit?

Descărcați Telegram pentru Android sau iOS.

3. DuckDuckGo

Google valorează sute de miliarde de dolari în cea mai mare parte pentru că deține o mulțime de date atât de vastă. Vă urmărește fiecare mișcare: pe ce site-uri faceți clic, pe ce lucruri cumpărați online și de unde vă conectați la internet de la.

Este ușor incomod. Doriți cu adevărat să vă semnați obiceiurile personale la un leviatan?

O alternativă axată pe confidențialitate este DuckDuckGo. Nu stochează date despre utilizator, adrese IP sau informații personale. Și nu există nicio publicitate. Ba mai mult, forțează site-urile web să utilizeze o conexiune criptată ori de câte ori este posibil.

Puteți descărca browserul DuckDuckGo (ca o alternativă la Chrome) sau pur și simplu navigați pe site-ul său pentru interogări de căutare.

Descărcați browserul DuckDuckGo pentru Android sau iOS.

4. ExpressVPN

Surprinde! O rețea virtuală virtuală (VPN) ar trebui să fie aplicația dvs. accesibilă pentru a cripta tot traficul de internet care curge către și de pe dispozitiv. Este o necesitate atunci când considerați că vă puteți conecta la rețele Wi-Fi slab securizate sau furnizați informații financiare prin site-uri nesecurizate.

VPN-urile sunt o metodă excelentă pentru a vă acoperi amprenta digitală și a vă transporta locația în diferite părți ale lumii pentru a face sport sport și a debloca site-urile media streaming.

Descărcați ExpressVPN pentru Android sau iOS.

5. 2ndLine

Dacă sunteți angajați pe cont propriu sau independenți, trebuie să creați contacte, dar nu doriți cu adevărat să vă înmânați numărul personal de telefon mobil. Este deosebit de enervant atunci când oferiți un număr unui reprezentant de vânzări, doar pentru a fi inundat de apelurile ulterioare.

2nd Line vă oferă un număr de telefon alternativ pentru a fi utilizat pentru apeluri de afaceri sau pentru momentul în care doriți să păstrați numărul personal.

Descarcă 2nd Line pentru Android.

6. ProtonMail

Minerirea datelor Google nu se extinde doar la căutare. Dacă utilizați Gmail, asigurați-vă că algoritmii sunt în funcțiune, stabilind un profil de metadate pentru a vă oferi reclame mai direcționate.

Dacă nu sunteți un fan al acestei invazii de confidențialitate, merită să vă deplasați la ProtonMail, o alternativă mult mai sigură la Gmail.

Ca și Gmail, ProtonMail este liber de utilizat. Dar acolo se termină asemănările. Nu aveți nevoie de informații personale pentru a vă înscrie. Toate e-mailurile sunt criptate de la capăt la capăt, ceea ce înseamnă că compania nu poate descifra conținutul mesajelor dvs..

În plus, ProtonMail este încorporat în Elveția și, prin urmare, trebuie să funcționeze în limitele legilor rigide de confidențialitate ale țării.

Fondată în 2013 de oamenii de știință de la CERN, ProtonMail oferă e-mailuri protejate prin parolă, împreună cu o opțiune de autodistrugere. De asemenea, este sursa deschisă, astfel încât oricine poate audia codul dacă dorește.

Descărcați ProtonMail pentru Android sau iOS.

7. LastPass

Avem tendința de a utiliza aceeași parolă în toate aplicațiile și site-urile pe care le accesăm - este doar mai ușor. Dar acest obicei te scoate dintr-un singur hack de un eveniment cataclismic.

Cu LastPass, puteți păstra toate parolele în siguranță ghemuite într-un singur loc. De asemenea, puteți salva alte puncte de date, cum ar fi informațiile privind permisul de conducere, numerele de securitate socială, cardurile de credit și detaliile contului bancar.

De asemenea, se dublează ca generator de parole, ceea ce înseamnă că nu trebuie să veniți frecvent cu noi pe cont propriu.

Descărcați LastPass pentru Android sau iOS.

8. Bouncer

Suntem atât de obișnuiți să acordăm automat toate permisiunile pentru aplicații, încât tindem să uităm cât de invazive pot fi unele dintre acestea.

Bouncer ajută la atenuarea acestei potențiale supravegheri de confidențialitate: aplicația poate comuta permisiunile în numele dvs., împiedicând aplicațiile să acceseze mai multe date decât au nevoie.

Să presupunem că doriți să trimiteți o imagine a vacanței dvs. la plajă, dar ați dezactivat setările camerei în aplicația Twitter. Bouncer vă va ajuta să îl accesați și apoi să îl opriți automat după o perioadă de timp predeterminată.

Și îl puteți folosi pe o gamă largă de aplicații.

Descărcați Bouncer pentru Android.

8 aplicații pentru a vă proteja confidențialitatea online
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.