Cadouri tehnice care vă respectă confidențialitatea (și unele care nu)

O cutie cadou cu panglică albă și hârtie de ambalare roșie cu simbolul ochiului încrucișat.

În sezonul vârtej al vânzărilor de Black Friday și al ofertelor de Crăciun, poate fi greu să rezistați economiilor ridicole de pe camerele Amazon Ring sau diverși asistenți de casă.

Dar, având în vedere că mai mulți oameni iau în considerare confidențialitatea lor atunci când cumpără produse și servicii, cerința pentru un produs sigur, care nu îți transmite datele, devine un factor mai important în achiziționarea de dispozitive.

Nu fi înfiorător

Întâlnim în mod regulat articole care privesc produse care spionează sau ascultă utilizatorii, dar mai rar întâlnim întrebarea: Ce gadgeturi tehnologice vă protejează confidențialitatea și securitatea în timp ce le utilizați?

Atrăgând atenția asupra produselor populare de pe ambele părți ale spectrului de confidențialitate este lista Confidențialității nu este inclusă de Mozilla, care în al treilea an a analizat zeci de dispozitive, de la căști până la alimentatoare pentru animale de companie. Lista verifică produsele în conformitate cu propriile sale standarde de securitate minime și, de asemenea, aprofundează modul în care este gestionată confidențialitatea produsului. Utilizatorii sunt, de asemenea, invitați să voteze cât de înfiorător cred că este produsul.

Aruncăm o privire la produsele care au fost etichetate „nu înfiorătoare” pentru a le explora datele de confidențialitate.

1. Console de jocuri

De acum, topul listei „nu înfiorătoare” este Nintendo Switch. Nu numai că criptează toate datele dvs. în tranzit și în repaus, dar are și o politică de confidențialitate foarte ușor de utilizat și spune că nu va împărtăși datele dvs. de schimb cu terțe părți în scopuri comerciale sau de marketing. Pot exista totuși jocuri care să facă asta, așa că fiți atenți la asta.

Există o cameră cu infraroșu care este folosită pentru câteva jocuri și poate, într-o gamă foarte limitată a consolei, să urmărească locațiile controlerelor Joy-Con, dar nu are urmărire GPS (în mare măsură pentru cei care au avut ghinionul de a-i pierde a lor).

2. Boxe

Gama din ce în ce mai mare de boxe Sonos a prezentat de mult funcții de asistent vocal AI, însă anul acesta compania a lansat un difuzor care a eliminat această funcție, numită Sonos One SL. Controlat prin Wi-Fi în loc de Bluetooth, acest difuzor criptează dispozitivul și toate comunicațiile sale cu alte dispozitive. Nu există niciun microfon încorporat, așa că puteți fi sigur că nimeni nu va putea fi ascultător.

3. Urmărirea animalelor de companie

Poate părea un pic contradictoriu să ai un tracker în această listă. Dar, dacă găsiți un animal de companie care are tendința de a rătăci, acea liniște sufletească ar merita riscul de confidențialitate de a avea un tracker GPS. Cel mai puțin înfiorat tracker de animale de companie de la Mozilla este Findster, care criptează datele locației și poate păstra filele pe animalele de companie până la trei mile.

Principala ezitare pe care o avem aici este că Findster vinde sau împărtășește date agregate, dezidentificate cu oricine. Așa cum am mai scris, datele anonimizate pot fi utilizate în continuare pentru a vă identifica dacă există suficiente date. Dacă Findster se apucă să facă asta sau este mai transparent în ceea ce privește modul în care scrâșnește datele tale, atunci aș fi mai puțin ezitant să dau acest articol degetele mari.

4. Truse de codare

Dacă aveți un copil sau doriți doar să vă îmbinați degetele de la picioare în codificarea începătorilor, Kano topează lista Mozilla ca kit de codificare pentru copii, care nu numai că face ca codificarea să se simtă instinctuală, dar o face și fără a împărtăși informațiile personale cu terți.

Compania agregă datele dvs. și le anonimizează pentru cercetarea și profilarea clienților, în conformitate cu politica sa de confidențialitate. Ca și în cazul Findster, aceste date ar putea fi folosite de cineva suficient de hotărât pentru a-și da seama cine sunteți. Setul Harry Potter, de exemplu, vine cu o baghetă care vă recunoaște mișcările și le compară cu baza de date prin intermediul învățării automate (!), Dar care se oprește imediat ce puneți bagheta în jos.

5. Căști

Din păcate, nu putem să ascundem niciunul dintre căștile din lista Mozilla. Căștile cele mai bine cotate „nu înfiorătoare” sunt Sony WH-1000XM3, dar care are încă acces integrat la Alexa și Google, ceea ce ne scoate din funcțiune. Este ceva ciudat despre purtarea căștilor care ascultă tu tot timpul.

Funcția de asistent AI pare dificil de evitat în aceste zile în căștile wireless, de aceea, cel mai bun pariu ar fi să obțineți o pereche de căști sau căști care vă solicită să activați manual un asistent vocal cu apăsarea unui buton (da, care include acelea Apple EarPods care vin cu iPhone).

Nu este o alegere suficientă pentru consumatorii conștienți de confidențialitate

Dacă lista Mozilla indică starea de confidențialitate și securitate pe dispozitivele noastre inteligente, atunci majoritatea lasă mult de dorit. Chiar și cele mai puțin înfiorătoare produse conțin imagini încorporate și trimit date personalizate către producătorii lor.

De asemenea, nu există suficiente liste care încurajează în mod pozitiv achiziționarea de produse care respectă confidențialitatea și securitatea utilizatorilor. De exemplu, am găsit dificil să căutăm căști de înaltă calitate nu a făcut- au o funcție de asistent vocal încorporată în căștile sale. Poate dacă absența acestor funcții de extragere a devenit un punct de vânzare mai evident, este posibil ca companiile să fie mai înclinate să respecte într-adevăr confidențialitatea și securitatea utilizatorului.

Dispozitivele enumerate mai sus sunt doar câteva pe care le-am ales din lista completă a Mozilla, pe care o puteți vizualiza aici. Și dacă sunteți scurt în timp, nu vă faceți griji - există întotdeauna aceste cadouri de ultimă oră pe care le puteți obține pentru cineva special conștient de confidențialitate.

Cadouri tehnice care vă respectă confidențialitatea (și unele care nu)
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.