Casa Albă capătă tehnologia secolului XXI

casa Alba

Aveți vreunul dintre următoarele hardware în casa dvs.?

  • Un telefon modern pentru desktop?
  • Wi-Fi de încredere?
  • O imprimantă color?

Dacă ați răspuns „da” la oricare dintre cele de mai sus, atunci felicitări: casa dvs. este mai avansată din punct de vedere tehnologic decât Casa Albă.

Elefantul (tehnologic) din biroul oval

Necesitatea modernizării tehnologiei la sediul puterii politice americane nu este un mare secret. În timp ce filmele și emisiunile TV fac să apară de parcă „[Avem] jumătate de amprentă și jumătate de oră mai târziu urmăresc un tip pe străzile din Istanbul”, a recunoscut președintele:

„Uneori încerc doar să obțin o conexiune.”

În locul echipamentelor de telecomunicații de ultimă generație, angajații de la Casa Albă folosesc telefoane desktop, astfel încât puțini oameni știu să programeze butoanele de apelare rapidă pe ele. Și în ceea ce privește tipărirea, puteți fi impresionat să aflați că unul dintre moștenirile președintelui în ultimul său mandat este instalarea imprimantelor color pe două fețe la Casa Albă. Ce face asta pentru a lăsa ceva în urmă pentru generațiile viitoare?

obama-memeO parte mai puțin cunoscută a campaniei din 2008 a senatorului Obama: CHANGE… imprimanta

Casa Albă face internet prin comitet

Dar de ce clădirea cea mai protejată de pe planetă, care adăpostește cel mai puternic om de pe pământ, s-ar baza în primul rând pe o astfel de tehnologie învechită? Răspunsul este că responsabilitatea tehnologiei Casei Albe este supravegheată de patru agenții diferite: Consiliul de Securitate Națională, Biroul Executiv al Președintelui, Serviciul Secret și Agenția de Comunicare a Casei Albe. Și pentru a face lucrurile și mai complicate, fiecare agenție are propriul său ofițer de informare.

Această abordare fragmentată înseamnă că orice revizuire majoră a tehnologiei Casei Albe ar necesita aprobarea tuturor celor patru agenții. Așa că, în schimb, fiecare agenție a efectuat upgrade-uri fragmentare și și-a negociat propriile contracte cu furnizorii de servicii de-a lungul anilor, rezultând în corecții de patchwork în loc de upgrade-uri la scară completă..

Se pare că timpul Casei Albe în subsolul tehnic urmează să se termine. O știre la începutul acestei săptămâni raportează că în cursul 1600 Pennsylvania Avenue sunt în curs schimbări mari. Din total sunt cabluri abandonate în valoare de 13.000 de lire sterline, iar David Recordon, directorul inaugural al Tehnologiei Informaționale a Casei Albe, care anterior a fost director de inginerie la Facebook.

După ce au îndepărtat muntele de cabluri vechi, Recordon și echipa sa au început să înlocuiască vechile calculatoare ale Casei Albe cu cele mai noi modele - cu mândri rapide, cu discuri solide și cu procesoare moderne. În plus, tocmai a fost introdus un sistem de telefon digital, care vine cu difuzoare încorporate și butoane de apelare rapidă care pot fi programate online.

Obama doar vrea un iPhone

În mijlocul tuturor progreselor, mai sunt multe de făcut. În timp ce modernizările tehnologice vor asigura o îmbunătățire a gestionării vizitatorilor și securitatea clădirilor, pe lângă faptul că vor permite personalului să folosească iPhone-uri la locul de muncă, președintele este încă blocat cu vechiul său (dar securizat) BlackBberry.

Și deși există probleme de securitate, care să permită liderului lumii libere să se schimbe la iPhone, președintele se poate odihni cu ușurință în ceea ce privește confidențialitatea online și securitatea datelor, precum restul nostru.

La urma urmei, el poate folosi doar un VPN.

Imagine prezentată: Steheap / Dollar Photo Club
Obama meme: memegenerator.net

Casa Albă capătă tehnologia secolului XXI
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.