Cât de mult poate afla Furnizorul de servicii Internet prin traficul dvs. de internet?

ISP-ul dvs. vă poate vedea tot traficul pe internet

Din tot ceea ce ceri Alexa către toate e-mailurile și parolele: Dacă nu criptați traficul, Furnizorul de servicii Internet (ISP) poate vedea toate acestea.

Întrucât ISP-ul dvs. se ocupă de tot traficul dvs. de internet, poate vedea tot ceea ce faceți online. ISP-ul dvs. ar putea colecta suficiente informații personale despre ce căutați, pe cine trimiteți prin e-mail (și când) și chiar despre tranzacțiile dvs. Bitcoin.

Cu toate acestea, chiar dacă vă criptați tot traficul, singurele vârfuri ale modelelor de trafic pot fi suficiente pentru ca ISP-ul dvs. să afle ce faceți acasă.

Să dezvăluim ce poate vedea ISP-ul dvs. când datele dvs. sunt sau nu sunt criptate și cum să rezolvați fiecare problemă.

Ce poate vedea ISP-ul dvs. dacă datele dvs. nu sunt criptate:

1. Site-urile exacte pe care le vizitați și parolele

Dacă site-urile web pe care le accesați sunt necriptate, adică folosesc în continuare HTTP și nu HTTPS, ISP-ul dvs. poate, de exemplu, să cunoască site-urile exacte pe care le vizitați. Dacă cumpărați pe http://www.a-shopping-website.com, ISP-ul dvs. ar ști ce ați cumpărat, numele de utilizator și parola pe care o utilizați pentru contul dvs. și orice informații de plată introduse. Dacă în schimb, accesați https://www.a-shopping-website.com, tot ISP-ul dvs. va vedea este că ați vizitat site-ul, dar nu ceea ce faceți pe el.

Soluţie: Verificați dacă site-urile pe care le vizitați utilizează HTTPS (recomandăm să obțineți HTTPS peste tot pentru a vă asigura că paginile web pe care le vizitați sunt criptate) și nu vizitați site-urile cu certificate SSL expirate sau invalide..

Dacă nu doriți ca ISP-ul dvs. să vadă ce site-uri vizitați, utilizați un VPN bun.

2. E-mailurile dvs.

Dacă utilizați un serviciu de e-mail care nu utilizează criptarea Transport Layer Security (TLS), ISP-ul dvs. poate vedea conținutul e-mailurilor dvs., iar dacă ISP-ul dvs. este și furnizorul dvs. de servicii de e-mail, cu siguranță.

Soluţie: Utilizați un serviciu de e-mail care are criptare TLS (adesea numită STARTTLS) în partea de sus a HTTPS și certificate SSL valide. Dar rețineți că serviciul de e-mail poate acum să vă uitați și la e-mailurile personale.

Unii furnizori, cum ar fi Google Mail, vă vor anunța cu un mic blocaj roșu dacă destinatarul sau expeditorul nu utilizează corect TLS. Puteți anunța expeditorul de e-mail despre această eroare sau puteți solicita o altă adresă de e-mail.

În mod alternativ, puteți alege să ștergeți contul Gmail și să luați în considerare aceste alternative conștiente de confidențialitate.

3. Indiferent dacă te chinui

ISP-ul dvs. poate vedea când utilizați BitTorrent pentru a descărca fișiere, chiar dacă acestea sunt legale (de exemplu, o actualizare a jocului). Cu toate că s-ar putea să nu le pese atât de mult de conținutul pe care îl torci la fel de mult ca unele corporații (care vă pot vedea adresa IP de la torrent, te gândește), odată ce ISP observă că folosești lățimea de bandă pentru torrenting, ar putea să îți accelereze descărcarea. viteze.

Soluţie: Pentru a împiedica ISP-ul dvs. să vă identifice activitatea de torrenting, utilizați un VPN pentru descărcare rapidă și sigură.

4. Tranzacțiile dvs. Bitcoin

Deoarece clienții obișnuiți Bitcoin trimit mesaje necriptate standard și formatate în mod clar la porturi TCP bine stabilite, ISP-ul dvs. poate localiza destul de ușor dacă utilizați Bitcoin. Din traficul dvs. vă pot urmări și tranzacțiile înapoi. Deoarece ISP poate vedea tot traficul primit, pot deduce că orice tranzacție pe care o trimiteți care nu a fost primită de la altcineva este o tranzacție pe care ați creat-o..

Soluţie: În timp ce o VPN bună sau o rețea Tor poate împiedica ISP-ul dvs. să-ți urmărească tranzacțiile Bitcoin din traficul de intrare, există încă alte căi prin care își pot da seama de tranzacțiile dvs..

Dacă doriți să vă asigurați că tranzacțiile dvs. Bitcoin sunt anonime, consultați ghidul Lexie cu privire la modul de a efectua plăți anonime Bitcoin.

Ce poate vedea ISP-ul dvs. dacă datele dvs. sunt criptate:

Dacă criptați toate datele dvs. despre traficul web, muncă excelentă! Cu toate acestea, ISP-ul dvs. poate încă să privească metadatele necriptate care urmează traficul web criptat - nu știu care este exact traficul, dar pot face inferențe puternice în funcție de natura mărimii, frecvenței și calendarului modelelor de trafic..

Studii recente au arătat că operatorii de rețea pot afla încă multe despre tine din traficul criptat. Un studiu a descoperit că fiecare videoclip YouTube are un model de trafic unic atunci când este transmis pe dispozitivul dvs. și, dacă ISP dorește, ar putea determina videoclipurile exacte pe care le vizionați. Un alt studiu îngrijorător pe dispozitivele IoT de către cercetătorii de la Universitatea Princeton a încheiat:

„Un ISP sau alți observatori ai rețelei pot deduce activități sensibile la confidențialitate la domiciliu, analizând traficul pe internet din casele inteligente care conțin dispozitive IoT disponibile în comerț.”

Cu alte cuvinte, orice lucru de la Alexa la monitorul SleepSense îți poate submina intimitatea expunându-vă rutina de zi cu zi.

Conectarea tuturor dispozitivelor printr-un router activat prin VPN ar face incredibil de dificil pentru ISP-ul dvs. să vă dați seama ce dispozitiv utilizați. Dar nu este cu totul imposibil ca un adversar hotărât să deducă ce tip de trafic trimiteți, mai ales dacă aveți un singur dispozitiv IoT sau dacă mai multe dispozitive trimit un trafic slab, cum ar fi încuietori ușile inteligente și monitoare de dormit.

Soluţie: Schimbați modelul adăugând trafic de intrare și de ieșire aleatoriu în traficul criptat web. Pentru ca acest lucru să funcționeze, va trebui să utilizați un VPN pentru a grupa tot traficul din casă împreună, astfel încât ISP să nu mai poată face diferența între un film, un torrent sau un site web..

Asigurați-vă că există un trafic constant care intră și iese din casa dvs. chiar și atunci când nu sunteți acolo. Cu un trafic constant pe tot parcursul zilei, evitați un vârf de trafic atunci când, de exemplu, mergeți online după venirea acasă de la serviciu.

A crea intrare traficul, creează un flux constant care va acoperi orice sărituri ale vitezei de trafic atunci când, de exemplu, pornești computerul când te întorci acasă după muncă. Rulați un serviciu de streaming audio precum Spotify sau o emisiune radio digitală și mutați-l.

A crea outbound trafic, puteți partaja fișiere populare, precum cea mai recentă versiune de Linux, pe un serviciu de partajare a fișierelor.

TL; DR: Controlați informațiile pe care le oferiți ISP-ului dvs.

1. Verificați dacă fiecare site are HTTPS. Folosiți HTTPS oriunde.
2. Utilizați un e-mail cu criptare TLS.
3. Și mai bine, utilizați un serviciu de e-mail plătit care nu vă va urmări mesajele.
4. Folosiți un VPN bun pentru a cripta tot traficul.
5. Citiți cum să vă păstrați anonimat tranzacțiile Bitcoin.
6. Creați trafic de intrare jucând fluxuri audio atunci când nu sunteți acasă și creați trafic de ieșire prin partajarea fișierelor populare prin servicii de partajare a fișierelor.

Cât de mult poate afla Furnizorul de servicii Internet prin traficul dvs. de internet?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.