Ce este o semnătură electronică și cum funcționează?

O ilustrare a unui telefon cu

Dacă ați semnat recent un nou contract de muncă, ați finalizat contractul de închiriere pentru un apartament sau ați confirmat un împrumut online, este posibil să utilizați o aplicație de semnătură electronică sau puteți beneficia de una.

Utilizarea acordurilor pentru aplicații de semnătură electronică a crescut cu 747% între 2012 și 2017. O mulțime de oameni se ocupă cu programul.

Aplicațiile cu semnătură electronică sunt securizate printr-o tehnologie de criptare / decriptare care poate confirma consimțământul ambelor părți și poate atesta validitatea acordului. Acestea sunt practic imposibil de replicat sau falsificat, făcându-le mult mai autoritare decât acordurile tradiționale pe bază de hârtie.

Cum funcționează semnăturile electronice?

O aplicație de semnătură electronică simplifică procesul de semnare a copiilor moale ale documentelor. Utilizatorii își salvează semnătura în aplicație folosind metode precum scrierea semnăturii lor pe un dispozitiv cu ecran tactil sau încărcarea unui fișier imagine.

Pentru a semna un document, utilizatorul deschide documentul și etichetează locurile unde este necesară o semnătură. Majoritatea aplicațiilor vă vor ajuta să trimiteți prin e-mail documentul semnat în continuare.

Aplicațiile de semnătură electronică sunt obligatorii în mod legal?

Toate contractele electronice au aceeași validitate juridică și sunt valabile ca și acordurile bazate pe cerneală. Aceasta este mulțumită Legii ESIGN, adoptată de lege de către Congres în iunie 2000.

Unul dintre cei mai fericiți susținători ai Legii ESIGN a fost senatorul Spencer Abraham, care a solicitat trecerea proiectului de lege în 1999, convins că va permite creșterea afacerilor online. Interesul Americii pentru economia internetului a fost la un nivel de febră în acele zile și o serie de state au aprobat deja propriile versiuni ale legilor referitoare la comerțul electronic. Legea federală ESIGN a ajutat la recunoașterea legalității semnăturilor electronice pentru comerțul interstatal.

Deși judecătorii au hotărât constant în favoarea contractelor semnate electronic de la trecerea acestui act, este important să știe că trebuie să fie convinși de intenția din spatele acordului. În plus, dacă un judecător suspectează că un document a fost modificat după semnare din cauza securității slabe sau a jurnalelor de audit indisponibile, ar putea să îl considere inadmisibil.

Așa că data viitoare când cumpărați sau semnați o aplicație de semnătură electronică, asigurați-vă că utilizează standarde tehnice riguroase și vine cu o reputație solidă.

7 aplicații de semnătură electronică pentru a încerca

DocuSign

DocuSign se mândrește cu peste 200.000 de utilizatori, ceea ce îl face una dintre cele mai populare și solide aplicații de semnătură electronică utilizate în prezent. Este ușor de utilizat, iar personalizarea este un alt punct puternic, deoarece oferă mai multe API-uri care se pot integra în software-ul dvs. existent.

DocuSign utilizează o suită puternică de caracteristici de securitate pentru a proteja acordurile semnate și a primit mai multe certificări de securitate în întreaga lume. Planurile standard încep de la 25 USD pe lună, fiind disponibil un proces gratuit.

HelloSign

HelloSign include o extensie a browserului Chrome, ceea ce facilitează solicitarea și semnarea documentelor din mers. În plus, aplicațiile native atât pentru iOS cât și pentru Android adaugă experienței sale de utilizator. Puteți utiliza semnăturile salvate pentru mai multe documente sau puteți încărca o poză cu semnătura dvs. reală cu telefonul.

Dashboard-urile încorporate ajută la urmărirea documentelor, inclusiv a celor care sunt în curs de semnătură. Puteți utiliza HelloSign gratuit pentru maximum trei documente în fiecare lună, în timp ce planul Pro oferă semnături nelimitate pentru doar 13 USD pe lună.

AdobeSign

AdobeSign este un adevărat pachet de calitate pentru întreprinderi, cu un punct de preț potrivit. A fost una dintre primele companii de software care s-a angajat în acest spațiu și a stabilit standardul pentru alte aplicații de semnătură electronică care au urmat.

Contractele executate cu AdobeSign pot fi semnate de pe orice browser sau dispozitiv mobil, fără a fi nevoie să vă conectați la un cont Adobe. În plus, API-ul Adobe înseamnă că puteți păstra semnături pre-utilizate în alte aplicații din suita Adobe.

Adobe se încadrează perfect cu alte instrumente ale unor terțe părți precum Salesforce și respectă reperele globale de conformitate. Planurile încep de la 29,99 USD pe lună pentru până la nouă utilizatori. Un proces gratuit este inclus.

Docsketch

Docsketch oferă o serie de caracteristici, inclusiv urmărirea documentelor și mementouri de amabilitate. Puteți include, de asemenea, mesaje personalizate și alte funcții personalizate în funcție de alegerea planului.

Rapoartele de audit încorporate asigură respectarea legislației internaționale privind semnarea electronică, iar software-ul este livrat cu un plan gratuit care vă permite să vă înscrieți până la trei documente pe lună. Utilizatorii de energie pot opta pentru planul nelimitat, care are un preț de 15 USD pe lună. Include documente și șabloane nelimitate de documente, precum și opțiuni pentru schimbarea culorilor, imaginilor și stilurilor de fonturi.

eSignLive

eSignLive își propune să ofere concurență AdobeSign în spațiul întreprinderii. Acesta oferă cele mai bune funcții de securitate în clasă și este încredut de companii mari precum BMW și IBM.

Întreprinderile pot folosi eSignLive atât cu servere on-prem (pentru o mai mare securitate), cât și o soluție bazată pe cloud pentru forța de muncă de la distanță și acorduri cu terțe părți. Este accesibil atât pe mobil cât și pe desktop. Planurile profesionale încep de la 20 USD pe lună. Un proces de 30 de zile gratuit este inclus.

Signable

Signable este unic prin faptul că oferă o opțiune de plată pe utilizare. Se adresează în principal piețelor europene. Se integrează ușor cu mai multe platforme terțe precum Zapier și oferă asistență în mai multe limbi pentru germană, spaniolă, franceză, olandeză și portugheză, alături de engleză.

Semnarea este disponibilă atât pe iOS, cât și pe Android, precum și prin e-mail. Plata pentru utilizare începe de la 1 GBP pe document, în timp ce planurile corporative pot ajunge până la 149 GBP pe lună.

Zegal

Zegal este o firmă de avocatură online care oferă un serviciu de semnătură electronică ca parte a unui pachet juridic mai larg. Tabloul de bord stochează toate documentele online și vă permite să aveți un control complet asupra a tot ceea ce creați, permițând colaborarea sigură între părțile autorizate.

Zegal este un serviciu online, accesibil prin orice browser. Primele cinci semnături sunt gratuite, apoi abonamentele încep de la aproximativ 100 USD pe lună.

Ce este o semnătură electronică și cum funcționează?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.