Cele mai bune 9 site-uri web .onion din adâncurile rețelei întunecate

Site-uri obligatorii pe web-ul întunecat

Ce este web-ul întunecat?

Web-ul profund este partea de internet care nu este indexată de motoarele de căutare. O parte a paginii profunde este webul întunecat, care există în rețelele proxy stratificate – cunoscute sub numele de darknets. Dintre acești darknets, Tor este de departe cel mai mare. Sufixul domeniilor sale native, .onion, a devenit sinonim cu libertatea internetului.

Acest articol poate fi găsit și pe rețeaua întunecată!

Obțineți browserul Tor (cunoscut și sub numele de browserul .onion) și accesați http://expressobutiolem.onion/blog/best-onion-sites-on-dark-web/.

Dar ce fel de site-uri sunt găzduite în acest darknet? Ce fac și de ce sunt acolo? ExpressVPN prezintă cu mândrie nouă dintre cele mai (in-) celebre:

(Notă: Veți avea nevoie de browserul Tor pentru a deschide toate linkurile către site-urile .onion din acest articol și pentru a accesa web-ul întunecat. Puteți obține browserul Tor aici.)

1. ProPublica câștigătoare a premiului Pulitzer

https://www.propub3r6espa33w.onion/Pagina de pornire a cepei pentru ProPublica.

Prima publicație online care a câștigat un Pulitzer este acum și prima publicație importantă cu o adresă .onion.

ProPublica face multe lucruri diferit. Sursa sa de finanțare este portofelul profund al Fundației Sandler și al altor organizații similare.

Căutarea funcției ProPublica prin site-ul său .onion funcționează bine, iar existența site-ului este un câștig important pentru confidențialitate și vorbire gratuită.

2. Site-ul .onion al Facebook

https://www.facebookcorewwwi.onion/

Pagina de pornire a cepei pentru Facebook.

De ce ar avea una dintre cele mai mari organizații cunoscute pentru poziția sa invazivă cu privire la confidențialitate și politica controversată cu numele clare.?

Deși Facebook ar putea colecta tot ceea ce spuneți și faceți pe platforma sa, nu este mulțumit să partajați aceste informații cu alții. Facebook este, de asemenea, conștient de încercările mai multor guverne de a restricționa accesul la un instrument care permite străinilor de pe internet să vorbească și să colaboreze liber.

Adresa de Facebook .onion nu face mai ușoară păstrarea unui cont anonim, dar face ca Facebook să fie mai accesibil în locurile în care este cenzurat.

3. DuckDuckGo în cazul în care Google nu

http://3g2upl4pq6kufc4m.onion/

Pagina de pornire a cepei pentru DuckDuckGo.

Căutați conținut, dar nu doriți să renunțați la confidențialitate? DuckDuckGo este o alternativă excelentă la Google. Activitatea de căutare nu este înregistrată după proiect. Chiar și fără capacitatea de a afla despre comportamentul dvs. sau de a vă monitoriza e-mailul și navigarea, DuckDuckGo oferă rezultate decente. Ceea ce ridică întrebarea: Sunt într-adevăr necesare tehnicile extinse de supraveghere Google?

Peste Tor, Google devine enervant de utilizat, deoarece îi supune frecvent căutătorilor la captcha pentru a dovedi că sunt oameni. Dar The Duck excelează la viteză, fiabilitate și confidențialitate.

4. Portofelul Wasabi conștient de confidențialitate

http://wasabiukrxmkdgve5kynjztuovbg43uxcbcxn6y2okcrsg7gb6jdmbad.onion

Prima pagină pentru ceapă pentru portofelul Wasabi.

Portofelul Wasabi este un portofel Bitcoin care nu numai că ascunde toate datele dvs. în rețeaua Tor, dar vă permite să vă alăturați tranzacțiilor cu alte persoane pentru a vă crește anonimatul. Acest lucru face incredibil de dificil să afli pe cine plătești.

Procesul costă o taxă, dar, spre deosebire de alte servicii „tumbler” sau „mixing”, nu există riscul ca Wasabi sau oricare dintre utilizatorii săi să te înșele din monede..

5. Riseup, furnizorul anonim de e-mail și chat pentru activiști

http://vww6ybal4bd7szmgncyruucpgfkqahzddi37ktceo3ah7ngmcopnpyyd.onion

Pagina de pornire a cepei pentru Riseup.

Riseup este un furnizor de e-mail de voluntariat pentru activiști din întreaga lume.

Fondată în jurul anului 1999 de activiști în Seattle, de atunci a crescut la peste șase milioane de utilizatori din întreaga lume. Publică un buletin informativ în mai multe limbi și nu numai că execută servicii Onion pentru site-ul său web, ci toate serviciile sale de e-mail și chat.

5. Sci-Hub

http://scihub22266oqcxt.onion/

Pagina de pornire a cepei pentru Sci-hub.

Sci-Hub este o platformă care își propune să elibereze cunoștințele științifice ale lumii.

Fondată de Alexandra Elbakyan din Kazahstan în 2011, găzduiește peste 50 de milioane de lucrări de cercetare și le pune la dispoziție gratuit. Aceasta oferă instituțiilor științifice subfinanțate, precum și persoanelor fizice, un acces fără precedent la cunoștințele colective ale lumii, ceva care să stimuleze căutarea omenirii pentru a pune capăt bolilor, secetei și foamei.

6. SecureDrop vă permite să scăpați informațiile în mod anonim

https://secrdrop5wyphb5x.onion/

Pagina de pornire a cepei pentru SecureDrop.

SecureDrop este un software pe care oricine îl poate instala pentru organizația locală de știri. Este ușor să permiteți informatorilor să arunce în siguranță informațiile scurse într-o „căsuță poștală moartă”, pe care jurnaliștii o pot deschide ulterior.

Instrumentul are, de asemenea, o funcționalitate care permite jurnaliștilor să comunice în mod privat cu sursa lor. SecureDrop este folosit de multe organizații de știri, inclusiv ProPublica, The Guardian, The Intercept și The Washington Post. Doriți să răsfoiți documentele scurse ale unora dintre cele mai temute guverne din lume?

7. CIA propriu-zisă

ciadotgov4sjwlzihbbgxnqg3xiyrg7so2r2o3lt5wz5ypk4sxyjstad.onion

Pagina de pornire a cepei pentru CIA.

Tor are o istorie improbabilă. A fost dezvoltat pentru prima dată de către armata americană pentru a ajuta informatorii detașați în țări străine să transmită informații în siguranță. În acest spirit, CIA a lansat un site Onion pentru a ajuta oamenii din întreaga lume să acceseze resursele sale în siguranță.

8. Keybase este sistemul de legături de profil criptografic

http://fncuwbiisyh6ak3i.onion

Pagina de pornire a cepei pentru Keybase.

Keybase este un serviciu de identitate interesant care își propune să vă ușureze conectarea prezenței identităților dvs. online într-un mod criptografic. Puteți încărca cheia PGP sau puteți face site-ul să creeze unul pentru dvs. și să o utilizați pentru a conecta criptografic profilul dvs. de Twitter, contul Github sau adresa Bitcoin împreună.

Keybase ridică semnificativ bara pentru atacatorii care vor să te răspundă.

9. Wiki ascuns pe .onion

http://zqktlwiuavvvqqt4ybvgvi7tyo4hjl5xgfuvpdf6otjiycgwqbym2qad.onion/wiki/index.php/Main_Page

Pagina de pornire a cepei pentru Wiki ascuns.

Cum descoperiți conținutul în care motoarele de căutare nu pot ajunge? La fel ca în vremurile vechi ale internetului, web-ul întunecat menține numeroși indici de site-uri, cum ar fi The Hidden Wiki.
Această Wikipedia editată în comunitate .onion conține o mulțime de link-uri către o mare varietate de servicii și surse care rulează pe web-ul întunecat. Multe dintre aceste legături sunt defuncte și chiar mai multe dintre ele au legătură cu escrocherii sau cu activități potențial ilegale. Faceți clic cu precauție!

Este singurul site din această listă care are deja URL-ul cepei versiunea 3 mai lungă și mai sigură.

Cu atât mai multe site-uri grozave

Aceasta este lista de domenii .onion ale ExpressVPN care merită vizitate, dar acestea nu sunt chiar vârful aisbergului. Există atât de mult conținut acolo (fiți avertizați, însă nu sunt toate lucrurile bune).

Ne-a plăcut și:

BBC: https://www.bbcnewsv2vjtpsuy.onion/
The New York Times: https://www.nytimes3xbfgragh.onion/
Golful Piratilor: http://uj3wazyk5u4hnvtk.onion/
Démocratie Participativă: http://dp742web5fzh674o.onion/

Dar, regretăm să vă informăm că The Onion nu are un site Onion: https://www.theonion.com/

Care sunt site-urile dvs. preferate? Există site-uri pe care doriți să aveți o adresă .onion? Împărtășește-ți gândurile în comentariile de mai jos!

Cele mai bune 9 site-uri web .onion din adâncurile rețelei întunecate
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.