Cele mai mari trei escrocherii din istorie

red-ball-and-cupe-înșelătorie

Cu mult înainte de internet, oamenii s-au înșelat reciproc în moduri tot mai puțin creative. Trei escroci deosebit de imaginați au reușit să vândă Turnul Eiffel (de două ori), să strice o întreagă economie și să convingă oamenii să le înmâneze pur și simplu lucruri gratuite.

Iată cele mai preferate trei povești despre escrocherie:

3. William Thompson i-a convins pe toți să aibă încredere în el cu lucruri

William Thompson a trăit la mijlocul secolului al XIX-lea în New York și a fost probabil prima persoană care a devenit cunoscută pe larg ca „om de încredere” – un tip de escroc care a devenit extrem de popular în metropolele zbuciumate ale revoluției industriale târzii..

Ca „om de încredere”, Thompson ar exploata naivitatea oamenilor pe care i-a întâlnit pe străzi, baruri sau evenimente cu un tip de sistem de inginerie socială numit „truc de încredere”.

Thompson s-ar apropia de oameni într-un mod prietenos, i-ar saluta și ar da impresia pe care cei doi o întâlniseră înainte. După ce a câștigat încrederea unui străin, Thompson ar cere pur și simplu:

– Ai încredere în mine să ai încredere în mine cu ceasul tău până mâine?

Incredibil, acest lucru a funcționat. Thompson a reușit să repete trucul pe diverse persoane înainte ca autoritățile să se prindă cu el.

Cumva, trucul „poți avea încredere în mine, dă-mi ceasul tău” a devenit atât de popular încât a inspirat o întreagă generație de artiști de încredere. O femeie, Bertha Heyman, a continuat chiar să găsească victime în timp ce este închisă la închisoare. Schema lui Bertha a fost mai elaborată decât cea a lui Thompson și destul de asemănătoare cu „Frauda 419” de astăzi (escrocheria scrisorii nigeriene). Heyman ar pretinde că a pierdut accesul la enorma sa avere și a avut nevoie de un ajutor financiar pentru a o recupera.

2. Victor Lustig a vândut Turnul Eiffel, de două ori

Turnul Eiffel a fost construit pentru Târgul Mondial din 1889, coincidând cu aniversarea de 100 de ani a Revoluției Franceze. La acea vreme, a fost cea mai înaltă structură construită de oameni și a păstrat acest titlu timp de 41 de ani (până când Clădirea Chrysler din New York a depășit-o).

În 1925, când Victor Lustig avea 35 de ani, a aflat cât de scump a devenit turnul de întreținere. Ulterior i-a venit ideea de a vinde Turnul Eiffel unui dealer de fier vechi.

Lustig l-a găsit pe cel mai gullible dealer de fier vechi pe care l-a putut pentru a da o ofertă și chiar a reușit să adauge o mită importantă pentru o bună măsură. Și a scăpat de el – dealerul de fier vechi a fost atât de rușinat încât a fost păcălit încât nu a mers la poliție.

După escrocherie, Lustig s-a mutat la Viena într-un tren cu valizele pline de bani. El a considerat frauda atât de reușită încât s-a mutat înapoi la Paris luna următoare pentru a o face din nou cu un alt dealer separat de resturi de fier vechi. Deși nu a reușit a doua oară, el a fost în continuare capabil să sustragă arestarea.

În Statele Unite, George C. Parker a efectuat un conținut similar când a vândut podul Brooklyn. De cateva ori. Poliția a fost nevoită să înlăture în mod repetat baricadele cumpărătorilor care au încercat să înființeze cabine de taxare.

În India, un bărbat pe nume Natwarlal a devenit celebru pentru că a vândut Taj Mahal, Fortul Roșu și Casa Parlamentului. El a fost văzut ultima dată în 1996 la 86 de ani și se crede că a murit în libertate cândva între 1996 și 2009.

1. Alves dos Reis și-a imprimat banii reali

Alves dos Reis s-a născut la Lisabona în 1896. Iar când avea 28 de ani, el a tipărit atât de mulți bani încât a provocat o criză economică care a dus la o lovitură de stat militară naționalistă.

Reis a falsificat un contract cu Banca Portugaliei care i-a autorizat să tipărească un nou set de bancnote și s-a apropiat de compania care anterior a tipărit biletele Bank of Portugal, Waterlow și Sons, pentru a face toate noul numerar.

Deoarece imprimantele foloseau plăci originale, originale pentru imprimarea bancnotelor, falsurile erau perfecte.

Reis a imprimat 200.000 de bilete bancare, în valoare de aproape 1% din întregul PIB al Portugaliei, comparabil cu cel de astăzi a publicat în jur de 2 miliarde USD în monedă. La un moment dat, aproape jumătate din 500 de note de la Escudos au fost false.

De fapt, Reis avea atât de mulți bani, afacerile, imobiliarele și bunurile de lux pe care le-a cumpărat au creat un boom în economie.

Reis a folosit o bancă pe care a achiziționat-o în Angola, o colonie portugheză la vremea respectivă, pentru a spăla banii înainte ca, în mod genial, să încerce să-și cumpere un pachet din Banca Portugaliei pentru a-și aproba retroactiv notele neautorizate..

În cele din urmă, Reis a fost aflat de jurnaliștii lui O Século, un ziar deținut de magnatul Alfredo de Silva, care l-a văzut pe Reis ca un concurent.

Amploarea conspirației lui Reis a fost atât de mare încât puțini credeau că ar fi putut fi realizată de o singură persoană. Guvernul și instanțele judecătorești bănuiau că nu numai angajații corupți ai Băncii Naționale ar fi putut ajuta Reis, ci și că a avut sprijin din partea guvernului german în încercarea de a prelua controlul asupra Angola.

Reis a primit o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, din care a executat doar 15. A murit în urma unui atac de cord în 1955.

Criminalitatea plătește?

Cei mai faimoși escroci nu au putut în mare parte să se bucure de averea lor. Mulți au mers la închisoare, au fost împușcați de fostele lor victime, iar unii chiar au căzut pentru alți escroci în lăcomia lor – și convingerea că sunt cei mai deștepți oameni în viață.

Mențineți ochii deschiși pentru înșelătorii și rămâneți atenți la interwebs!

Cele mai mari trei escrocherii din istorie
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.