Cele mai sigure aplicații de mesagerie din 2019

O mulțime își ține telefoanele în sus.

De la WhatsApp la Snapchat, aplicațiile de mesagerie oferă un serviciu gratuit și ușor de comunicat cu prietenii, familia și colegii..

Fără criptare, însă, mesajele private ar putea fi citite de compania din spatele aplicației, precum și de terți și chiar de guverne care doresc să colecteze date private pe cetățenii lor.

Din fericire, mai multe aplicații de mesagerie îți iau securitatea și confidențialitatea în serios și folosesc criptarea end-to-end pentru a împiedica pe oricine, în afară de tine și destinatarul intenționat, să vadă conținutul mesajului.

Ce este mesageria criptată?

Criptarea end-to-end (E2EE) este o metodă de criptare a datelor care permite doar expeditorului și receptorului mesajului să decripteze și să citească mesajele transmise între ele. Mai important, criptarea împiedică aplicațiile să stocheze copii ale mesajelor pe servere, ceea ce le-ar pune la îndemâna autorităților guvernamentale.

Cele mai bune aplicații de mesagerie pentru securitate

Cu multe opțiuni bune disponibile, iată câteva dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie de pe piață.

1. iMessagelogo-ul iMessage

IMessage de la Apple este disponibil numai pe dispozitivele Apple, dar oferă un pumn pentru a oferi securitate acelor utilizatori.

În plus, oferind criptare end-to-end între utilizatorii iMessage, aplicația permite utilizatorilor să controleze cât timp rămâne mesajul și de câte ori destinatarul poate vizualiza mesajul. Notă: Această caracteristică este disponibilă numai pentru cei care au iOS 10 și versiuni superioare.

Totuși, o problemă cu iMessage este opțiunea de a face backup la iMessages pe iCloud. Pe cloud, mesajele sunt criptate de chei controlate de Apple, ceea ce înseamnă că, dacă iCloud-ul dvs. ar fi fost vreodată hacked sau citit, aceste mesaje ar putea fi dezvăluite.

Directorul general al companiei Apple, Tim Cook, este un mare susținător al confidențialității personale, iar aplicația sa de mesagerie criptată end-to-end pare să indice că compania se angajează să ofere securitate utilizatorilor săi. Nu trebuie decât să stocați mesajele pe platforme web, cum ar fi iCloud.

2. răchităSigla Wickr.

Fondată de avocații de confidențialitate și securitate din San Francisco în 2012, Wickr a fost una dintre primele aplicații de mesagerie care a adoptat criptarea end-to-end. Mesajele sunt criptate în mod implicit, iar compania efectuează audituri periodice de securitate. Începând cu 2017, Wickr este de asemenea open-source.

Aplicația de mesagerie are două forme: Wickr Me și Wickr Pro. Prima este gratuită și pentru uz personal, în timp ce cea din urmă este destinată întreprinderilor și echipelor care colaborează, care plătesc o taxă de abonament. Wickr are mai multe funcții care fac ca aplicația să fie securizată, inclusiv detectarea capturilor de ecran, blocarea tastaturilor terțelor pe iOS și asigurarea că orice fișiere șterse sunt complet nerecuperabile.

Din păcate, Wickr nu are la fel de mulți utilizatori precum WhatsApp, Viber și Semnal, așa că ar trebui să recrutați oameni pentru a vorbi cu.

3. ViberLogo Viber.

Viber are aproximativ 260 de milioane de utilizatori activi lunar și este poziționat în primul rând ca un concurent al Skype mai puțin sigur. Istoric, Viber nu a oferit niciodată funcții avansate de securitate, dar a furnizat în sfârșit criptarea end-to-end în aprilie 2016.

Aplicația are criptare end-to-end pe toate platformele sale disponibile (Mac, Windows, iOS și Android) și, de asemenea, codează culori chaturile dvs. în funcție de cât de sigure sunt. Gri indică o comunicare criptată, verde înseamnă o comunicare criptată cu un contact de încredere, iar roșu înseamnă că cheia de autentificare are o problemă.

O singură limitare mare la Viber este că acceptă numai criptarea end-to-end pentru chat-uri one-one – chaturile de grup nu li se oferă același nivel de securitate ca conversațiile individuale..

4. SemnalLogo-ul semnalului.

Fost numit RedPhone, Signal este draga comunității de securitate a informațiilor și crește lent în popularitate în rândul maselor. Cu toate acestea, nu are nicăieri aproape de aceeași acoperire cu WhatsApp.

În mod implicit, Semnal oferă criptare end-to-end pentru toate apelurile vocale, apelurile video și mesajele instantanee cu propriul protocol. Protocolul de semnal este, probabil, cel mai sigur protocol de mesagerie dezvoltat – amalgamează protocolul de acord cheie extins Triple Diffie-Hellman (X3DH), algoritmul Double Ratchet, AES-256 și Sesame pentru gestionarea criptării pe mai multe dispozitive.

Această tehnologie este în întregime open-source, ceea ce înseamnă că securitatea sa poate fi achitată și a fost adoptată de alte servicii de mesagerie precum WhatsApp și Skype.

Folosesc Semnal în fiecare zi. #notesforFBI (Spoiler: ei știu deja) https://t.co/KNy0xppsN0

– Edward Snowden (@Snowden) 2 noiembrie 2015

Pentru a verifica dacă conversația dvs. cu o altă persoană este privată, fiecare conversație Semnal are un număr unic de siguranță a dispozitivului pentru a verifica securitatea mesajelor și apelurilor dvs. cu anumite contacte. Acest lucru este util în special pentru a preveni atacurile de la mijloc la mijloc – dacă un număr de siguranță se schimbă mai frecvent decât vă așteptați pentru cineva care schimbă dispozitive sau reinstalează semnalul, de exemplu, poate indica faptul că ceva este neplăcut..

În 2016, Signal și-a dovedit încrederea în momentul în care aplicația de mesagerie a fost invocată și singurele date pe care le-a putut produce au fost momentul creării unui cont și data cea mai recentă în care un utilizator s-a conectat la serverele sale.

Semnalul vă permite, de asemenea, să securizați aplicația cu o parolă, astfel încât să vă puteți proteja mesajele dacă acestea cad în mâinile greșite. Există, de asemenea, o opțiune de a stabili un termen pentru cât doriți ca mesajul dvs. să fie afișat într-un chat.

Singura problemă cu Semnal este că trebuie să furnizați un număr de telefon pentru a-l utiliza, deși puteți evita acest lucru folosind un telefon „arzător” sau o cartelă SIM. Ca un plus, aplicația nu trebuie să ruleze pe același telefon cu care a fost înregistrată.

5. Jabber / OTRLogo Jabber.

Jabber și OTR sunt diferite de restul pachetului: Tehnic vorbind, nu sunt o aplicație de mesagerie. Sunt două protocoale care, atunci când sunt stivuite una peste alta, oferă o platformă descentralizată gratuită, sigură, open-source, descentralizată. Multe aplicații acceptă Jabber cu OTR, cum ar fi Pidgin pentru Windows / Linux sau Adium pentru Mac. Există, de asemenea, nou lansat Tor Messenger și Chat Secure pentru telefonul tău mobil.

Din păcate, Jabber / OTR nu funcționează foarte bine pe mobil, deoarece protocolul are nevoie de o conexiune aproape continuă între dvs. și colegul dvs. Lipsa de caracteristici, chiar și de bază ca trimiterea de atașamente, poate fi de asemenea frustrant. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de un protocol care poate fi de încredere pentru a păstra chiar și cel mai puternic dintre adversari, Jabber / OTR este cea mai bună alegere.

Jabber / OTR este, de asemenea, singura soluție care poate fi configurată anonim. Citiți mai multe în ghidul ExpressVPN pentru mesageria anonimă.

6. TelegramaLogo Telegram.

Telegram a fost construită de frații Nikolai și Pavel Durov, exiliați miliardari din Rusia, renumiți anterior pentru clona de Facebook Vkontakte (acum VK). Pavel Durov a trebuit să părăsească VK în 2014, pentru o dispută privind predarea datelor utilizatorilor protestatarilor ucraineni. În consecință, frații au părăsit Rusia pentru Berlin și au întemeiat acolo Telegram.

Aplicația de mesagerie folosește propriul protocol, MTProto, pentru a cripta mesajele, deși acestea nu sunt criptate în mod implicit și trebuie să creezi noi „Chaturi secrete” pentru a le cripta. Când este activat, puteți seta mesaje să se autodistruge pe toate dispozitivele dvs. automat sau la un moment stabilit. Dacă nu vă criptați chatul, datele dvs. sunt stocate pe serverele Telegram, ceea ce pune în pericol securitatea mesajelor dvs..

Deși codul din partea clientului pentru Telegram este open-source, codul din partea serverului nu este, ceea ce face ca aplicația să fie doar parțial open-source. Aplicația mai scurge a mult de metadate. Un cercetător de securitate a găsit o modalitate pentru ca un atacator să știe când un utilizator este online sau offline, permițându-le, astfel, să descopere cine vorbește cu cine și când. Vă recomandăm prudență dacă utilizați Telegram.

Care este cea mai bună aplicație de mesagerie sigură?

Există o mulțime de mesageri din care să alegeți, dar Semnal este cu adevărat cel mai bun pariu, în ceea ce privește atingerea, securitatea și caracteristicile atotcuprinzătoare. WhatsApp poate fi folosit de mai multe persoane, dar legăturile sale cu Facebook sunt îngrijorătoare. Jabber este cu siguranță cel mai sigur, dar atingerea și lipsa caracteristicilor sale îl fac provocator pentru utilizarea de zi cu zi.

Pentru mai multe modalități de securizare a dispozitivului mobil, consultați ghidul de securitate mobil al ExpressVPN.

Imagine prezentată: fotografii macrovector / depozit

Cele mai sigure aplicații de mesagerie din 2019
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.