Chestionarele Facebook vă pot spune cu adevărat numele viitorului dumneavoastră soț?

Chestionarele Facebook vă invadează confidențialitatea

Desigur că nu pot, asta este absurd.

Însă titlurile de testare prepostoase, cum ar fi acestea aruncă pereții noștri de pe Facebook, aproape constant. Respiratul este, de obicei, doar sub forma unui alt părinte dotat care postează prima cină, plimbare sau turd a bebelușului.

Dar, mai rău, pentru a lua unul dintre aceste teste vacante, utilizatorii trebuie să le permită producătorilor de teste accesul la toate datele lor de pe Facebook. Probabil că nu va funcționa altfel. Horror-ul.

Poate nu ești de genul (gulibila) de a lua un test online dezastruos și de a le evita ca și cum ai face un potir otrăvit deasupra unui munte de mizerie; dar ai idioți pentru prieteni?

Nu se mulțumesc doar cu detaliile dvs., chestionarele Facebook vor căuta, de asemenea, acces la toate informațiile din profilurile prietenilor. Așadar, dacă unul dintre prietenii tăi care trage cu sâmburele ia un test, ar putea să vă ofere datele dvs. personale, precum și propriile lor.

Si pentru ce? Este posibil să vedeți care este piesa Beyoncé cel mai mult ca viața lor de dragoste sau care imagine de pisoi reflectă cel mai bine personalitatea lor.

Setările de confidențialitate nu fac ceea ce credeți că fac

Nu vă faceți griji, totuși. Majoritatea oamenilor înțelepți au profilurile de Facebook setate ca private în convingerea nechibzuită că acest lucru le va proteja datele.

nu.

Chiar dacă Facebook-ul dvs. este privat, un dezvoltator de teste - pe care nu îl cunoașteți - ar putea accesa totul din profilul dvs.: religia, orientarea sexuală, apartenența politică, imaginile, lista de prieteni idioți și orice grup din care faceți parte..

O mulțime de informații pentru a crea o imagine relativ robustă a dvs., care ar putea fi folosită într-o serie de moduri rele.

Facebook pare să nu-i pese prea mult de acest abism lipsit de o politică de confidențialitate și, totuși, aruncă doar un vagabond vag în direcția ta generală. Termenii lor afirmă că, atunci când instalați o aplicație, puteți să îi acordați permisiunea pentru:

„… Accesați profilul dvs. public, care include numele dvs., imaginile de profil, numele de utilizator, ID-ul utilizatorului (numărul contului), rețelele și orice informație pe care ați alege să o faceți publică. De asemenea, dați aplicației alte informații pentru a vă personaliza experiența, inclusiv lista de prieteni, sexul, intervalul de vârstă și localizarea dvs. ”

Aceasta este o problemă de confidențialitate imensă; prietenii tăi pot accepta să-ți comunice informațiile fără cunoștința sau consimțământul tău.

Cum este acceptabil acest lucru? Acestea sunt setările implicite de confidențialitate pentru aplicații!

Exact ce este împărtășit și de ce fac acest lucru?

Există un număr foarte mare de aplicații de testare pe Facebook și este greu să nu fim sceptici atunci când ne gândim la existența lor.

Ce trebuie să câștige din a-ți spune care ar fi culoarea ta preferată? Nu mult. Acestea doresc cu adevărat datele dvs. delicioase, coapte pentru recoltare.

Și aceste aplicații nu sunt doar „colectarea de date pentru a face teste mai bune.” Credeți sau nu, nu este nevoie de mult un studiu științific sau un algoritm care să vă spună care este câinele fictiv celebru care se potrivește cel mai bine dispoziției dvs. actuale..

Dacă îl puteți găsi, politica de confidențialitate a unei aplicații va prezenta multe detalii despre modul în care acestea pot utiliza datele dvs. de identificare personală pentru propriile lor câștiguri. În ceea ce privește aceste câștiguri, ghicitul tău este la fel de bun ca oricare. Dar este probabil să fiți banii obținuți prin extinderea detaliilor dvs. către cel mai mare ofertant.

Înrăutățește totuși, de fiecare dată când cineva instalează o aplicație Facebook, va continua să ruleze în fundal, devorând orice informație nouă pe care o poate culege. Aplicația va colecta date cu mult timp după ce un utilizator a uitat testul pe care l-a luat despre dimensiunile pantofilor de la One Direction.

Ce strâmb.

Chestionarele Facebook evidențiază o problemă mai mare de confidențialitate

Atitudinile oamenilor față de confidențialitate și securitatea internetului sunt incontestabil.

Aproape nimeni nu s-a așezat dezbrăcat într-o cameră de lumină luminată, fără perdele, care își arăta carnea în toate și în multe feluri. Însă mulți nu par să se supere de Facebook, Apple și Google alegând fiecare aspect din viața lor.

Această inconsecvență ne face vulnerabili. Acceptarea unei forme de încălcare a confidențialității, dar a fi indignat de alta, face ca parlamentarii să creeze acorduri de utilizator pe care oamenii le vor accepta (și nu sunt pline de lacune).

Este timpul să înțelegeți și să căutați consecvență în întregul spectru de confidențialitate. Și amintiți-vă: nu sunt doar datele pe care le oferiți data viitoare când doriți să știți care este coeficientul dvs. intelectual.

Ceea ce, apropo, nu este un lucru real.

Chestionarele Facebook vă pot spune cu adevărat numele viitorului dumneavoastră soț?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.