Cum ai putea pierde totul cu Bitcoin

Cum să pierzi Bitcoin

Având în vedere că valoarea criptocurrențelor se ridică în intervalul de 100 de miliarde de dolari, este ușor să fii infectat de cea mai mare „goană digitală de aur”, de când bula de com. Dar, deși toată lumea are o jumătate de creier și un smartphone pare să câștige tone de bani, poate este timpul să ne reamintim că este la fel de ușor să pierdem totul pe o investiție proastă.

Iată câteva dintre lucrurile pe care ar trebui să le evite:

S-ar putea să te piratezi și să-ți pierzi tot Bitcoinul

Cea mai obișnuită modalitate de a fi hacked este prin link-uri de phishing. Este posibil să primiți e-mailuri sau mesaje private pe Twitter, Telegram sau Slack prin care vă solicitați „actualizați urgent contul” sau vă conectați prin intermediul Coinbase sau prin contul dvs. de e-mail pentru a „revendica un premiu”.

Dotat cu detaliile dvs., atacatorul va încerca să se conecteze la toate portofelele sau portofelele populare de criptocurrency pe care le puteți utiliza sau care ar putea folosi e-mailul dvs. pentru a reseta parolele din conturile dvs..

Alte forme de hacking seamănă cu inginerie socială, te păcălesc să trimiți bani în portofel greșit sau să ajute un „prieten care are nevoie”.

Iată cum să fiți în siguranță:

 • Țineți computerul la zi
 • Aveți grijă cu software-ul pe care îl descărcați, în special portofelele Bitcoin
 • Obțineți-vă un administrator de parole
 • Activați autentificarea cu doi factori în toate conturile
 • Aflați mai multe despre tehnici de inginerie socială
 • Păstrați bitcoins-urile în condiții de păstrare la rece

Dacă uiți sămânța de rezervă, ai putea pierde tot Bitcoinul tău

De departe, cel mai obișnuit mod de a pierde Bitcoins nu se datorează piratării. În schimb, este mult mai frecvent ca oamenii să creeze un portofel, să cumpere ceva Bitcoin sau să îl accepte ca plată, iar ulterior să-și piardă accesul - fie pentru că telefonul lor s-a rupt, a fost pierdut sau furat, fie pur și simplu a fost resetat la fabrica sa. setări.

Fiecare portofel Bitcoin care merită utilizat, atât pe Android cât și pe iPhone, vă oferă opțiunea de a face backup pentru portofel cu o frază de rezervă de 12 sau 13 cuvinte. Dacă nu ai scris deja această frază de rezervă, fă-o acum! Accesați aplicația, uitați-vă la expresia dvs. și scrie-o pe o bucată de hârtie. Nu-l copiați și nu-l lipiți nicăieri și nu-l puneți în niciun cont online sau serviciu de stocare în cloud - puneți-l pe hârtie pentru a-l proteja de hacking.

Ai putea schimba tot Bitcoinul tău

Cu toate ascensiunile și coborâșurile și modificările puternice de pe piețele criptomonedelor, acestea pot părea o mină de aur pentru comercianți. Dar la fel ca în cazul minelor de aur, doar câțiva oameni câștigă bani cu acesta, iar cei puțini sunt cel mai probabil cei care vând instrumentele pentru minerit, mai degrabă decât cele care tranzacționează valute în sine.

Luați în considerare că, în timp ce piețele sunt pe drum, aproape toată lumea câștigă bani, indiferent de strategia de tranzacționare. Cu toate acestea, este dificil să învingi piața, iar pe drum, toată lumea pierde bani (cu excepția schimburilor).

O strategie validă ar putea fi să cumpărați și să vindeți Bitcoins pe un schimb și apoi să-i vindeți la un marcaj peste cont, persoanelor care nu au acces la un schimb Bitcoin. Cu toate acestea, acest lucru prezintă riscuri semnificative de fraudă și trebuie să studiați cu atenție legile din țara dvs., deoarece s-ar putea să aveți datoria de a colecta informații personale cu privire la persoanele cu care faceți comerț sau chiar să vă înregistrați ca schimb valutar.

Pe termen lung, strategia dominantă este de a cumpăra și deține, și nu de a încerca să bată piața. Nu există nicio protecție legală a investitorilor în Bitcoin, iar majoritatea schimburilor există într-o zonă legală gri în care nu se aplică legile piețelor de acțiuni și de mărfuri. Manipularea prețurilor și păcăleala există peste tot.

 • Păstrați Bitcoins într-un portofel pe care îl controlați exclusiv și niciodată pe un schimb
 • Cumpărați și vindeți când trebuie, dar nu încercați să acordați timp pieței decât dacă aveți o pregătire semnificativă în tranzacționarea activelor volatile și riscante

Ați putea să vă pierdeți Bitcoin într-o înșelătorie

De obicei, „diversificarea” pare un sfat de investiții destul de solid. Nu puneți niciodată toți banii într-un singur stoc sau chiar într-o singură industrie.

Ni se spune să ne răspândim economiile și să le lăsăm să crească, ceea ce funcționează bine pe piețele reglementate, unde puteți investi în fonduri de index, trackers sau să vă răspândiți în jurul indicilor populari. Puteți avea încredere în regulator pentru (în mare parte) să listați doar stocurile de companii care desfășoară activități reale, au fost verificate și aprobate pentru listare. În cazul în care ceva este listat este, de asemenea, un punct de referință pentru reputația acțiunilor, obligațiunilor sau a altor valori mobiliare.

În lumea criptelor, oricine poate crea o criptocurrency sau lansa o „Ofertă inițială de monede” (ICO), iar mulți escroci folosesc asta în avantajul lor. Investesc foarte mulți bani în publicitate și susțin că construiesc „următorul mare lucru” și promit un randament ridicat.

 • Asigurați-vă că înțelegeți produsul pe care îl cumpărați, inclusiv tehnologia, economia, echipa fondatoare și reglementările din jurul său
 • Folosiți produsul în care ați investit. Funcționează? Are bug-uri? Vă este de folos?
 • Fii atent cu cereri mari și promisiuni de returnări
 • Ce se întâmplă dacă investiția eșuează în cele din urmă? Îți vei pierde toți banii? Vei fi financiar în regulă? Veți putea să vă plătiți toate facturile?
 • Rămâi sănătos, rămâi Bitcoin solvent

  Criptocurrențele sunt încă noi și sunt în curs de dezvoltare. Este epoca vestică sălbatică a unei noi epoci a finanțelor, ceea ce înseamnă o mare oportunitate și un risc semnificativ. Este mai important decât de obicei să rămâi vigilent, paranoic și suspect.

  • Protejați-vă bitcoinsul
  • Asigurați-vă computerul
  • Păstrați un cap rece
  • Ai răbdare
  • Fii conservator în investițiile tale
  • Nu luați prea în serios sfaturi de investiții de la companiile VPN
  Cum ai putea pierde totul cu Bitcoin
  admin Author
  Sorry! The Author has not filled his profile.