Cum să vă aruncați în mod corespunzător de hard disk-uri

O imagine a unui laptop care își agită conținutul în coș.

Datele sunt valoroase. Imaginile dvs., documentele legale, jurnalele de chat și chiar jocurile video salvate sunt tot ceea ce nu ați dori să fie public.

Astăzi, oamenii au, în general, lungimi mari pentru a proteja datele, însă dispozitivele îmbătrânesc și nu durează pentru totdeauna. Când trebuie să le înlocuim, nu ne gândim adesea la ce se întâmplă cu datele care sunt încă pe disc și cum ar putea accesa oamenii.

Majoritatea computerelor au o unitate HDD sau HDD, care sunt discuri acoperite cu un strat de metal magnetic. Se rotesc similar cu un CD sau un disc de vinil și sunt citite de un senzor în vârful unui braț.

HDD-urile sunt foarte sensibile, iar datele pot persista asupra lor în diferite moduri. Când eliminați un HDD, este important să vă asigurați că nimeni nu poate accesa în continuare datele de pe acesta.

Din fericire, avem o varietate de opțiuni de ștergere a HDD-urilor, dintre care cea mai de încredere este o combinație de instrumente digitale și fizice. Dacă computerul dvs. are un HDD, asigurați-vă că citiți acest ghid înainte de a scăpa de el, indiferent dacă îl vindeți sau îl eliminați.

1. Criptați HDD-ul imediat ce îl cumpărați

Criptați întotdeauna toate informațiile de pe hard disk. Sistemele de operare moderne ar trebui să facă acest lucru, dar cel mai bine este să verificați dacă sistemul dvs. de operare permite criptarea discului în mod implicit.

Verificați ghidurile de asistență Mac OS, Windows 10 și Ubuntu pentru a vedea cum să criptați HDD-ul (aceleași metode ar trebui să funcționeze și pentru hard disk-urile externe). Puteți utiliza, de asemenea, Veracrypt, care este un instrument de încrucișare încrucișat pentru a cripta unități și date.

Asigurați-vă că criptați datele dvs. cu o parolă sigură, suficient de lungă și complicată încât să nu poată fi obligată brută de cineva cu multă putere de calcul.

2. Ștergeți HDD-ul înainte să îl vindeți

În plus, puteți șterge HDD-ul reformatându-l. Aproape toate sistemele de operare au instrumente încorporate care vă pot șterge unitatea, deși toate au un nume propriu:

  • Managementul discurilor în Windows
  • Utilitatea discului în Mac OS
  • Discuri în Ubuntu

În mod ideal, parcurgeți procesul de ștergere de trei sau patru ori pentru a vă asigura că datele discului dvs. nu pot fi recuperate.

3. Demontați și distrugeți HDD-ul!

În cazul în care doriți să fiți mai siguri că nu lăsați urmă, sau în cazul în care hard disk-ul nu poate fi ușor criptat, formatat și șters (de exemplu, dacă este rupt), va trebui să faceți unitatea inutilizabilă fizic. Adică, zdrobiți-l!

În primul rând, trebuie să obțineți discurile metalice strălucitoare din interiorul carcasei HDD. De obicei, acest lucru implică să deșurubați câteva șuruburi, dar atât timp cât nu intenționați să-l puneți la loc, nu ezitați să folosiți orice forță necesară.

După ce obțineți discurile metalice, există o varietate de opțiuni pentru a le distruge. Aveți grijă cu așchii și marginile ascuțite și purtați întotdeauna îmbrăcăminte adecvată, cum ar fi mănuși și ochelari de protecție!

Folosiți un ciocan

Cel mai accesibil instrument de distrugere a unui hard disk este ciocanul. Orice lucru care deformează discul sau crăpături sau găuri în el, va face în mod semnificativ mai dificil accesul la orice date stocate pe dispozitiv.

Găsește-l

Puteți găuri găuri în HDD pentru a vă asigura că nu se va mai întoarce niciodată. Dar acest lucru necesită, de asemenea, să remediați cu atenție discul într-un mod în care puteți ține cu siguranță un burghiu.

magneți!

Nu orice magnet o va face, dar dacă aveți acces la magneți puternici de pământuri rare, ei vor scruta datele de pe disc dincolo de recunoaștere.

Răsucit-o

De departe, cel mai eficient mod de a distruge un disc este să îl distrugi. Tocătorul de hârtie al biroului dvs. nu va fi potrivit pentru sarcină, dar poate o curte nefericită din apropiere vă va permite să împrumutați a lor?

Se dizolvă

Acidul bateriei sau ceva similar va dizolva acoperirea subțire care stochează datele. Utilizați această metodă numai dacă aveți pregătirea adecvată pentru a face față acidului!

Măsuri preventive pentru a vă proteja unitățile

Când cumpărați o nouă unitate de disc, ar trebui să o criptați imediat pentru a o proteja împotriva abuzurilor dacă o pierdeți sau o vindeți.

Deși are sens să distrugi HDD-urile când terminați cu ele, nu este nevoie să eliminați SDD-urile. Criptarea și ștergerea SDD-ului este singura cale de a scăpa de conținutul său.

Cum să vă aruncați în mod corespunzător de hard disk-uri
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.