Cum se creează un VPN

[ware_item id=33][/ware_item]

Literele V, P și N. Cu excepția faptului că se construiesc cu blocuri de construcție ale unui copil.


O rețea privată virtuală (VPN) vă ajută să vă protejați datele de navigare de la furnizorii de servicii de internet (ISP). De asemenea, vă poate ajuta să vă deghizați adresa IP de site-urile pe care le vizitați, precum și să deblocați site-urile web și să evitați restricțiile de conținut bazate pe locația dvs..

Un VPN nu este foarte dificil de configurat. Costurile și cerințele tehnice vor depinde de ceea ce doriți să utilizați VPN. De asemenea, depinde dacă poți avea încredere în ISP-ul de acasă și dacă poți găsi un centru de date în care ai încredere.

În general, un VPN este un tunel criptat între dispozitivul dvs. și un server la distanță. Acest lucru face ca dispozitivul dvs. să apară pe site-urile pe care le vizitați ca și cum vă aflați pe aceeași rețea ca serverul dvs. de la distanță. Entitățile precum administrațiile locale și ISP-urile nu vor mai putea să vă vadă activitatea online. Dar ISP-ul serverului de la distanță va.

Cum se face un VPN

Dacă călătoriți mult și doriți să utilizați internetul ca și cum ați fi acasă, ar trebui să configurați un VPN între dispozitivele dvs. mobile și o mașină pe care o aveți acasă. Puteți utiliza un laptop vechi sau un Raspberry Pi ca server, și conectați-l la routerul dvs. acasă. Instalați software-ul serverului VPN pe acest aparat și instalați software-ul client VPN pe telefon și laptop. Ori de câte ori vă aflați în afara rețelei de domiciliu, puteți activa propriul VPN și naviga pe internet ca și cum ați fi acasă. Puteți să transmiteți fluxul video și să accesați toate serviciile așa cum doriți în mod normal. ISP-ul de acasă vă poate vedea activitatea, dar locurile pe care le vizitați, inclusiv guvernele străine și punctele de acces Wi-Fi sau ISP-urile securizate nu pot.

Cum să configurați propriul VPN pe un server de la distanță

Dacă nu aveți încredere în ISP-ul de domiciliu, dacă trebuie să vă ascundeți activitatea online de administrația locală sau dacă accesul la internet acasă este blocat, puteți configura o VPN pe un server de la distanță, de obicei un server privat virtual în cloud. Va trebui să aveți încredere nu numai în ISP-ul acestei ferme de server, ci și în operatorul fermei cu datele de navigare. Dacă sunteți în stare să închiriați anonim un server plătind cu Bitcoin și să vă asigurați corect serverul, este posibil să puteți obține un grad bun de anonimat online. Vă puteți conecta la acest server atunci când sunteți acasă sau călătoriți, ascunzându-vă în mod eficient locația de site-urile pe care le vizitați. Nu mai aveți nevoie să aveți încredere în ISP-ul dvs. acasă cu datele dvs. de navigare.

Cum se creează un server VPN

Configurarea propriei VPN poate avea cunoștințe și experiență tehnică în configurarea serverelor și rețelelor. Dacă configurați un VPN acasă, va trebui, de asemenea, să știți cum să configurați mașina fizică care funcționează ca server VPN, precum și să vă configurați routerul de acasă..

Din fericire, există instrumente disponibile care vă fac acest lucru cât mai ușor posibil.

Shadowsocks

Shadowsocks nu este un VPN cu drepturi depline, ci mai degrabă un proxy HTTP. Dacă tot ce aveți nevoie pentru a rota sau a cenzura este browserul dvs. și o mână de aplicații compatibile, Shadowsocks vă va răsplăti cu o procedură de instalare ușoară. Pe laptop sau telefon, puteți instala software special sau configurați setările de rețea. Aplicațiile sunt disponibile în Play Store și App Store.

OpenVPN

OpenVPN este unul dintre instrumentele open-source mai puternice și cuprinzătoare. Este mult mai dificil de instalat și configurat decât Shadowsocks, dar este și mult mai personalizabil. Aplicațiile sunt disponibile în App Store și Play Store.

Wireguard

Wireguard este un protocol mai nou care, încă în stadiul beta incipient, arată deja o mare promisiune. Nu-l folosiți pentru a încerca răsturnarea unui guvern, deoarece ar putea exista încă unele erori și gauri de securitate, dar combină ușurința de utilizare a Shadowsocks cu caracteristicile OpenVPN pentru uz casnic.

SSH

Dacă încercați să evitați configurații sau configurații îndelungate, o soluție ușoară este să configurați sau să închiriați orice server la care aveți acces SSH. Vă puteți extrage traficul prin acest tunel SSH cu un client precum sshuttle.

Costurile pentru funcționarea VPN

Există întotdeauna costuri pentru a rula propriul server VPN, deși acestea variază foarte mult în funcție de ceea ce încercați să obțineți. Dacă utilizați un VPN acasă, presupunând că aveți deja o conexiune la internet de mare viteză, singurul cost suplimentar va fi dispozitivul pe care rulează VPN. Acesta poate fi de până la 20 USD. Dacă aveți un computer neutilizat acasă, este posibil să vă puteți recompune acest lucru.

Dacă închiriați un VPS în cloud, veți plăti între 3 USD și 10 USD pentru un server decent, similar costului furnizorilor VPN plătiti.

VPN-uri comerciale

Un furnizor VPN comercial, cum ar fi ExpressVPN, vă va oferi un software proprietar în schimbul unui abonament lunar. Acestea vă scutesc de dificultățile de configurare a propriului server și client, precum și vă oferă asistență 24/7. De asemenea, beneficiați de sute de servere din zeci de țări pe care le puteți schimba perfect. Aceste servere sunt optimizate pentru streaming și descărcare de conținut. Trebuie să aveți încredere în furnizorul dvs. VPN plătit și trebuie să verificați cu atenție politica lor de confidențialitate, în special în ceea ce privește practicile de logare.

Cum se creează un VPN
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.