Despre nimeni nu vorbește adevărul evident și îngrozitor al Star Trek

[ware_item id=33][/ware_item]

Despre nimeni nu vorbește adevărul evident și îngrozitor al Star Trek


Star Trek promite un viitor de pace și explorare științifică. Este o lume în care oamenii trăiesc fără război intern și nu sunt înarmați doar cu o listă de directive care încurajează progresul uman. Nu există bani și nu doriți; replicatorii oferă toată susținerea pe care o dorește oricine.

Totul sună teribil de drăguț și este cam îndepărtat de lumea războiului, corupției și supravegherii instituționalizate pe care le prezentăm în prezent.

Dar ce a făcut ca oamenii de mâine din Star Trek să-și lase deoparte diferențele pentru ca oamenii să poată trăi mult timp și să prospere fără piedici? Cu siguranță, practicile draconice pe care le vedem guvernele de azi, în viața reală, nu sunt sesizabile în canonul Star Trek. Sau sunt?

Darmok și Jalad la Tanagra

Poziția de putere pe care o vedem cel mai des în lumea Star Trek este cea a ofițerului de comandă (precum Picard și Kirk) și acționează cu totală impunitate și fără nicio limită. De exemplu, există multe cazuri în care ofițerii înlocuiesc încuietori pentru a intra în camerele personale, fără niciun proces judiciar, mandat sau, uneori, chiar cauză. Se pare că confidențialitatea nu este o preocupare în secolul 24.

Există, de asemenea, devotamentul orb care se așteaptă să fie arătat căpitan. Fiecare capriciu al unui ofițer comandant trebuie să fie urmat, de teamă de moarte sau de moarte, chiar dacă acest capriciu îi pune pe oameni direct în calea vătămării.

Așa cum am menționat deja, nu există bani în lumea Star Trek și nu este nevoie de o recompensă - replicatorii văd asta. Ceea ce înseamnă că oamenii trebuie să urmeze ordinele unui căpitan fără alt motiv decât frica de repercusiuni dacă nu.

Și ce repercusiuni ar putea exista. O navă stelară este o armă de distrugere totală, mai mult decât capabilă să dezintegreze o întreagă planetă, în cazul în care căpitanul consideră că este necesar. Este oare de mirare că masele joacă mingea, atunci?

Și de parcă cedarea autorității complete a unui căpitan nu ar fi suficient, există și o organizație secretă care există pur și simplu pentru a manipula, controla și asigura continuarea Federației. Și nu, nu este „la fel ca NSA”. Nu, este mult, mult mai rău decât atât.

viitor de confidențialitateSetați-vă etapele pentru a „distruge distracția”.

Secțiunea 31 Este NSA în factorul Warp 9

Secțiunea 31 este o organizație autonomă și clandestină însărcinată cu protejarea intereselor de securitate ale Pământului și ale Federației. Aceștia operează separat de Starfleet și sunt inexistenți oficial, foarte puțini chiar au auzit despre ei. Organizația nu răspunde nimănui și a fost descrisă ca și-a acordat singură competențele de judecător, juriu și călău.

Secțiunea 31 a existat cel puțin atâta timp cât Starfleet și are o licență pentru a ucide pe oricine consideră „o amenințare pentru interesele Federației”. Aceasta este destul de multă putere, mai mult decât orice s-a dovedit că există în lumea reală, deși este sigur că unele guverne ar dori foarte mult un astfel de trunchi disident atotputernic la dispoziția lor..

Temba, Arms Wide Wide

Nu te lăsa păcălit să crezi că Secțiunea 31 există doar pentru a „proteja” oamenii de extratereștri. „Interesele Federației” este un termen incredibil de larg și a fost adesea interpretat ca un mijloc care să permită organizației să subjugeze chiar și pe cele pe care se presupune că le protejează.

În special, doctorul Bachir a fost luat, torturat și interogat de Secțiunea 31, astfel încât să poată constata loialitatea sa față de Federație. Organizația a fost capabilă să achiziționeze utilizarea unui holodeck timp de câteva zile pentru a-l testa pe doctorul Bashir, neîntrerupt, și nimeni nu a pus la îndoială cum au reușit să facă acest lucru.

Se pare că, în ciuda lipsei de conștientizare generală a Secțiunii 31, ei sunt în continuare capabili să comande resurse vaste în cadrul Federației. Acest lucru sugerează o rețea presupusă complet de spioni sau o autoritate absolută asupra domeniului lor.

Oricare ar fi sursa din spatele puterii lor, un lucru este sigur: oricine secțiunea 31 consideră că o amenințare la adresa securității este tratată „în liniște și rapiditate”. Într-adevăr, secțiunea 31 se știe că acționează cu o forță atât de brutală, încât au fost comparate cu agenția secretă a Imperiului Romulan, notorietatea urâtă, Tal Shiar.

Așa este, există mai mult de un regim autoritar clandestin în universul Star Trek, iar oamenii nu au monopolul asupra lor.

Nefericirea și crima: Tal Shiar-ul face așa

Romulanii sunt o specie de căldură din Star Trekverse. ExpressVPN nu vrea să spună că sunt străini. Dar sunt străini.

Tal Shiar este cea mai temută agenție de informații a Imperiului Romulan. Deși creat pentru a păzi securitatea Imperiului, Tal Shiar se ocupă și de trădători din populația Romulan.

„Trădător” este scuzarea oricând un regim dorește ca cineva să fie pedepsit sau aruncat și este la fel de ambiguu precum este înfricoșător. Cine va decide ce acte, chiar și cele inofensive, sunt trădătoare? Este un termen creat de putere pentru a menține puterea.

Secretul Tal Shiar ține poporul romulan într-o stare constantă de paranoie, iar disensiunea este întâmpinată cu pedepse imediate și severe. Mai rău, se știe că unii disidenți au dispărut complet.

Neplăcut cum par, totuși, Tal Shiar-ul este o cutie de pisoi în comparație cu ordinea de manipulare și control cardasian.

-patru-Picard luminiCinci lumini.

Există patru lumini! Ordinul Obsidian

Cardasienii sunt o specie umanoidă, cunoscută pentru a fi deosebit de nemiloasă și de control. Care ar putea fi atunci interpretarea lor despre un regim nemilos de control?

Destul de vesel! Cel puțin pentru membrii săi. Agenții comenzii sunt echipate cu un implant cranian care eliberează o substanță numită promazină, care este concepută pentru a permite agenților obsidieni să reziste mai bine torturii. De fapt, drogul face ca experiența torturii să fie plăcută.

În plus, pentru a dezvălui unde s-ar respinge majoritatea, atingerea Ordinului Obsidian este incontestabil absolută. S-a spus că un cetățean cardasian nu ar putea sta la o masă fără ca fiecare fel de mâncare să fie notat în mod corespunzător și înregistrat prin Ordinul Obsidian.

Supravegherea atotputernică a Ordinului a dus la eliminarea rapidă a numeroși „trădători”, iar toți cardasienii trăiesc în frică constantă de organizație.

Ce vremuri trăim.

A fost o noapte întunecată și furtunoasă ... Putem evita distopia Star Trek?

Ei bine, viitorul sună ca un loc extrem de urât de trăit. Este un univers în care oamenii sunt așteptați să atingă linia sau să dispară.

Organizațiile guvernamentale masive controlează totul și nici nu recompensează oamenii că fac parte din el. Motto-ul universal este să faci sau să mori. Este mai puțin zdrobit morcovul pe un băț și mai multe ciocane ascuțite în creierul oamenilor.

Dar cum să oprim un viitor atât de urât de control și opresiune care ne cade, aici, în lumea reală? Poate că este timpul să acționezi. ExpressVPN lucrează cu multe organizații care luptă pentru confidențialitate și opun tinkering-ului guvernamental.

Cel mai recent, ExpressVPN s-a confruntat cu FEP pentru a reduce articolul 41 de amendamente. O directivă care ar putea crește puterile guvernului de a pirata mii de computere, oriunde în lume, toate cu un singur mandat - ceea ce se pare că ceva ar fi mândru de secțiunea 31.

E timpul să pășești, înainte ca urmașii tăi să fie prinși într-o închisoare infernală care plutește prin întunericul spațiului, la capricia unui dictator zburător, în posesia unui tun foton de neputincios.

Ce credeți, cum putem evita viitorul terifiant al unui regim de frică și teroare Star Trekesque? (Sau Johnny 5 a greșit totul? - Editor). Un VPN Star Trek ar rezolva totul? Lasă comentariile de mai jos!

Imagine prezentată: Fotografii Steph_Zieber / Depunere
Faz: fotografii s_bukley / depozit

Despre nimeni nu vorbește adevărul evident și îngrozitor al Star Trek
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.