Dintr-un câștig pentru avocații de confidențialitate, DuckDuckGo poate fi acum motorul dvs. de căutare implicit în UE

[ware_item id=33][/ware_item]

Logo-ul Android fluturând un steag DuchDuckGo.


Noii utilizatori de Android din UE urmează să beneficieze de o decizie antitrust pe care Uniunea Europeană a emis-o anul trecut.

Începând cu luna martie, utilizatorii vor primi opțiunea de a alege între patru motoare de căutare atunci când se înregistrează și configurează un dispozitiv Android. Selecția va deveni site-ul lor implicit ori de câte ori inițiază o căutare în Chrome sau în caseta de căutare a caselor Android. Aplicația implicită a furnizorului de căutare implicit va fi instalată și pe dispozitive individuale.

Google va rămâne o opțiune, dar utilizatorii vor trebui să își declare în mod explicit preferința pentru ca aceasta să rămână setarea implicită.

Motorul de căutare în materie de confidențialitate DuckDuckGo a câștigat un proces de licitație competitiv pentru a fi afișat ca fiind cea mai frecventă opțiune din țările UE. Acest lucru nu înseamnă că va deveni automat cel mai popular motor de căutare printre dispozitivele Android din UE, dar este un impuls puternic pentru imaginea companiei și vizibilitatea generală.

De ce este obligat Google să ceară utilizatorilor preferințele lor?

O hotărâre de reper de către autoritățile de reglementare antitrust ale UE, în iulie 2018, a amendat Alfabetul (compania mamă Google) de aproape 5 miliarde USD, afirmând că „Google a folosit Android ca vehicul pentru a cimenta dominanța motorului său de căutare. . . [și] a negat consumatorii europeni beneficiile unei concurențe efective ”, considerând practica ilegală conform legislației UE.

În special, parlamentarii UE au remarcat că Alphabet a făcut obligatoriu pentru producătorii de smartphone-uri să preinstaleze suita de aplicații Google, inclusiv căutarea și Chrome, dacă doresc să poată accesa Play Store.

Acesta a adăugat că plățile raportate către unii producători și operatori de rețea mobilă să utilizeze exclusiv aplicații Google, precum și să împiedice unii să ruleze versiuni alternative de Android, contrareglementării antitrust.

Ce se va întâmpla în continuare?

Utilizatorii Android au avut întotdeauna capacitatea de a alege un motor de căutare implicit, altul decât Google, dar opțiunea a fost îngropată atât de adânc în meniul de setări, încât majoritatea utilizatorilor nu au știut nici măcar că este în controlul lor.

Noul sistem va pune utilizatorii sub control, deoarece li se va cere să aleagă preferințele motorului de căutare în timpul instalării. Opțiunile variază pentru fiecare țară din UE, deoarece criteriile de selecție sunt legate de un sistem de licitație.

Fiecare furnizor a indicat Google cât este dispus să plătească companiei de fiecare dată când au fost selectate. Primii trei furnizori sunt aleși și arătați utilizatorilor, Google completând lista. Cu toate acestea, compania selectată va plăti doar suma oferită de cea de-a patra ofertă cea mai mare și nu propriul preț.

Practica va intra în vigoare în martie, dar ofertele licitației vor fi revizuite la fiecare patru luni.

Iată defalcarea de la țară la țară:

Țară

Optiuni de cautare

Austria DuckDuckGo, GMX, Info.com
Belgia DuckDuckGo, Info.com, Qwant
Bulgaria DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
Croaţia DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
Republica Cehă DuckDuckGo, Info.com, Seznam
Danemarca DuckDuckGo, Givero, Info.com
Estonia DuckDuckGo, Info.com, Yandex
Finlanda DuckDuckGo, Info.com, Yandex
Franţa DuckDuckGo, Info.com, Qwant
Germania DuckDuckGo, GMX, Info.com
Grecia DuckDuckGo, Info.com, Qwant
Ungaria DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
Islanda DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
Irlanda DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
Italia DuckDuckGo, Info.com, Qwant
Letonia DuckDuckGo, Info.com, Yandex
Liechtenstein DuckDuckGo, Info.com, Qwant
Lituania DuckDuckGo, Info.com, Yandex
Luxemburg DuckDuckGo, Info.com, Qwant
Malta DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
Olanda DuckDuckGo, GMX, Info.com
Norvegia DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
Polonia DuckDuckGo, Info.com, Yandex
Portugalia DuckDuckGo, Info.com, Qwant
Republica Cipru DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
România DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
Slovacia DuckDuckGo, Info.com, Seznam
Slovenia DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
Spania DuckDuckGo, Info.com, Qwant
Suedia DuckDuckGo, Info.com, PrivacyWall
Regatul Unit Bing, DuckDuckGo, Info.com

DuckDuckGo domină opțiunile pentru toate țările, dar Marea Britanie, unde Bing-ul Microsoft a avut cea mai mare ofertă. Acest lucru se poate datora veniturilor mai mari pe care anunțurile de căutare din Marea Britanie le vor înregistra inevitabil, în comparație cu țări precum Letonia și Croația.

Atunci când Alphabet și-a anunțat intenția de a scoate la licitație opțiunile furnizorului de căutare pentru Android, decizia a fost puternic criticată de Gabriel Weinberg, CEO-ul DuckDuckGo, care a spus că Google va continua să profite în detrimentul concurenței..

2) O licitație pay-to-play cu doar 4 sloturi înseamnă că consumatorii nu vor primi toate alegerile pe care le merită, iar Google va profita în detrimentul concurenței. Încurajăm autoritățile de reglementare să lucreze direct cu Google, noi și alții pentru a asigura cel mai bun sistem pentru consumatori.

- Gabriel Weinberg (@yegg) 2 august 2019

Se pare că s-a retras din sentimentele sale anterioare, recunoscând probabil că este o oportunitate neprețuită pentru compania sa de a pune în fața și centrul minților consumatorilor..

Cu toate acestea, dacă vă apreciați confidențialitatea, apelați la reclame nesolicitate și nu doriți o tehnologie îngrozitoare de supraveghere să vă supravegheze fiecare acțiune online, atunci această veste este cu siguranță cauza pentru sărbătoare.

Dintr-un câștig pentru avocații de confidențialitate, DuckDuckGo poate fi acum motorul dvs. de căutare implicit în UE
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.