DuckDuckGo la 10: Privește în viitor cu CEO-ul Gabriel Weinberg

Logo DuckDuckGo

DuckDuckGo - un motor de căutare bazat pe confidențialitate care nu colectează și nu împărtășește nicio informație din căutările dvs., este în întâmpinarea cererii în creștere a vieții private de 10 ani..

Desigur, noi la ExpressVPN suntem masiv fani ai DuckDuckGo, așa că am fost absolut încântați de șansa de a alege creierul fondatorului său, Gabriel Weinberg, pe etapele lor, provocările cu care se confruntă confidențialitatea online și posibilitatea de a se extinde dincolo de motorul său de căutare.

Mulțumesc că ai vorbit cu noi domnule Weinberg La începutul acestui an, DuckDuckGo a înregistrat o etapă importantă de 10 miliarde de căutări private, după o curbă a utilizării accentuate din ultimii ani. La ce ai atribui această creștere?

2017 a fost de fapt un an de repere pentru noi: acum am ajuns la 15 miliarde de căutări private, iar pe 27 noiembrie a înregistrat 21 de milioane de căutări într-o singură zi!

Cercetarea noastră în domeniul confidențialității arată că confidențialitatea este acum curentă, 24% din populație având acum grijă suficient de profund de confidențialitatea lor online pentru a lua măsuri semnificative pentru a încerca să o protejeze. Cu publicitate din ce în ce mai invazivă, încălcări devastatoare de date și consolidarea concentrării în materie de reglementare, ne așteptăm ca acest grup să crească în continuare.

Aproape un sfert din oameni nu este în niciun caz un număr mic, iar acest grup nu este cu siguranță „nișă”. De asemenea, acestea sunt pe toate demografiile - interesul pentru protejarea confidențialității online este un interes universal de-a lungul vârstei și spectrului politic..

Este minunat că atât de multe persoane le pasă. Financial Times a numit recent DuckDuckGo „motorul de căutare etică”. Vedeți că produsele și serviciile etice / curate similare online devin alternative mai populare în viitorul apropiat.?

Da, deoarece tehnologiile speciale devin standardizate și omniprezente precum căutarea, e-mailul sau mesageria, atunci companiile precum a noastră pot oferi oamenilor opțiuni alternative bazate pe valori etice partajate - în cazul nostru, confidențialitatea. Vedem o gamă din ce în ce mai mare de alternative similare. Pe măsură ce confidențialitatea online a devenit tot mai atacată, aceste alternative sunt din ce în ce mai atractive.

DuckDuckGo este de aproximativ un deceniu acum. Ce considerați următorii pași pentru companie în următorii cinci ani? Există planuri de a adăuga mai multe funcții la DuckDuckGo? Sau chiar extinderea DuckDuckGo la alte servicii online?

În ciuda cât de simplu arată DuckDuckGo, construirea și rularea unui motor de căutare este complicată și în continuă schimbare. Trebuie să continuăm să muncim din greu pentru a oferi rezultate de căutare grozave pentru a demonstra că nu trebuie să renunți la comoditatea pentru liniște sufletească.

Cu privire la viitor, totuși, vrem să facem mai mult pentru a proteja oamenii odată ce fac clic pe rezultatele căutării noastre. Am lucrat pentru acest viitor în acest an și vom avea ceva de anunțat în curând. Urmăriți blogul nostru pentru detalii.

Care este cea mai mare provocare pe care o vedeți cu care se confruntă utilizatorii obișnuiți și confidențialitatea lor online în S.U.A..?

Fără îndoială, este vastul aparat de urmărire corporatist care a apărut pentru a vă urmări pe web oriunde vă duceți. Urmărirea Google este acum încorporată pe aproximativ 75% din milionul de site-uri web, iar următorii Facebook pe aproximativ 25%.

Când vizitați un site de știri sau informații aleatorii, literalmente zeci de trackers terți pot fi ascunși în spatele scenei ridicând fiecare mișcare. Google și Facebook folosesc aceste date pentru a-ți anunța ținte mai bine, de cele mai multe ori care te urmăresc oriunde te duci sau sunt un pic prea înfiorător asupra țintei - uneori obținute chiar prin combinarea datelor offline precum cumpărăturile de carduri de credit. În urma UE, Statele Unite încep să se concentreze mai mult asupra reglementărilor asupra acestor probleme, ceea ce este binevenit.

În cele din urmă, care este o bună practică de confidențialitate online, pe care o putem începe cu toții imediat?

Am creat mai multe sfaturi de confidențialitate pentru dispozitivele majore la https://spreadprivacy.com/tag/device-privacy-tips/. Vă rog să începeți acolo!

Multe mulțumiri pentru că ne-ați vorbit!

DuckDuckGo la 10: Privește în viitor cu CEO-ul Gabriel Weinberg
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.