Ghid ExpressVPN pentru parole mai puternice – Partea 3 (Diceware)

Ghid ExpressVPN pentru parole mai puternice - Partea 3 (Diceware)

Aceasta este partea a 3-a din seria noastră de parole mai puternică. Pentru celelalte părți, faceți clic mai jos:

Partea 1 (Autentificare cu doi factori)
Partea 2 (Manager de parolă)

Generați parole sigure și memorabile cu Diceware

Dacă ați citit Partea 1 (Autentificare cu doi factori) și Partea 2 (Administratori de parole) din seria noastră de parole, puteți acum să vă asigurați conturile cu o autentificare cu doi factori și un manager de parole. În partea finală a seriei, ExpressVPN analizează parolele pe care trebuie să le rețineți. Pentru acestea, vom folosi Diceware.

Diceware este o modalitate excelentă de a genera parole memorabile, aleatorii și lungi. Este o strategie excelentă pentru parolele dvs. cele mai prețioase, în special cele pentru care autentificarea cu doi factori sau un manager de parole sunt imposibile (cum ar fi parola pentru computer, copiile de rezervă sau cheia de criptare).

Puteți utiliza chiar și Diceware pentru a crea pereți de creier siguri, care sunt portofele Bitcoin care există doar în capul dvs..

Cum să folosiți Diceware pentru a obține parole mai puternice

Pentru a genera o parolă folosind Diceware, ai nevoie doar de o matriță bună și de pix și hârtie.

Important: Înainte de a face ceva, salvați o copie a acestei liste Diceware pe computer. Aceasta este ceea ce veți utiliza pentru a genera parola Diceware.

Asigurați-vă că sunteți singur și că nu există camere în apropiere. Pentru o protecție maximă, deconectați computerul de la internet (după ce salvați lista Diceware!) Și acoperiți camera web.

Pentru a începe, rostogoliți matrița de cinci ori. Înregistrați numărul de pe fiecare rola cu pixul și hârtia. Vei ajunge cu un număr de cinci cifre. Avem 52611.

Acum căutați pe lista Diceware numărul de cinci cifre pe care tocmai l-ați creat. Notează cuvântul la care numărul corespunde (în cazul nostru, este „salvo”). Acest cuvânt de la sine nu este o parolă bună, întrucât ar fi nevoie doar de o mie de secundă pentru a sparge. Așadar, repetați procesul de rulare a zarurilor de cel puțin patru ori.

După cinci seturi de cinci role, am terminat cu 52611 51631 63432 43123 21641.

Aceasta corespunde parolei „salvo rhoda walton mudd croft”.

Este nevoie de un singur computer de aproximativ șase miliarde (care este de 6 x 10 până la puterea de 30 de ani) pentru a sparge acest lucru. Acesta este un număr inimaginabil de mare. (Pentru comparație, universul are doar 14 x 10 până la puterea de 9 ani.)

Dacă ai avea un miliard de computere, fiecare de un miliard de ori mai puternic decât calculatoarele disponibile astăzi, tot nu ai putea să spargi această parolă.

Memorizează această parolă și apoi mărunțește bucata de hârtie pe care ai înregistrat rezultatele zarurilor tale. În mod ideal, ar trebui să-l arzi.

Pentru a vă aminti noua parolă Diceware, va trebui să o utilizați în mod regulat. Mai ales că este încă proaspăt în memoria ta. Conectați-vă frecvent la serviciul pentru care ați creat această parolă sau setați-vă o rutină pentru a o practica. Nu uitați să distrugeți copiile fizice pe care le faceți!

În cele din urmă, parola va deveni memorie musculară, iar tastarea va fi la fel de naturală ca băutul sau mâncarea.

creier-portofel-imagineCreierul tău este uimitor. Este, de asemenea, neputincios.

Utilizați Diceware pentru a crea seturi de creier și pentru a stoca Bitcoins în cap

Cuvintele generate cu Diceware sunt aleatorii și sigure, astfel încât le poți folosi chiar și pentru creierul tău Bitcoin.

Într-un astfel de pachet de creier (numit și portofel determinativ ierarhic, sau portofel HD), cheile dvs. Bitcoin și publice private sunt generate dintr-o listă de cuvinte în loc de un generator de numere - la fel ca lista pe care am obținut-o de la rularea matriței. Această listă de cuvinte se numește sămânță.

Tehnica semințelor permite oamenilor să-și amintească adresele Bitcoin mari și complexe. În loc să utilizați un șir mare de cifre numerice ca cheie Bitcoin, puteți folosi în schimb semințele de cuvinte generate aleatoriu. Adică poți să-ți bagi destul de mult bani în cap.

Pentru securitate, mintea ta bate toate formele de stocare electronică. Sticks-urile USB, CD-urile și cardurile SD pot fi corupte și cine știe cât de ușor le-ar putea accesa computerul în viitor? Dar creierul tău va rămâne cel mai probabil in viitorul viitor.

Câteva portofele vă permit să folosiți cuvinte semințe pentru cheile dvs. bitcoin, cum ar fi Breadwallet (iOS), Mycelium (Android) și Electrum (Windows, Mac și Linux). Aceste servicii nu vă permit să introduceți propriile cuvinte ca o sămânță; mai degrabă, ei insistă să genereze cuvintele în sine cu un algoritm electronic Diceware. Acest lucru este făcut pentru a proteja utilizatorii neinformați de la crearea portofelelor cu cuvinte non-aleatorii, cum ar fi versurile cântecelor, pierzându-și apoi Bitcoins față de altcineva care a folosit aceleași versuri ca propriile lor cuvinte.

Pentru a demonstra modul în care funcționează semințele de cuvinte, am folosit Electrum pentru a crea un perete de creier și un portofel Bitcoin de tip ceas doar pentru ceas. Acest portofel exclusiv pentru ceasuri poate fi completat cu bitcoins propriu-zis și utilizat pentru monitorizarea conturilor dvs. Bitcoin, dar, deoarece nu are o cheie privată, nu se poate fura nimic.

Cum să folosiți Electrum pentru a vă crea setul de creier pentru Bitcoin

Puteți descărca Electrum de pe site-ul său oficial. Există versiuni pentru Windows, Mac, Android și Linux. De asemenea, puteți găsi Electrum preinstalat în sistemul de operare Cozi, pe care îl recomandăm și pe care l-am folosit în exemplul nostru.

Un live-USB (un sistem de operare rulat de pe un stick USB) este recomandat atunci când configurați firewall-ul, deoarece un computer ar putea fi infectat cu malware fără să știți.

descărcați electum

Creați un portofel Bitcoin nou

Creați un portofel făcând clic pe Fişier > Nou / Restaurare. Confirmați numele fișierului portofel_1.

Selectați Creați portofel nou, apoi Portofel standard.

vrăjitor instalare electum

Treisprezece cuvinte în engleză vor apărea în fereastra următoare.

Scrieți aceste cuvinte pe o bucată de hârtie, apoi faceți clic pe Următor →.

instalați electrum

Vi se va cere să introduceți cuvintele generate anterior în fereastra următoare. Acest lucru va confirma că ați notat cuvintele corecte, în ordinea corectă și fără dactilografii.

image04

În continuare, vi se va solicita să setați o parolă. Dacă vă bazați doar pe backup-ul dvs. de hârtie, această parolă nu este importantă. Dacă intenționați să utilizați în mod regulat acest portofel, generați o parolă cu managerul de parole.

Lovit A confirma, iar adresele dvs. vor fi generate de Electrum. Le puteți vedea pe toate sub adrese.

Tastele de master-publice

În continuare, vom exporta cheile noastre publice principale pentru portofelul nostru doar pentru ceasuri. Puteți vedea această cheie în secțiunea de mai jos Portofel > Cheile publice de master.

Salvați-master-cheie

Salvați această cheie într-un fișier text numit xpub.txt pe stick-ul USB sau pe hard disk.

Cheia publică care începe cu xpub nu este relevantă pentru securitate, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la faptul că este furată. Oricine are această cheie va putea afla ce adrese Bitcoin vă aparțin, dar nu vor putea să vă fure Bitcoins.

Amintiți-vă cuvintele de sămânță, apoi ștergeți portofelul

Dacă vă amintiți cuvintele dvs. de semințe (sau le-ați notat pe o bucată de hârtie) și cheia publică este salvată în xpub.txt, puteți șterge portofelul.

Puteți găsi fișierul portofel_1 așa cum este enumerat mai jos. Asigurați-vă că o ștergeți și din coșul de gunoi:

Pe Windows:

  • Arată fișierele ascunse
  • Accesați User / YourUserName / AppDataRoaming / Local / Electrum / portofele

Pe Mac:

  • Deschideți căutătorul
  • Accesați folderul (shift + cmd + G) și tastați ~ / .electrum / portofele

Pe Linux:

  • Folder Acasă
  • Merge -> Locația și tipul ~ / .electrum / portofele

Felicitări! Portofelul tău Bitcoin există acum doar în capul tău.

Păstrați-vă în siguranță cuvintele

Trebuie să vă amintiți cuvintele de sămânță! Dacă ați ales să le faceți copie de siguranță pe o bucată de hârtie, trebuie să o păstrați în siguranță. Dacă pierzi această hârtie și uiți cuvintele de sămânță, tu voi pierdeți tot Bitcoinsul dvs. Oricine cunoaște cuvintele tale de sămânță vă poate fura Bitcoins.

Nu așezați nicio copie de hârtie a cuvintelor dvs. semințiale într-un scaner sau fotocopiator - și nu lăsați-o la îndemâna camerelor sau a ochilor spionanti. Un loc sigur, sau undeva în care vă aflați confortabil, păstrând sume mari de numerar sau alte documente valoroase, ar fi un loc minunat pentru a stoca o copie de rezervă pe hârtie.

Creați un portofel doar pentru ceasuri pentru a vedea bitcoinsul dvs.

Un portofel doar pentru ceasuri vă va permite să vă monitorizați soldul și să primiți bani. Drept urmare, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la păstrarea acestui portofel. Trebuie doar să vă faceți griji să vă amintiți cuvintele despre semințe.

Deschideți Electrum și faceți clic pe Fişier > Nou / Restaurare din nou. Introduceți un nume de portofel și selectați Restaurați un portofel sau Taste de import, apoi Portofel standard.

Lipiți cheia xpub în câmpul din fereastra următoare sau faceți clic pe pictograma folderului și selectați xpub.txt pe care l-ați salvat.

crearea-Bitcoin-portofel

O notificare vă va informa că este vorba de un portofel de tip doar ceas.

Vă puteți vedea adresele de mai jos adrese. De asemenea, puteți vedea soldul acestor adrese sau le puteți trimite bani.

image05

Restaurează-ți portofelul pentru a-ți cheltui banii

Dacă doriți să cheltuiți bitcoins-urile pe care le-ați adunat în minte, va trebui mai întâi să restaurați portofelul șters.

Deschideți Electrum și selectați Fişier > Nou / Restaurare.

Introduceți un nume de portofel și selectați Restaurați un portofel sau Taste de import, apoi Portofel standard.

Scrie o parolă. Vă recomandăm să creați una cu Generatorul de parole aleatorii ExpressVPN sau cu managerul de parole.

Confirmă acest pas făcând clic O.K.

Electrum vă va genera adresele și veți putea să vă vedeți soldul și să efectuați plăți. Pentru fiecare plată, va trebui să introduceți parola.

Un triplu cu triplă protecție

Puteți utiliza Diceware pentru a genera parole puternice, memorabile pentru computer și administratorul de parole. Apoi folosiți managerul de parole pentru a genera și stoca toate celelalte parole ale contului. Adăugați un plus de securitate în cele mai private conturi cu autentificare cu doi factori.

Nici o strategie de parolă nu este mai sigură decât aceasta.

Imagine prezentată: Kbooth / Dollar Photo Club
Creier: giorgos245 / Dollar Photo Club

Ghid ExpressVPN pentru parole mai puternice - Partea 3 (Diceware)
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.