Iată de ce factura austriacă în domeniul cibersecurității este o idee teribilă

Un steag australian stă în vârful unei serii de cifre alfanumerice.

În ciuda protestului internațional, Australia a aprobat un nou proiect de lege care exclude în esență tehnologia de criptare, ceea ce face ca populația sa de 25 de milioane (și 10 milioane de vizitatori anuali) să fie mai puțin sigură.

Proiectul de lege „Asistență pentru telecomunicații și alte modificări legislative (asistență și acces)” din 2018 prevede companiilor tehnologice să construiască în aer liber și puncte slabe în orice sisteme de comunicare, inclusiv aplicații, telefoane sau servicii web.

Legea va obliga aplicațiile populare precum WhatsApp sau Telegram să își pună chat-urile la dispoziția forțelor de ordine din Australia. În unele cazuri, legea face chiar ilegal pentru companii să-și informeze utilizatorii despre lipsa protecțiilor și nu există aproape nici o supraveghere judiciară.

Putere pusă la dispoziția tuturor agențiilor, cu excepția celor care combate corupția

Noua legislație face imposibilă efectuarea în siguranță a unor lucrări de inginerie în Australia sau să se bazeze pe furnizori sau subcontractanți australieni. Orice software originar din Australia este probabil să includă puncte slabe care ar putea fi exploatate de concurenți, soți sau criminali.

Lipsa de răspundere face, de asemenea, mult mai ușor pentru administratorii de sistem sau hackerii rău intenționați să injecteze vulnerabilități în sistemele existente, pe care ar putea apoi să le învinovățească cu ușurință asupra intruziunilor statului existente.

În timp ce un proiect inițial al proiectului de lege „numai” a pus aceste noi competențe la dispoziția agențiilor federale, versiunea finală aprobată permite tuturor forțelor de ordine să oblige inginerii și companiile să înlăture protecțiile de securitate a informațiilor, cu excepția agențiilor anticorupție.

Cu o crimă în general în declin în Australia în ultimii ani, nu se știe de ce guvernul are nevoie de aceste noi puteri sau de crimele pe care poliția le așteaptă să le poată lupta cu aceste prevederi.

Noua lege austriacă în materie de securitate cibernetică este aplicabilă?

Deși gigantii tehnologici precum Facebook, Google și Amazon nu desfășoară o mulțime de sarcini sensibile la securitate în Australia, legea va descuraja doar companiile să desfășoare astfel de activități. De asemenea, ExpressVPN nu găzduiește informații sensibile, chei de criptare sau angajați din Australia.

Deși acest lucru dăunează industriei tehnologice locale, este greu pentru guvernul australian să aplice această lege în străinătate. WhatsApp și iPhone-urile vor continua probabil să rămână disponibile în forma lor sigură pentru consumatorii australieni, ceea ce va duce la ca produsele străine să devină mai atractive pentru consumatori, slăbind industria tehnologiei australiene în continuare.

Este prea târziu pentru a opri factura australiană de criptare?

Din pacate, da. Dar, dacă sunteți în Australia, merită să vă arătați opoziția față de această lege. Sprijină partidele și candidații care încearcă să îl abroge.

Pentru a vă proteja de aer liber și de criptarea slabă, utilizați un software open-source bine auditat. Natura deschisă a instrumentelor open-source face mai dificil pentru statele să se strecoare în spate și punctele slabe, iar modificările pot fi mai ușor observate.

Iată de ce factura austriacă în domeniul cibersecurității este o idee teribilă
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.