NSA versus CIA: Cum să vă protejați de ambele

NSA contra CIA

În 2013, Edward Snowden a arătat că Agenția de Securitate Națională (NSA) are un aparat de supraveghere global care acoperă toate comunicațiile noastre digitale.

Apoi, în 2017, Wikileaks a lansat o serie de date din interiorul „altei” agenții de informații din SUA, Central Intelligence Agency (CIA).

Scurgerile expun funcționarea agențiilor de spionaj de altfel închise ermetic din cea mai puternică națiune a lumii.

Am aflat că ANS și CIA sunt foarte diferite în tehnicile lor de spionaj și hacks.

NSA se bazează în principal pe interceptarea cantităților în masă de date, încălcarea protocoalelor de criptare și penetrarea furnizorilor de telecomunicații.

Totuși, CIA se concentrează asupra obiectivelor - în schimb, dispozitivele compromițătoare și oamenii.

NSA vs. CIA: diferă tehnicile lor de spionaj

În timp ce ANS ar putea încerca să intercepteze și să rupă criptarea tuturor mesajelor de chat din lume, CIA ar încerca să preia mesajele direct de pe telefonul dvs..

De asemenea, ANS este interesat să știe unde se află toate mașinile, în timp ce CIA este interesată doar să îți pirateze mașina (și cum să o folosești pentru a te asasina).

Cum spionează ANS pe toată lumea

Modul în care ANSA examinează planeta

ANS nu are agenți de teren. Angajații lor rămân aproape în exclusivitate în locațiile fizice și în centrele de date ale ANS, în special Fort Meade din Maryland sau Utah Data Center.

În timp ce ANS are agenți staționați în avanposturi de ascultare din întreaga lume, se bazează pe ajutorul altor agenții sau sucursale guvernamentale pentru a se infiltra fizic în infrastructura de internet din lume și cablurile submarine..

Din această cauză, sunteți în siguranță din punct de vedere fizic de la ANS. Aceștia ar putea încerca să-ți pirateze sistemele de la distanță, dar este foarte puțin probabil să vină la tine în persoană să-ți ia laptopul (deși ar putea să intercepteze și să instaleze programele spyware la livrările tale).

ANS își propune să „colecteze totul”, ceea ce înseamnă că vor să construiască o bază de date cu fiecare informație schimbată vreodată pe internet.

Criptarea în masă este o piedică pentru aparatul de spionaj NSA, dar nu este suficient

Înainte ca criptarea să fie răspândită pe internet, bugetul anual de 11 miliarde de dolari al ANS a facilitat transferul datelor. Prin atingerea punctelor centrale ale infrastructurii globale de internet, au colectat cele mai multe e-mailuri, apeluri telefonice, sesiuni de navigare și date.

În cazul în care se aplică criptarea, NSA va încerca să elimine protecțiile de la comunicații. Interferirea conexiunilor poate atrage participanții să creadă că există o eroare. Speranța este că oamenii vor reveni la canalele necriptate pentru a evita eroarea fabricată.

În cazul în care decuparea protecției nu funcționează, ANS se va încadra în centrele de date în care e-mailurile sau apelurile telefonice sunt stocate sau compromit furnizorii de servicii. Dacă ANS nu poate intercepta date în tranzit, acestea le pot accesa la centrul de date

În plus, NSA va încerca să slăbească sau să spargă sistemele de criptare sau să introducă în aer liber (adesea prin plăți secrete). Acești ultimi pași, în special, au lăsat rețelele noastre mai vulnerabile la hackeri.

Într-adevăr, având în vedere bugetul, dimensiunea și sofisticarea lor, NSA este probabil primul care a găsit vulnerabilități semnificative în produsele și protocoalele tehnologice. Dar acestea nu sunt ultimele și orice vulnerabilitate, dacă nu este remediată imediat, este descoperită în cele din urmă de alte guverne și criminali.

Guvernul ne alege lacăturile, se strecoară în jurul vieții noastre private și lasă ușa deschisă pentru ca alții să intre.

Cum CIA îi hrănește pe oameni

Cum te va pirata CIA

Spre deosebire de NSA, CIA are agenți în domeniu. Te poți aștepta ca ei să te găsească oriunde ai fi în lume.

Dar CIA nu monitorizează și nu hackerizează internetul la scară masivă (ANS face asta deja).

CIA folosește tehnici de hacking pentru extragerea informațiilor direct din punctele finale, cum ar fi telefonul sau computerul. Este dificil să piratezi dispozitive la scară largă, iar atacurile țintite au rezultate mai bune.

CIA angajează mulți oameni de informatică și cercetători pentru a găsi puncte slabe. Scopul lor este de a intra în dispozitivul dvs., de la distanță sau direct, pentru a extrage date și informații sau poate chiar controla.

În mod similar NSA, CIA de asemenea protejează vulnerabilități în loc să le dezvăluie producătorilor.

Cum să vă protejați de ANS și CIA

Dacă guvernul american nu v-a vizat, nu ar trebui să vă temeți de CIA.

Este înfiorător și inconfortabil, ca să nu mai vorbim de nedrept și de ilegal, să-ți înregistrezi fiecare acțiune în permanență de către ANS. Acțiunile lor vă expun și altora, cum ar fi acționarii, guvernele locale sau întreprinderile criminale.

„Guvernul ne alege lacătele, se strecoară în viața noastră privată și lasă ușa deschisă pentru ca ceilalți să intre.”

Utilizați criptarea ori de câte ori puteți. Luați în considerare criptarea e-mailurilor dvs. sensibile cu PGP sau treceți la platforme de mesagerie instantanee mai sigure.

Pentru a opri urmărirea NSA vă:

 • Plătește întotdeauna cu numerar sau Bitcoin
 • Evitați călărirea aplicațiilor și magazinele online
 • Căutați cu DuckDuckGo
 • Criptați-vă chaturile
 • Nu folosiți e-mailul
 • Căutați cu Tor și un VPN
 • Blocați anunțuri și cookie-uri terțe
 • Evitați rețelele de socializare

Este greu de făcut, dar oprirea telefonului (sau a scăpa de el) va face mai dificil pentru ANS să vă urmărească mișcările. Ați putea face, de asemenea, un efort pentru a dispărea complet.

Pentru a opri urmărirea CIA:

 • Folosiți dispozitive care primesc actualizări periodice de securitate
 • Mereu actualizați-vă telefonul și computerul (pentru a proteja împotriva vulnerabilităților cunoscute de securitate)
 • Nu vă lăsați dispozitivele nesupravegheate
 • Nu puneți dispozitive inutile în rețea în casa dvs. (camere foto, televizoare inteligente, frigidere)

Și amintiți-vă, dacă aveți riscul de a fi asasinat, evitați modelele de mașini mai noi!

NSA versus CIA: Cum să vă protejați de ambele
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.