O înșelătorie grozavă sau o investiție bună: Ce este un ICO?

Ce este un ICO?

Un ICO este o ofertă inițială de monede, ceea ce înseamnă, în esență, „strângerea de bani pe blockchain”.
A devenit destul de simbolul statutului pentru a vă pregăti pentru un ICO, Paris Hilton, Floyd Mayweather, The Game (adică, toată lumea și câinele lor) participă la act.

Procesul ICO este simplu. Tot ce trebuie să faceți este să copiați unele coduri pentru a crea un contract inteligent Ethereum (mai multe despre acest lucru mai jos) și să așteptați să renunțe la criptocurrency pseudo anonim.

Un site web drăguț, un „whitepaper” pdf și o echipă experimentată de marketeri sunt la îndemână.

Termenul ICO pare foarte similar cu IPO - în mod intenționat. Întrucât ICO-urile nu depind de bursele consacrate sau de înregistrările de reglementare complicate, sunt mult mai ieftine decât o OI, unde o companie se poate aștepta să plătească în jur de 10 milioane de dolari doar pentru documente.

Majoritatea oamenilor nu pot participa cu ușurință la un IPO în Statele Unite, de exemplu, dar realizând un colector de fonduri ICO pe blockchain, oameni din toată lumea pot lua parte și pot cumpăra la același preț, în loc să facă coadă în spatele influențelor. persoane fizice și bănci de investiții.

Blockchain Ethereum

Majoritatea ICO-urilor au loc pe blockchain-ul Ethereum, care funcționează în principiu similar cu Bitcoin. Criptomoneda folosită de Ethereum se numește Ether. Spre deosebire de Bitcoin, însă, Ethereum permite tipuri de tranzacții mai complicate - așa-numitele Contracte inteligente.

Un simplu contract inteligent ar putea funcționa astfel:

  1. Trimiteți un eter pe adresa contractului inteligent
  2. Banii sunt înaintați proprietarilor contractului inteligent
  3. Contractul inteligent creează un jeton și îl trimite înapoi

La sfârșitul procesului, investitori primiți un jeton în schimbul banilor reali.

Investitorii pot acum să tranzacționeze acest simbol între ei, în speranța de a obține un profit, similar unui certificat de acțiuni. Dar, spre deosebire de acțiuni, jetonul nu reprezintă de obicei formal proprietatea asupra companiei și nu dă dreptul deținătorilor săi la o cotă din profituri.

Economia ICO Token

În loc de orice lucru tangibil, colectorii de fonduri ICO promit posesorilor de jetoane utilizarea unei viitoare aplicații sau platforme - jetonul acționează ca un bilet de intrare sau o platformă de plată în aplicație.

Este greu de imaginat un peisaj în care fiecare aplicație necesită propriile jetoane pentru utilizare. Suntem obișnuiți să eliberam aplicații, iar procesul de achiziție a unor monede digitale specifice înainte de a utiliza o aplicație pare destul de greoi.

Poate că într-o zi va deveni mai ușor să obții automat token-uri în timpul utilizării aplicațiilor, însă procesul de utilizare a jetoanelor pentru plăți va fi întotdeauna mai scump decât plata cu criptocurrency direct.

Istoricul ICO-urilor

Primul ICO a fost dezvoltarea însuși a blockchain-ului Ethereum. În 2014, o echipă de dezvoltatori a strâns peste 18 milioane USD în Bitcoin în ceea ce au numit Crowdsale. Când Ethereum a fost lansat în 2015, investitorii și-au putut răscumpăra token-urile, să le tranzacționeze și să le utilizeze pe blockchain-ul Ethereum.

Când Crowdsale a început, un Ether a costat 0,3 USD. Astăzi, un Ether tranzacționează în jur de 300 de dolari SUA - se întoarce astfel încât să alimenteze evaluările neașteptate ale ICO-urilor și visele și dorințele noilor investitori.

ICO notabile

Suma de bani pe care au strâns-o unele dintre cele mai mari ICO-uri este amețitoare. Brave a strâns Ether în valoare de 35 milioane USD în mai puțin de 30 de secunde pentru a construi o platformă de publicitate descentralizată în jurul browserului lor. Tezos a strâns 230 de milioane de dolari americani în două săptămâni pentru a construi un concurent la Ethereum, în timp ce o platformă numită Bancor a strâns 150 de milioane de dolari pentru ceva ce nimeni nu pare să poată descrie.

Cel mai mare ICO dintre toate, Filecoin, a completat doar un ICO de 257 milioane USD pentru ceea ce pare a fi o versiune mai bună a BitTorrent. Pentru comparație, SpaceX a avut nevoie de doar 20 de milioane de dolari în runda lor inițială de finanțare pentru a construi rachete reutilizabile și a le trimite în spațiu și înapoi.

În afară de a sfida bunul-simț, puțini și niciunul dintre ICO-uri nu vor putea strânge bani de la capitaliștii de risc tradiționali, care rareori dau astfel de sume - în special pentru proiecte discutabile. Deși acest lucru nu înseamnă automat că vor da greș cu toate, există cu siguranță prea puțin loc pentru profit, chiar și în cazul improbabil al succesului, deoarece majoritatea ICO promit proiecte care nu sunt decât cod. Și, spre deosebire de servicii precum Google sau Amazon sau produse precum Apple, ICO-urile pot fi în mod trivial copiate și furcate într-o versiune gratuită după dezvoltare.

ICO-urile sunt legale?Care este cel mai rău care s-ar putea întâmpla cu un ICO?

ICO-urile sunt legale?

Multe țări, inclusiv Statele Unite, au legi foarte stricte privind valorile mobiliare. Dacă un produs de investiții constituie o securitate ilegală sau nu este o întrebare complicată, dar nu depinde de tehnologia din spatele securității. Nu contează că legea de securitate a fost adoptată cu mult înainte de a exista blockchain-ul Ethereum - și blockchain-urile în general -.

Atenție la escrocherii ICO

Este aproape imposibil ca micul investitor mediu să efectueze diligența cuvenită în cadrul proiectelor ICO. Mulți fac afirmații neobișnuite cu privire la tehnologia lor și promit rentabilități nerezonabile sau arată o neînțelegere sau o ignoranță despre modul în care funcționează blockchain-urile. Este inevitabil ca multe ICO-uri să se dovedească a fi escrocherii deliberate sau cel puțin să devină escrocherii de ieșire odată ce se va descoperi că au o dezvoltare tehnică insuficientă.

Astfel de escrocherii de ieșire pot include jetoane de dumping pe piață până când acestea sunt inutile (după ce și-au extins valoarea prin marketing) sau revendicarea fondurilor hacked. Alții din nou ar putea pur și simplu să-și cheltuiască fondurile pentru un stil de viață generos înainte de a abandona proiectul din cauza unei pierderi de fonduri, în timp ce îi învinovățeau pe ingineri pentru un produs inferior.

Probabil prima vânzare cu simboluri care a folosit termenul „ICO”, ​​Paycoin și-a lansat blockchain-ul după marketingul puternic și cererile mari în 2014. Platforma s-a prăbușit în 2015, iar fondatorul său Josh Garza a fost acuzat de fraudă cu valori mobiliare la scurt timp după și se confruntă cu până la 20 de ani. ani în închisoare.

Gândiți-vă înainte de a investi într-un ICO

Investitorii nu se vor confrunta cu închisoarea, dar și-ar putea pierde banii în ICO. Legea valorilor mobiliare se referă în mare măsură la emitent, deși cei care ajută la crearea, comercializarea și comercializarea de valori mobiliare ilegale pot fi răspunzători penal. Desigur, ca investitor, veți fi în continuare îngrijorat de legalitatea jetonului - dezvoltatorii nu vor putea construi aplicația descentralizată din închisoare!

Mult mai greu de evaluat este dacă proiectul are sens sau nu din perspectiva tehnologiei și a afacerilor (în opinia mea, aproape toate nu are niciun sens).

În calitate de investitor, va trebui să evaluați pentru dvs. dacă credeți că tehnologia este fezabilă, dacă există o utilizare și o piață pentru aceasta, și dacă vânzarea jetonului va fi probabil fondatori la închisoare înainte de finalizarea proiectului.

Ține un cap rece, nu te lăsa niciodată luat de emoții și nu investești mai mult decât îți poți permite să pierzi!

O înșelătorie grozavă sau o investiție bună: Ce este un ICO?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.