Partajează fișiere în siguranță și anonim cu OnionShare 2

Sigla OnionShare

Folosim OnionShare de ceva vreme la ExpressVPN și suntem foarte încântați să punem mâna pe a doua versiune a instrumentului convenabil de confidențialitate al lui Micah Lee.

Înainte de OnionShare, trimiterea de fișiere către un coleg online a fost fie o durere masivă, fie a necesitat utilizarea serviciilor precum Dropbox sau Google, care ar putea analiza, indexa, cenzura și partaja fișiere cu guvernele și partenerii publicitari..

OnionShare nu numai că eludează în mod convenabil această problemă, dar adaugă un strat suplimentar de anonimat cu rețeaua Tor, ceea ce înseamnă că veți putea împărtăși fișiere cu oameni în mod anonim. Tot ce trebuie să trimiteți și să primiți fișiere este browserul Tor, pe care oricum îl recomandăm cu tărie.

Cum funcționează OnionShare

Pe scurt, OnionShare creează un server web pe computer și îl face accesibil prin intermediul unui site .onion.

Odată creat, veți obține un link pentru a partaja cu destinatarul intenționat al fișierelor, care trebuie doar să îl deschidă folosind browserul Tor pentru a descărca conținutul. În mod implicit, fiecare fișier poate fi descărcat doar o singură dată, dar dacă doriți să îl partajați cu masele, puteți dezactiva această caracteristică.

Partajează fișiere cu screenshot OnionShare

Ce este nou în OnionShare 2

OnionShare 2 nu numai că vă permite să trimiteți fișiere, ci și să le primiți.

Primiți fișiere cu captură de ecran OnionShare

Pentru a primi fișiere, introduceți „Modul de primire” pe OnionShare. Încă o dată, împărtășește link-ul creat cu sursa ta, care poate apoi încărca fișierul prin browserul Tor. Fișierele vor apărea într-un folder de pe hard disk.

De asemenea, puteți crea un link „public” care vă permite să primiți de la mai multe părți, cum ar fi o cutie poștală anonimă pentru scrisori și pachete.

Dar la fel ca în orice casetă anonimă, nu uitați că oamenii vă pot trimite orice. Asigurați-vă că fișierele nu sunt rău intenționate și, în mod ideal, deschideți numai tipurile de fișiere în care aveți încredere, cum ar fi .txt, .pdf sau .png. Și chiar și atunci, ar putea fi prudent să le deschidem într-o mașină virtuală sau TAILS.

OnionShare primește captură de ecran în modul

Mai multe funcții noi în OnionShare 2

OnionShare 2 are o mulțime de alte funcții noi, inclusiv:

  • Utilizarea unui mediu sandbox pentru Mac OS
  • Utilizarea adreselor .onion de generație următoare
  • Mod public
  • Dacă OnionShare detectează că cineva încearcă să ghicească adresa URL, acesta va închide serverul
  • Multe limbi, inclusiv spaniola, portugheza, rusa și japoneza
  • Partajează fișiere chiar de pe desktop

Obțineți OnionShare 2 astăzi

OnionShare este un software gratuit și open source. Îl poți descărca de pe site-ul lor web sau îl poți construi direct de pe GitHub. Distribuție fericită!

Partajează fișiere în siguranță și anonim cu OnionShare 2
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.