Popularitatea FaceApp provoacă îngrijorări de confidențialitate, dar când vom afla?

[ware_item id=33][/ware_item]

Logo-ul FaceApp, cu coarne.


Este posibil să întâlniți în viitor fotografii cu prieteni și ani de familie, datorită aplicației foto virale FaceApp.

Aplicația, care s-a filmat pentru prima dată în 2017, a făcut o revenire a soiurilor datorită popularului #FaceAppchallenge, alimentat de celebritățile care au încărcat o redare a aspectului viitorilor lor..

Vizualizați această postare pe Instagram

Când faci o excursie în anul 3000.

O postare împărtășită de Jonas Brothers (@jonasbrothers) pe 16 iulie 2019 la 14:38 PDT

În ciuda naturii aparent inofensive a tendinței de social media, preocupările privind confidențialitatea au ieșit în prim-plan după un tweet (acum șters) de către cercetătorul de securitate Joshua Nozzi.

Un Tweet șters de Joshua Nozzi despre Faceapp.

De atunci, Iosua a publicat o scuză de felul acesta, spunând că „a greșit că a postat acuzația fără să o testeze mai întâi”. Dar multe publicații au apărut pe acel tweet, cu una care proclama tare că „rușii dețin toate fotografiile vechi”.

Problema atrage acum atenția asupra celor mai înalte eșaloane ale guvernului Statelor Unite, liderul minorității din Senat, Chuck Schumer, făcând o cerere oficială către FBI pentru a efectua o anchetă de securitate națională în FaceApp.

Este reală tampenia de confidențialitate FaceApp?

Echipa de bază a FaceApp, inclusiv CEO-ul și dezvoltatorii săi, își desfășoară activitatea din Sankt Petersburg, ceea ce (evident) nu ajută să conteze și este punctul principal de conținut pentru majoritatea vocilor care nu sunt de acord..

Condițiile de utilizare ale aplicației nu fac decât să creeze îngrijorări. Dacă descărcați și vă înscrieți la FaceApp, acordați companiei „o licență perpetuă, irevocabilă, neexclusivă, fără drepturi de autor, la nivel mondial, cu plată integrală, transferabilă, sub-autorizabilă pentru a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea derivat lucrează, distribuie, efectuează public și afișează Conținutul utilizatorului și orice nume, nume de utilizator sau asemănare furnizate în legătură cu Conținutul utilizatorului în toate formatele și canalele media acum cunoscute sau dezvoltate ulterior, fără a vă compensa. "

Iar politica sa de confidențialitate face un pas mai departe: „înregistrându-vă și utilizând Serviciul, dați consimțământul la transferul informațiilor către S.U.A. sau către orice altă țară în care FaceApp, afiliații sau furnizorii de servicii mențin facilități.”

TL; DR: FaceApp deține tot conținutul dvs.

Odată încărcat, FaceApp deține și poate transfera tot conținutul dvs. pe serverele din țările în care are prezență fizică (citiți: Rusia). Ba mai mult, are frâu liber să facă orice îi place, inclusiv modificarea, distribuirea sau afișarea publică.

Dacă nu sunteți nemulțumit de acest lucru, nu puteți face mare lucru în afară de a șterge aplicația și de a nu o mai folosi niciodată. O parte din acordul de servicii renunță la dreptul dvs. de a da în judecată compania în instanță.

Da, termenii și implicațiile de confidențialitate sunt egregi. Dar compania este într-adevăr un stooge al guvernului rus, în misiunea de a invada viața personală a milioane de americani?

Nu chiar, spun cercetătorii de securitate Elliot Anderson și Will Strafach. Aceștia afirmă că nu există „nicio dovadă” că FaceApp încărcă rulourile complete ale utilizatorilor pe serverele la distanță. Elliot, într-o declarație către NBC News, a adăugat că „în general, această aplicație nu solicită o mulțime de date de la utilizator”.

Într-o declarație către TechCrunch, CEO-ul FaceApp, Yaroslav Goncharov, a abordat direct controversele și acuzațiile de invazie a vieții private.

El a declarat că „nu vindem sau nu distribuim date ale utilizatorilor cu terți”, adăugând că „toate funcțiile FaceApp sunt disponibile fără a vă conecta și puteți să vă autentificați doar de pe ecranul de setări. Drept urmare, 99% dintre utilizatori nu se conectează; prin urmare, nu avem acces la date care ar putea identifica o persoană. "

Infrastructura cloud a aplicației nu este nici localizată în Rusia, compania folosind o combinație de Amazon Web Services și Google Cloud pentru a menține tehnologia de editare AI la linia de plutire..

Așadar, în timp ce selfie-urile tale incomode probabil nu vor face parte dintr-o bază de date masivă monitorizată de KGB, controversa FaceApp dezvăluie probleme potențiale de confidențialitate în îmbrățișarea noastră a tuturor lucrurilor tehnologice..

Dar despre intimitatea mea?

Nefericita realitate este că nu facem suficient pentru a răspunde companiilor tehnologice pentru datele solicitate.

Cât de des ați acceptat în grabă toate permisiunile pentru aplicații prezentate, în grabă pentru a vă edita selfie-ul cu cel mai recent filtru pentru pisici? Este cel mai probabil să acordați consimțământul explicit pentru ca aplicația să monitorizeze și să strângă mai multe informații decât cele absolut necesare.

De fapt, nu există practic nicio diferență între condițiile FaceApp și Facebook, care acordă companiei o licență „neexclusivă, transferabilă, sub-autorizabilă, fără drepturi de autor și la nivel mondial pentru a găzdui, utiliza, distribui, modifica, executați, copiați, efectuați public sau afișați, traduceți și creați lucrări derivate din conținutul dvs. ”

Să nu uităm că punctul cel mai important al scandalului Cambridge Analytica a fost o aplicație de testare aparent inocentă, numită „thisisyourdigitallife”. Mulți au acceptat rapid toate acordurile utilizatorului final, cu o idee despre ceea ce ar putea cuprinde. În acest proces, dezvoltatorii fără scrupule au obținut acces la datele personale ale 87 de milioane de oameni.

Nu există nicio îndoială că companiile tehnologice ar putea face mai mult pentru a-i ajuta pe utilizatori să înțeleagă în ce se implică ei înșiși. Dar care este stimulentul pentru ei să facă acest lucru atunci când întregul model se bazează pe un cadru extrem de invaziv de puncte de date pentru direcționarea precisă a anunțurilor?

Sigur, din când în când apare un scandal care erupe și îi indignează pe utilizatori să inducă mesaje de tencuială pe aceleași platforme pe care le urăsc. Dar ciclul de știri continuă și la fel și noi. Există facturi la care să plătiți și locuri de muncă la care să reveniți. Confidențialitatea noastră poate aștepta o altă zi.

Popularitatea FaceApp provoacă îngrijorări de confidențialitate, dar când vom afla?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.