Rusia a interzis cu adevărat VPN-urile?

VPN-urile sunt interzise în Rusia?

Poate ați văzut titlurile dramatice în ultimele zile care susțin că „Rusia interzice și VPN-urile” și atrage paralele cu eliminarea recentă de către Apple a VPN-urilor din China App Store, dar care este povestea reală?

Da, Putin și parlamentul rus au trecut într-adevăr un nou amendament cu intenția de a consolida eforturile de cenzură ale guvernului, dar este departe de o interdicție generală a VPN-urilor..

Modificarea VPN a Rusiei: multă scoarță, dar va mușca?

În schimb, amendamentul vizează serviciile VPN cu brațe puternice pentru a respecta regimul de cenzură al Rusiei - adică bloca orice site-uri listate pe lista neagră de agentul de supraveghere a comunicațiilor din țară, Roskomnadzor.

Nu este clar, însă, exact cum intenționează Rusia să pună în practică acest nou regulament atunci când intră în vigoare la 1 noiembrie 2017. Se pare că atât Serviciul Federal de Securitate (FSB), cât și ISP-urile vor avea sarcina de a identifica și de a sparge VPN-urile, dar așa cum am văzut în alte țări cu cenzură ridicată, aplicarea este un joc de pisici și șoarece, în care cenzorii nu au mijloace pentru a elimina complet traficul VPN. În acest caz, ar fi necesar ca aceștia să ia măsuri nepracticabile, cu consecințe mult mai grave, cum ar fi oprirea completă a conectivității la internetul global.

Asaltul escaladant asupra libertății în Rusia

Practicile aplicării deoparte, nu există nicio îndoială că Putin strânge șuruburile de cenzură din Rusia. În aceeași zi, a fost adoptat un alt amendament care necesită aplicații de mesagerie pentru a asocia utilizatori cu identități reale începând cu 1 ianuarie 2018. Chiar și chaturile criptate de la sfârșit la sfârșit trebuie să respecte această lege care va permite oficialilor ruși să asocieze metadatele colectate cu persoanele fizice..

Ambele fac parte dintr-o tendință deranjantă a creșterii atacurilor împotriva libertății de exprimare în Rusia, sub conducerea lui Putin, restricțiile și supravegherea internetului asupra activității online crescând rapid în ultimii cinci ani. Legea Yarovaya din 2016, de exemplu, cere tuturor ISP-urilor să păstreze metadatele clienților timp de cel puțin șase luni și să permită oficialilor ruși să construiască profiluri complete ale utilizatorilor de internet. O lege din 2015 interzice stocarea datelor cu caracter personal ale cetățenilor ruși pe serverele din afara națiunii.

Angajamentul neclintit al ExpressVPN în privința vieții private

Nu întâmplător, aceste evoluții fac ca securitatea, confidențialitatea și conectivitatea pe care VPN-urile să le ofere mai critice ca niciodată. Scopul propriu al comunității VPN este de a combate astfel de atacuri la libera exprimare.

În calitate de companie de confidențialitate, ExpressVPN nu va încurca niciodată la reglementări care să compromită capacitatea produsului nostru de a proteja drepturile digitale ale utilizatorilor. Mai mult ca niciodată, ne-am angajat să menținem utilizatorii să rămână conectați la internet gratuit și deschis, indiferent unde se află.

Rusia a interzis cu adevărat VPN-urile?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.