Studiul confirmă că mai puțin de 20% citesc întotdeauna termenii serviciului

O ilustrare a unei mărunțitoare mărunțire a unui termen de serviciu.

Dacă faceți clic frecvent pe „Sunt de acord” în ceea ce privește termenii de serviciu ai companiilor (ToS) fără a le citi efectiv, nu sunteți singur.

Un nou studiu realizat de ExpressVPN dezvăluie că peste 80% dintre consumatori nu au citit întotdeauna ToS-ul atunci când creează conturi noi pe site-uri web.

Parțial de vină ar putea fi limbajul complex al termenilor și condițiilor, care sunt adesea alcătuite din mai multe pagini de avocatură. Dar există și o lipsă generală de încredere pe care companiile o vor face așa cum pretind.

Mulți oameni cred că un ToS se va schimba la căderea unei pălării dacă se potrivește companiei. Este, fără îndoială, adevărat că dreptul la schimbare fără notificare prealabilă este o declarație standard în multe SG. Conform sondajului ExpressVPN:

  • Mai puțin de 35% dintre consumatori au încredere în mărci pentru a-și menține ToS-ul.
  • Peste 42% dintre consumatori consideră că mărcile schimbă adesea ToS fără să le spună utilizatorului.

Dacă credeți că ceea ce semnați astăzi s-ar putea schimba mâine, probabil veți simți că nu are rost să citiți ToS. În plus, utilizatorii s-ar putea simți ca și cum nu ar avea prea multe opțiuni: de multe ori, dacă nu sunteți de acord cu termenii, nu primiți serviciul.

Utilizatorii VPN experimentați în pericolele de confidențialitate

Este interesant însă că sondajul arată că utilizatorii VPN au o dublă șansă de a citi ToS în comparație cu utilizatorii non-VPN. În aceeași linie, se consideră că utilizatorii VPN sunt în general mai conștienți de securitatea și confidențialitatea lor.

  • Utilizatorii VPN au aproape de două ori șansa de a dezactiva microfonul și camera de pe dispozitivele lor inteligente de casă (față de utilizatorii non-VPN).
  • Mai mulți utilizatori VPN sunt conștienți de capacitatea Facebook de a-și prezice orientarea sexuală și apartenența la partidul politic (față de utilizatorii non-VPN).
  • 64% dintre utilizatorii VPN sunt încrezători în securitatea iPhone / iPad, față de 49% din utilizatorii non-VPN.
  • 63% dintre utilizatorii VPN sunt încrezători în securitatea telefonului sau tabletei lor Android, față de 52% din utilizatorii non-VPN.
  • 37% dintre utilizatorii VPN au încredere în securitatea routerului lor, față de doar 21% din încrederea din partea utilizatorilor non-VPN.

„Majoritatea consumatorilor încă au o conștientizare scăzută a securității datelor și se angajează în mod regulat în comportament online care pune în pericol informațiile personale”, a declarat Harold Li, vicepreședinte ExpressVPN. „Oricine folosește internetul ar trebui să ia măsuri pentru a-și proteja confidențialitatea și securitatea, inclusiv elemente fundamentale precum utilizarea unui VPN pentru a-și asigura conexiunea, utilizarea autentificării cu doi factori pentru conturi online importante și verificarea setărilor de confidențialitate pe rețelele de socializare.”

America îmbracă tehnologia VPN

Viitorul vieții private în SUA arată promițător. Studiul constată că 30% dintre americani spun că folosesc acum o VPN (în creștere de la mai puțin de 20% într-un studiu similar din 2018), mai mult de jumătate au răspuns că folosesc un VPN pentru a zădărnici hackerii. Jumătate dintre utilizatorii VPN spun, de asemenea, că îl folosesc pentru protecție și încredere atunci când folosesc Wi-Fi public. Între timp, 42% utilizează VPN-urile pentru prevenirea urmăririi site-urilor (pe baza adresei IP).

Studiul confirmă că mai puțin de 20% citesc întotdeauna termenii serviciului
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.