Transformarea datelor în numerar: Partea înfiorătoare a motorului publicitar Facebook

Cum vă vizează Facebook cu reclame.

Cu toate informațiile pe care oamenii le schimbă online în aceste zile, companiile au devenit mult mai bune în ceea ce privește cine trebuie să comercializeze și când să o facă. Nu este o surpriză, atunci, să auziți cum Facebook joacă un rol enorm în asta.

Facebook își scoate majoritatea banilor din reclame. De fapt, platforma publicitară Facebook reprezintă 97% din veniturile publicitare ale FB. Și cu venituri de peste 29,6 miliarde de dolari doar anul trecut, aceasta este o mulțime de reclame.

Dacă vedeți un buton „ca” lângă un articol, șansele sunt ca informațiile să fie transmise direct pe Facebook.

Motivul pentru care platforma publicitară Facebook este atât de reușită este că este teribil de precis. În primul rând, este foarte personalizabil - agenții de publicitate pot viza aproape fiecare aspect al unui public. În al doilea rând, este nevoie de date de la mai multe surse până la zero la specificul utilizatorului.

Iată cum funcționează.

O privire din interior a motorului publicitar masiv de Facebook

Serviciul publicitar Facebook este împărțit în patru subiecte principale: demografie, interese, comportament și multe altele.

Agenții de publicitate pot alege să își direcționeze anunțurile în funcție de oraș, stat, cod poștal sau chiar la fel de exacte precum cartierele individuale. De acolo, ei pot decide să vizeze bărbați, femei sau ambele grupuri de vârstă.

Cum vă vizează Facebook

Acum iată unde începe să devină invaziv. Odată ce elementele de bază sunt completate, agenții de publicitate pot alege apoi interese, comportamente specifice și chiar vizează persoane bazate pe evenimente din viața personală.

Ca exemplu, ExpressVPN a decis să vizeze bărbați și femei cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, care le-a plăcut cel mai recent film Marvel, Logan, pentru că acel film s-a agitat (și include un grup suficient de mare pentru a obține o reprezentare exactă a modului în care funcționează acest serviciu).

După cum vedeți, există sute de sub-subiecte în cadrul grupului de interese Logan, inclusiv diverse alte filme X-Men, cărți și actori.

Facebook poate viza o categorie demografică foarte specifică

Facebook i-ar putea viza pe iubitorii de film Marvel.

După ce au setat parametrii inițiali, marketerii pot trece la subiecte mai nebunești, cum ar fi relația publicului țintă, unde au mers la școală, tipurile de haine pe care le cumpără, numărul de animale de companie pe care le dețin, cât de des exercită și ce sporturi echipe care le plac.

Este chiar posibil să vizăm oamenii nu doar pe preferințele lor politice, ci prin cât de des tind să menționeze politica.

Facebook vă poate viza în funcție de preferințele dvs. politice.

Marketerii pot alege, de asemenea, să-și restrângă căutarea selectând astfel de subiecte minime, cum ar fi donațiile caritabile, când și cât de des călătorește o persoană și exact câți bani câștigă. Și asta doar zgârie suprafața.

Facebook știe unde te duci.

Există chiar și o opțiune de a selecta utilizatorii care au o aniversare.

Facebook îți cunoaște aniversarea.

Odată ce marketerii au toate aceste informații în loc, ei se pot concentra apoi pe subiecte mai intruzive, precum afinitatea multiculturală a unui public țintă.

Vizați un public cu Facebook.Cum desemnează Facebook dacă activitatea unui utilizator se aliniază cu „afinitatea multiculturală afro-americană”?

Practic, fiecare aspect al vieții de zi cu zi a unei persoane este adecvat. Nu a mai rămas mult imaginația când vine vorba de alegerea unui public. Și de fiecare dată când un agent de publicitate adaugă mai multe cerințe, atingerea potențială scade.

Înfricoșător, nu?

Cum să vă ascundeți informațiile de Facebook

În primul rând, decideți dacă doriți să fiți incluși în serviciul publicitar masiv Facebook. Întrucât confidențialitatea a devenit o preocupare din ce în ce mai mare în rândul utilizatorilor în ultimii ani, site-uri precum Facebook au făcut pași mari pentru a oferi mai mult spațiu cotului când vine vorba de informațiile dvs. personale și modul în care acestea sunt utilizate.

Pentru a schimba setările anunțului, verificați aici preferințele dvs..

Cum să verificați preferințele anunțurilor Facebook.

Puteți personaliza modul în care sunteți difuzate anunțuri sau chiar puteți opta pentru a deservi serviciul publicitar FB. Deși este important să rețineți că, deși puteți alege să evitați anunțurile pe FB, asta nu înseamnă neapărat că nu sunteți scutit de informațiile dvs. colectate.

Pași suplimentare pe care îi puteți face pentru a opri ca Facebook să vă vizeze cu reclame

Un alt pas simplu pentru a ajuta la reducerea amprentei tale digitale este să te deconectezi de pe Facebook după ce îl folosești. Facebook știe deja mai multe despre tine decât celălalt semnificativ, dar atunci când lăsați Facebook pe fundal în timp ce navigați, algoritmii site-ului pot colecta date de căutare în funcție de site-urile pe care le vizitați și de lucrurile care vă plac.

Dacă vedeți un buton „ca” lângă un articol, șansele sunt ca informațiile să fie transmise direct pe Facebook.

În plus, poate doriți să limitați ceea ce vă place și ceea ce împărtășiți pe Facebook. Deoarece marketerii pot viza aproape totul despre tine, oferindu-le mai puține informații cu care să lucrezi îți oferă un control mai mare asupra anonimatului tău.

Deoarece veniturile publicitare Facebook au crescut aproape 30% în ultimul trimestru al anului 2016, vă puteți aștepta ca aceste anunțuri să devină mai proeminente, mai direcționate și din ce în ce mai precise.

Deocamdată, cel puțin, mai aveți un cuvânt de spus în ceea ce le primiți.

Imagine prezentată: Fotografii BrianAJackson / Depunere

Transformarea datelor în numerar: Partea înfiorătoare a motorului publicitar Facebook
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.