5 moduri de a vă îmbunătăți imediat confidențialitatea și securitatea online

5 moduri de a vă îmbunătăți imediat confidențialitatea și securitatea online

În ultimele câteva luni, ExpressVPN Blog a intervievat câteva persoane notabile în domeniul confidențialității și securității online.

Ca o înregistrare, de multe ori vom solicita un sfat rapid pe care fiecare îl poate face imediat pentru a-și îmbunătăți confidențialitatea. Întrucât aceste mici informații-nuggets sunt aurii, am crezut că vom face o listă (în plus, adăugăm câteva dintre noi).

Fără alte detalii, iată 5 lucruri pe care le puteți face imediat pentru a vă îmbunătăți securitatea online.

1. Puneți întrebări despre nevoia dvs. de dispozitive inteligente

Dr. Mark Burdon, conferențiar principal la TC Beirne School of Law de la Universitatea din Queensland și co-inventator al termenului „societatea senzorilor”, pune la îndoială necesitatea tuturor gadgeturilor noastre inteligente, spunând:

„Întrebați-vă: chiar am nevoie de un dispozitiv care să conecteze rezervorul meu de pescuit sau toasterul meu sau jucăria copilului meu sau becul meu, etc., etc., cu Wi-Fi sau smartphone? Fiți conștienți de ceea ce aduceți în casă și de riscurile în acest sens. Cea mai bună practică de securitate cibernetică în acest sens este reducerea riscului înainte de apariția sa. ”

2. Protejați-vă conectările

Bruce Schneier, criptograf și tehnolog de securitate de renume mondial, a spus direct: „Activați autentificarea cu doi factori, acolo unde este posibil. Și mențineți backup-uri bune ”.

3. Confidențialitatea nu este doar pentru acasă

Propriul nostru expert în securitate, Lexie, are câteva sfaturi pentru cei care îndrăznesc să ne lase dispozitivele și să se aventureze în public.

“Purta o pălărie.”

“Nu glumesc”, a continuat ea. „Palaria va împiedica să vă spioneze camerele de televiziune CCTV și sateliții.”

„Nu, Johnny, nu trebuie să fie tinfoil!”, A confirmat Lexie, anticipând următoarea mea întrebare.

Setări de confidențialitate FacebookE o capcana.

4. Schimbați-vă setările de confidențialitate pentru rețelele de socializare

Este evident acest lucru, dar multe persoane s-au angajat și au fost înțepate de un social media faux pas. Dar nu este doar o gloată supărată dreaptă sau viitorii angajatori jigniți care îți pot trage informații despre internet.

Agenții de publicitate caută detalii de contact pe internet, astfel încât să vă sponeze mai bine cu produsele lor. Artiștii înșelători fac același lucru atunci când caută o bătaie rapidă.

Și, desigur, CIA, FBI și poliție sunt cunoscute pentru a ține filele pe oameni prin intermediul conturilor de socializare.

Cum să schimbați setările de confidențialitate Facebook

  1. Apasă pe sageata in jos în colțul din dreapta sus
  2. Selectați Setări
  3. În coloana din stânga, mergeți la intimitate

Vă recomandăm să Limitați mesajele anterioare, să permiteți doar prietenilor să vă vadă profilul și să selectați Nu pentru a nu apărea în rezultatele motorului de căutare.

Cum să vă schimbați setările de confidențialitate Twitter

  1. Faceți clic pe dvs. avatarul contului în dreapta sus
  2. Selectați Setări și confidențialitate
  3. În coloana din stânga, mergeți la Confidențialitate și siguranță

Acum puteți să modificați cine vă poate găsi pe Twitter, să vă etichetați în postări și chiar să vă vedeți Tweeturile.

Dacă vrei să fii foarte sigur, de ce să nu scapi de social media și să fii liber de toate notificările și spamul? Ghidul ExpressVPN cu privire la ștergerea conturilor vă va arăta cum să scăpați definitiv de Facebook, Twitter, Google, Instagram și multe altele.

5. Protejați-vă telefonul cu o parolă sigură

Recunoașterea feței și scanerele de amprente sunt, fără îndoială, convenabile și fanteziste, dar nu sunt la fel de sigure ca o parolă de modă veche.

Infractorii criminali și chiar forțele de poliție pot – și fac – să-și bată un telefon cu fața sau cu degetele, dar nu vă pot face să renunțați la o parolă pe care o păstrați în cap.

Pentru a crea o parolă mai sigură, vă recomandăm să folosiți generatorul de parole aleatorii ExpressVPN.

Crește-ți apărările și rămâi în siguranță online

Deci, aveți, 5 lucruri simple pe care le puteți face chiar acum pentru a vă îmbunătăți intimitatea.

Ce faceți pentru a vă asigura că datele vă rămân date? Aveți sfaturi pe care doriți să le împărtășiți? Spuneți-ne în comentariile de mai jos.

Social Media Fotografie de William Iven pe Unsplash

5 moduri de a vă îmbunătăți imediat confidențialitatea și securitatea online
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.