Acoperă-ți camera: Te uiți telefonul?

Acoperă-ți camera: Te uiți telefonul?

IPhone-ul, Android-ul sau aparatul de fotografiat laptop poate să vă spioneze fără a ști? Se pare că este foarte îndepărtat, dar este absolut posibil - iată ce trebuie să știți despre a te prinde fără permisiune.

Probleme paranoia

Editorul adjunct al tehnologiei, Ben Grubb, din Sydney Morning Herald, își ține camera în permanență a smartphone-ului acoperit cu bandă electrică, temându-se de atențiile nedorite ale unui hacker sau corporație care dorește să surprindă fotografii sau videoclipuri ale activităților sale zilnice. Desigur, acest lucru pare excesiv de paranoic - de ce i-ar păsa cineva suficient de mult să surprindă imagini aleatoare ale camerelor sau videoclipuri mici - dar este o tendință din ce în ce mai populară. La urma urmei, într-o lume activată fără fir, unde este posibil să infectăm smartphone-urile și tabletele cu câteva linii de cod malware și apoi să furi totul de la ID-urile dispozitivului la parolele și informațiile despre contul bancar, hacking-ul nu pare a fi o asemenea față medie.

Si ghici ce? Se întâmplă deja.

Viteză obturator

Potrivit Naked Security, studentul universitar Szymon Sidor spune că a creat o aplicație Android capabilă să facă fotografii și să înregistreze videoclipuri chiar și atunci când ecranul dispozitivului este oprit. Aplicația Sidor funcționează folosind un ecran mic de 1 × 1 pixel pentru previzualizare pentru a menține aparatul foto în fundal. Acest ecran este adesea apreciat ca funcție de securitate de către Google - camera nu va funcționa decât dacă este afișată o previzualizare - dar tot ce a făcut Sidor a fost să reducă dimensiunea până la aproape invizibil și nu a avut nicio problemă să ia fotografii ascunse. Și în martie, Naked Security a găsit, de asemenea, o aplicație de spionaj pentru Google Glass, care permite fotografierea fără a avea ecranul de sticlă aprins.

De asemenea, produsele Apple nu sunt imune la această problemă; software-ul a fost descoperit care permite actorilor rău intenționat să stingă luminile de avertizare pentru webcam-ul Apple iSight - într-un caz extrem, o femeie a fost șantajată cu poze făcute cu ea fără consimțământ și fără haine. Vinovatul a fost prins, dar acest tip de încălcare personală este un drum lung pentru a legitima utilizatorii care acoperă lentile pentru camere, chiar și atunci când telefoanele lor nu sunt utilizate.

De menționat, de asemenea, că există și aplicații legitime pentru iPhone-uri, care vă permit să păreați ca și cum camera dvs. nu înregistrează. În schimb, ecranul poate fi complet negru sau poate apărea că navighezi doar pe un site web și nu iei un videoclip. Și, în timp ce acest lucru poate părea distractiv și jocuri, dacă sunteți cel controlat - este telefonul dvs., până la urmă - gândiți-vă despre implicațiile acestor aplicații ca malware. Ce se întâmplă dacă ați descărcat din greșeală unul și a fost activat de la distanță sau dacă o bucată de cod rău intenționat a preluat aplicația dvs. de cameră? Ai putea să te spionezi pe tine și nici măcar să nu știi.

Captarea camerei corporative

Desigur, actorii rău intenționali nu sunt singuri când vine vorba de a folosi camera pentru propriile lor scopuri. În luna august, a existat o problemă pentru Termenii de utilizare pentru aplicația de mesagerie Facebook, care includea permisiunea de a realiza fotografii și videoclipuri cu camera dispozitivului dvs., chiar și fără acordul dumneavoastră. Înțeles, utilizatorii au fost mai puțin mulțumiți de ideea că orice corporație le-ar putea spiona, indiferent cât de improbabil ar fi scenariul.

Și acest lucru nu este neobișnuit. Multe aplicații includ permisiuni care sunt mult mai ample decât ar trebui, de exemplu, critica recentă în legătură cu aplicația Uber și permisiunile acesteia, care includ obținerea ID-ului dispozitivului dvs., accesarea contactelor dvs. și da, utilizarea camerei..

Deci care este linia de jos? Ar trebui să acoperiți fiecare cameră pe care o purtați și să căutați periodic pe web pentru a vă asigura că hackerii sau mega-corporațiile de peste mări nu vă folosesc imaginea fără permisiune? Probabil ca nu. Cei mai mulți hackeri nu sunt interesați de fotografiile și videoclipurile dvs., cu excepția cazului în care există o ranchiună personală, în timp ce companiile fac permisiuni de aplicații cât mai largi posibil pentru a le oferi o libertate legală maximă..

Există întotdeauna șansa ca o aplicație terță gratuită sau un atașament de e-mail să vină complet cu un proces de fotografiere, înregistrare video de malware care speră să arunce o privire în viața personală. Cel mai bun cel mai bun? Fii inteligent: navighează în siguranță, ascunde-ți afacerea pe Internet de ochii indurerați și poate pune smartphone-ul cu fața în jos cu o carte deasupra lui când faci un duș ... doar în caz.

Acoperă-ți camera: Te uiți telefonul?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.