Am analizat Tails 2.0 și iată ce s-a întâmplat

Site-ul ExpressVPN se deschide pe Tails 2.

Una dintre barierele majore cu care s-a confruntat Edward Snowden când a pregătit cea mai extinsă scurgere de documente clasificate din istoria modernă a fost învățarea lui Glenn Greenwald cum să folosească criptarea.
Snowden a introdus Greenwald în sistemul Amnesic Incognito Live (Tails), care rulează de pe un stick USB și nu lasă nicio urmă de pe computer. Tails permite o comunicare sigură și direcționează tot traficul prin rețeaua Tor, pentru a vă păstra anonimatul.

Tails a primit doar o actualizare majoră, odată cu lansarea versiunii Tails 2.0!

Săptămâna trecută am pus mâna pe candidatul pentru eliberare și abia așteptam să îl încercăm.

Instalarea cozi 2.0 pe dispozitivul dvs.

Deoarece 2.0 este o nouă versiune, a trebuit să facem o instalare de la zero. Acesta este un proces destul de simplu, dar poate părea confuz dacă ești nou în sistem.

Primii pași sunt în continuare identici cu versiunile anterioare ale Tails. În funcție de marca computerului dvs., vi se poate solicita să apăsați o anumită tastă în timpul pornirii pentru a porni Tails. Cu toate acestea, în multe cazuri, puteți pur și simplu să conectați stick-ul USB Tails și să alimentați computerul. Pur și simplu selectați să porniți de pe stick-ul USB și Tails va începe să se încarce.

Primul lucru pe care l-am observat despre Tails 2.0 este că opțiunea Windows XP Camouflage a dispărut. În versiunile anterioare, această caracteristică ar putea deghiza Tails pe dispozitivul dvs., făcând desktopul să pară identic cu cel al Windows XP. Poate că asta a fost cândva util pentru a evita atenția nedorită în cafenelele de pe Internet, dar probabil că veți primi mai multă atenție pentru utilizarea Windows XP astăzi – XP este un sistem de operare vechi de cincisprezece ani! În plus, există chiar și Internet Cafenele?

Designul Tails arată acum minunat! Dezvoltatorii au explicat că au trecut la GNOME Shell în modul Clasic. Se simte imediat confortabil, iar ferestrele și meniurile funcționează intuitiv.

Acum, Tails este compatibil cu ecranul tactil și reușește să fie așa, fără a compromite experiența de pe laptop sau desktop. Puteți obține o imagine de ansamblu frumoasă a tuturor ferestrelor și spațiilor de lucru deschise mutând indicatorul în colțul din stânga sus, ceea ce este o atingere frumoasă. Există, de asemenea, o privire de ansamblu a aplicației, care este o caracteristică excelentă, dar, din păcate, se simte un pic neplăcut când parcurgeți aplicațiile cu un mouse.

Tails vine cu o tastatură virtuală pentru dispozitivele cu ecran tactil (sau utilizatorii tastaturii care doresc să evite riscul ca un tastatură să fie instalat pe tastatură).

Dar cumva, tastatura virtuală este singurul lucru care a devenit mai urât în ​​Tails 2.0.

cozi ecran scrabFerestrele de gresie din Cozi 2.0

Conectarea la Internet cu Tails 2.0

Ne-a luat câteva secunde să găsim simbolul Wi-Fi, pentru a ne putea conecta la Internet. Din anumite motive, este înregistrat la un nivel mai adânc în meniu și nu putem vedea logica din spatele acestui lucru. Wi-Fi ar trebui să fie ușor accesibil. În afară de faptul că durează un pic de timp pentru a găsi, procesul funcționează bine. Și ne place că Tails randomizează identificatorul unic al cardului de rețea al computerului (adresa MAC), pentru a vă face mai puțin urmăritor atunci când utilizați Wi-Fi public.

Navigare prin e-mail și Tor

O modificare majoră este că Tails vine acum cu Icedove ca client de e-mail implicit. Icedove se bazează pe Thunderbird-ul Mozilla și oferă o experiență de utilizator mai satisfăcătoare decât Claws (clientul de e-mail anterior) și arată mai bine.

Browserul Tor nu s-a schimbat vizibil, deși changelog afirmă că browserul nu va mai oferi opțiunea de a deschide fișiere descărcate cu o aplicație externă. Aceasta este o caracteristică de securitate menită să vă protejeze de fișiere necinstite și viruși. Este recomandat să vă deconectați de la Internet înainte de a deschide fișiere descărcate din surse necunoscute. Și dacă se întâmplă ceva amuzant, pur și simplu reporniți computerul.

tor pe cozi 2.0Utilizarea lui Tor on Tails 2.0

Editarea fișierelor dvs.

Cozi vine cu o varietate de instrumente de editare și birou. LibreOffice este suita de birou preambalată și vă va permite să editați fișiere .doc, pe care le folosește Windows. Fiecare parte din Cozi este optimizată pentru a reduce la minimum metadatele, deci nu trebuie să vă faceți griji pentru a vă dezvălui accidental dacă publicați un document anonim.

Software-ul de editare a imaginilor este de asemenea excelent. Inkscape (grafică vectorială) și Gimp (imagini), sunt suficient de bune pentru a lua în considerare utilizarea acestora pe sistemul dvs. de operare principal.

Unul dintre cele mai utile instrumente incluse în Cozi este „MAT”, Instrumentul de anonimizare pentru metadate. Puteți încărca orice tip de fișier în MAT și vă va spune toate metadatele asociate cu fișierul. Acesta este un instrument obligatoriu pentru jurnaliști, deoarece metadatele stocate în fotografii au afectat frecvent subiectele poveștilor atașate, cum ar fi John McAfee în 2012.

Criptare Tails 2.0

Cea mai mare forță a Cozilor a fost întotdeauna implementarea puternică a PGP. În bara de sus puteți găsi o pictogramă cu bloc de notițe care, din motive pe care nu le înțelegem, reprezintă o criptare. Textul poate fi editat într-un bloc de notițe numit Gedit. O caracteristică excelentă a Tails este posibilitatea de a copia, cripta sau semna fișiere cu semnătura dvs. PGP – toate făcând clic pe un singur buton. Puteți apoi să postați sau să trimiteți rezultatul oriunde doriți.

Este greu de imaginat că cineva are probleme cu utilizarea PGP cu un astfel de instrument.

pgp coziPGP este ușor cu Tails 2.0

Tails 2.0 a funcționat bine pentru noi, dar este încă un candidat la eliberare. Dacă doriți o experiență Tails complet acceptată, ar putea fi cel mai bine să descărcați versiunea curentă (1.8). Cozile se vor actualiza automat la versiunea 2.0 atunci când versiunea completă va fi gata.

În total, Tails 2.0 se ridică de la noi!

Am analizat Tails 2.0 și iată ce s-a întâmplat
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.