Ar trebui să vă compartimentați browserele. Iată cum funcționează.

Browser cu căsuțe care conțin diferite tipuri de activitate de navigare.

Suntem foarte conștienți că datele noastre sunt valoroase - mișcările noastre online sunt urmate în mod asiduu de companii și guverne care doresc să ne direcționeze pentru câștigul lor financiar și politic.

Modul Incognito va împiedica stocarea activității pe computerul dvs., dar cookie-urile sunt încă active pe toată durata sesiunii dvs. de internet. Facebook, de exemplu, va ști în continuare cum navighezi către și de pe site-ul său, precum și despre mișcările tale mai largi de web.

Cu toate acestea, este posibil să compartimentați navigarea pe unul sau mai multe browsere pentru a restricționa modul în care companiile precum Google și Facebook vă pot urmări.

Care sunt compartimentele browserului? Cum funcționează?

Compartimentarea browserului este o metodă de împărțire a activității online în browsere diferite, astfel încât orice ați căuta în browserul nr. 1 nu este urmărit în browserul nr. 2.

De exemplu, să spunem că doriți să împărțiți activitatea dvs. de navigare în două: social media & e-mail și navigare de zi cu zi. Utilizați un browser, cum ar fi Chrome, pentru a vă conecta și a vă accesa conturile de e-mail și de social media și un alt browser separat, precum Firefox, pentru orice alt tip de navigare.

Cookie-urile nu pot partaja date între browsere, ceea ce înseamnă că conturile dvs. de e-mail și de social media nu pot urmări nimic din ceea ce faceți în browserul Firefox.

Pentru ca acest lucru să funcționeze, va trebui să vă amintiți ce browser utilizați pentru ce tip de activitate online Este complet posibil, dar poate deveni un pic cam obositor să continuați să comutați înainte și înapoi.

Din fericire, acum există o cale de a compartimentați-vă navigarea pe un singur browser.

[Vrei mai multe știri despre confidențialitate și securitate? Înscrieți-vă la buletinul de blog ExpressVPN.]

Cum puteți configura compartimentele browserului într-un singur browser

În această configurație, utilizăm suplimentul Firefox Containers multi-account Firefox. După cum explică Mozilla, „filele Container sunt ca filele normale, cu excepția faptului că site-urile vizitate vor avea acces la o porție separată de stocare a browserului.”

Alte browsere au extensii care vor adăuga containere, dar asigurați-vă că utilizați unul care vă ia în serios confidențialitatea și securitatea. Folosim containerele Firefox, deoarece este destul de simplu de configurat.

1. Descărcați suplimentul pentru containere.

2. Deschideți Firefox și faceți clic și mențineți apăsat butonul + pictogramă pentru a crea o nouă filă. Tipurile de containere sugerate vor apărea: Personal, Work, Social Media și Facebook.

Ar trebui să vă compartimentați browserele. Iată cum funcționează.

Puteți găsi, de asemenea, o pictogramă în Bara de instrumente Google sau accesați despre: preferințele # containere pentru a schimba, adăuga și șterge cât mai multe containere doriți.

Ar trebui să vă compartimentați browserele. Iată cum funcționează.

  1. Selectați containerul în care doriți să răsfoiți - dacă doriți să configurați conturile dvs. de socializare, selectați culoarea roz Social Media container. Dacă doriți să deschideți un e-mail de lucru, selectați portocaliu Muncă recipient.

Când deschideți diferite file pentru container, culoarea corespunzătoare apare ca o linie sub numele filei.

Ar trebui să vă compartimentați browserele. Iată cum funcționează.

  1. Bucurați-vă că companiile precum Facebook nu vă urmăresc fiecare mișcare. Cheia este să vă asigurați că nu vă suprapuneți containerele, pentru a reduce la minimum cantitatea de urmărire pe browser.

Protecție mai mare, confidențialitate mai mare

Compartimentarea browserului nu este o metodă perfectă de confidențialitate - ISP-ul dvs. și alte companii pot vedea activitatea dvs. online. Dar adoptarea compartimentării browserului va face mai dificil pentru companiile mari de tehnologie să vă identifice activitatea de navigare.

Ar trebui să vă compartimentați browserele. Iată cum funcționează.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.