Ce este OPSEC și de ce ai nevoie?

OPSEC este o parte importantă a comunicațiilor sigure

Menținerea securizată a comunicațiilor este una dintre cele mai dificile provocări. Indiferent dacă vorbiți despre secretele de afaceri, comunicați cu avocatul sau schimbați informații private, este extrem de important să păstrați informațiile confidențiale.

Criptarea este apreciată ca soluția finală la toate problemele noastre de confidențialitate - menținerea tuturor spionilor nedorite cu o matematică puternică și de neatins. Dar, de asemenea, ai nevoie de o bună operațiune de securitate (OPSEC), pentru a-ți proteja în mod holistic comunicările și pe tine însuți de căderea în mâinile greșite.

Criptarea este necesară pentru comunicații private

Cu tehnici de criptare auditate publică și implementate profesional, nu mai trebuie să aveți încredere în companii sau instanțe care să vă protejeze informațiile personale - este doar în mâinile dvs..

OPSEC asigură securitatea

Din păcate, criptarea nu este un comutator magic pe care îl poți face pur și simplu pentru a te proteja.

A avea OPSEC bun înseamnă să te gândești la cine încearcă să-ți protejezi informațiile, cu cine comunici și ce capacități ar putea avea adversarii tăi. Dacă încercați să vă protejați împotriva crimei organizate sau a statelor naționale, de exemplu, aveți nevoie de un OPSEC foarte diferit decât dacă vă protejați de un atacator.

Este important să evaluați modul în care configurația de securitate poate fi compromisă și să evaluați dacă riscurile merită luate sau evitate.

Un manager de parole permite parole complexe și sigure, dar OPSEC bun necesită să nu stați sub o cameră de securitate atunci când utilizați una.

procesul OPSEC, așa cum este descris de armata americană, include cinci pași. ExpressVPN a aplicat cele cinci pași de securitate pentru comunicațiile pe care le avem cu toții, probabil în fiecare zi: chat digital.

Identificați amenințările OPSEC

1. Identificarea informațiilor critice

Ce încerci să ascunzi? În contextul unei conversații digitale, în mare parte conținutul și metadatele vă vor expune. Conținutul este conversația în sine, în timp ce metadatele descriu informațiile referitoare la aceste informații. Metadatele includ cu cine vorbiți, când, durata și frecvența conversațiilor.

Este ușor să ascundeți conținutul unui mesaj, dar ascunderea metadatelor rămâne dificilă. Aplicații precum Signal promit să nu păstreze nicio metadată, dar, pentru a fi sigur, este posibil să fiți nevoit să rulați propriul dvs. server OTR (nu este o chestiune banală și încărcați cu riscuri unice proprii).

Analizați amenințările OPSEC

2. Analiza amenințărilor

Aceasta include de la cine încercați să ascundeți informațiile. Dacă ascundeți doar informații de la un apropiat sau vecin, riscurile și vulnerabilitățile evaluate sunt foarte diferite decât dacă sunteți împotriva unui stat național puternic. Gândește-te la amenințări imaginându-ți cine ești sigur nu vrei să fii în posesia detaliilor tale. Poate că este un rival al muncii sau un oficial guvernamental corupt.

Vulnerabilitatea OPSEC

3. Analiza vulnerabilităților

Pasul trei este de departe cea mai grea parte a conștientizării OPSEC, deoarece vulnerabilitățile dvs. sunt potențial interminabile. Trebuie să poți avea încredere în dispozitivul tău, în sistemul de operare, în aplicații și în orice programe instalate. În aer liber ar putea permite agențiilor de informații accesul la datele dvs. și programarea înclinată ar putea scurge informații fără a ști.

Vulnerabilități pot exista și de-a lungul lanțului de comunicații sau al partenerului de chat. Acest lucru este greu de evaluat, deoarece poate nu știți ce sisteme rulează între dvs. și acestea.

Este posibil ca partenerul dvs. de chat să nu aibă aceleași stimulente pentru a păstra informațiile private. Poate sunt într-o țară în care autoritățile sunt mai puțin represive. Sau poate că nu le pasă la fel de mult cu viața privată.

Este important să includeți OPSEC cu persoanele cu care comunicați în propriul dvs. model OPSEC, chiar dacă este greu și include incertitudine. Există mai multe modalități de atenuare a vulnerabilităților, puteți, de exemplu, să vă distanțați de partenerul dvs. doar dezvăluind informații strict necesare despre dvs..

Din păcate, cele mai provocatoare și cele mai dificile probleme sunt adesea în afara ceea ce este posibil prin tehnologie. Atacatorii te-ar putea amenința personal să renunți la parole sau să te constrângă subtil, poate cu perspectiva închisorii.

Evaluarea riscului OPSEC

4. Evaluarea riscului

Lista dvs. de vulnerabilități este probabil să fie foarte lungă. Dar nu toate amenințările sunt la fel de relevante. De fapt, unele pot să nu fie deloc relevante.

În acest pas, combină pasul 2 cu pasul 3 pentru a stabili amenințările și a evalua modul în care acestea ar putea exploata vulnerabilitățile tale.

O amenințare poate include un hacker sofisticat sau cineva care vă împărtășește casa. Fiecare trebuie abordat diferit. De exemplu, o parolă scrisă pe o bucată de hârtie are un risc foarte scăzut de a fi descoperită de un hacker, dar există un risc ridicat de a putea fi găsit de un coleg de cameră care schițează.

Loviți amenințările inutile în afara listei, apoi marcați restul ca fiind mare, mediu sau risc scăzut.

Măsuri OPSEC adecvate

5. Aplicarea măsurilor adecvate OPSEC

În ultimul pas, planificați-vă acțiunile. În primul rând abordați cele mai mari amenințări, apoi lucrați către riscurile mai mici. Unele vor fi inevitabile, dar pot fi reduse la minimum.

OPSEC este un pas semnificativ către comunicații sigure

Utilizați împreună criptarea și OPSEC pentru o mai bună securitate. Adaptați-vă răspunsul pentru a se potrivi situației disponibile. Măsurile OPSEC s-ar putea concentra pe utilizarea criptării mai puternice, dar s-ar putea concentra, de asemenea, pe evitarea tehnologiei.

Lăsarea telefonului acasă și utilizarea transportului public pentru a vizita o cutie poștală la câteva zeci de kilometri distanță ar putea, în funcție de analiza OPSEC, să fie o strategie mai bună decât trimiterea de documente prin e-mail criptat PGP prin rețeaua Tor.

Ce este OPSEC și de ce ai nevoie?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.