CISPA a explicat: Un ghid pentru subminarea vieții private

CISPA a explicat: de ce ar trebui să conteze pentru tine.

În 2011, Legea privind împărțirea și protecția informațiilor informatice (CISPA) a fost introdusă în Camera Congresului de către reprezentantul Mike Rogers, dar nu a reușit să treacă de senat. În februarie 2013, același proiect de lege a fost reintrodus și din nou învins; Președintele Obama a mers până a spus că va vota proiectul de lege dacă ar fi făcut-o vreodată atât prin Congres, cât și prin Senat. La începutul acestui an, democratul Ruppersberger olandez a reintrodus factura din nou și - rămâne în mare parte neschimbat față de versiunile anterioare. Deci care este marele contract cu CISPA? Care este obiectivul acestei legislații, de ce parlamentarii nu pot doar să o lase în pace și ce se întâmplă dacă trece? Formular scurt, este o veste proastă pentru confidențialitate. Forma lungă? Citiți mai departe pentru a afla detaliile gresie.

Datele dvs., regulile lor

Iată ideea din spatele CISPA: Protejați Statele Unite, făcând mai ușor pentru ANS și alte agenții de spionaj să colecteze date despre activitățile criminale și teroriste care se desfășoară în ciberspațiul american. Proiectul de lege își propune să facă acest lucru în două moduri, mai întâi, permițând „împărtășirea” datelor între companii private și guvern și permițând organizațiilor de securitate să capteze orice date private pe care le doresc fără permisiunea unui judecător sau notificare părții afectate..

În practică, acest lucru înseamnă că ANS ar putea să-și dea drumul la e-mail, la obiceiurile de navigare pe Internet, la cumpărături și la orice altă activitate online pe care o consideră „informație ... direct referitoare la o vulnerabilitate sau o amenințare la un sistem sau rețea a unui guvern sau privat. entitate. ”Și din moment ce ANSA este cunoscut pentru că a distribuit cea mai largă rețea posibilă atunci când vine vorba de interpretarea permisiunii guvernamentale, s-ar putea face aproape orice acțiune online pentru a se potrivi cu această definiție. Mai mult, dispozițiile „partajării” din CISPA echivalează efectiv la constrângerea din partea agențiilor guvernamentale: în timp ce companiilor private li se va acorda protecție împotriva acțiunilor legale, dacă ar dori să renunțe la date privind cetățenii privați, ar putea fi obligați să facă acest lucru fără orice recurs. Linia de jos? Aceasta este o veste proastă.

Obsess Mult?

Având în vedere că proiectul de lege a fost deja învins de două ori și nu au fost făcute revizii semnificative la iterația actuală, de ce reprezentanții guvernului continuă să susțină ideea? Marea presiune aici este creșterea cibersecurității printr-o supraveghere îmbunătățită. Menținând filele pe cetățeni și criminali deopotrivă, campionii CISPA spun că este posibil să filtreze binele și să pună în judecată răul.

Cea mai recentă reintroducere a CISPA a fost inspirată de atacurile de la Sony din decembrie anul trecut - Coreea de Nord fiind cel mai probabil vinovat, parlamentarii au văzut-o ca fiind momentul perfect pentru a împinge CISPA înapoi în lumina reflectoarelor și speră că frica de compromis va anula îngrijorarea cu privire la încălcarea vieții private . Dar, după cum a menționat Tech Dirt, nu există nicio garanție că, dacă Sony ar fi dat accesul NSA la baza de date a acestuia, atacul ar fi fost evitat. Sony oferă pur și simplu un punct de vorbire cu profil înalt pentru a face din nou discuția despre securitate cibernetică. Iar Gizmodo susține că CISPA și facturile similare pur și simplu nu sunt eficiente atunci când vine vorba de apărarea SUA - sau a oricărei națiuni - împotriva amenințărilor cibernetice. Concentrația asupra supravegherii asupra securității vorbește despre speranța că cyber-teroriștii se vor dezvălui pur și simplu prin acțiunile lor, mai degrabă decât prin dezvoltarea unui plan proactiv pentru paza frontierelor virtuale.

CISPA-Lite?

Deși CISPA nu a trecut încă, Casa tocmai a aprobat Legea privind protecția rețelelor cibernetice (PCNA), care permite schimbul de informații între companii private și guvern și include prevederi pentru protecția corporativă împotriva repercusiunilor legale. Până în prezent, președintele Obama pare la bord și, deși nu există nicio garanție a aprobării Senatului, acesta pare un prim pas către puterile mai largi ale CISPA. Între timp, grupul Hacktivist Anonymous a lansat o campanie de sensibilizare online pentru a educa utilizatorii despre CISPA și alte facturi care limitează confidențialitatea și, în timp ce s-au lipit în mare parte de declarații și petiții, nu se tem să se implice mai direct acolo unde este justificat. Cu alte cuvinte, chiar dacă CISPA trece, poate fi „confidențialitatea” guvernului cea care ajunge să fie încălcată.

Indiferent de ce parte a dezbaterii în materie de confidențialitate pe care vă așteptați, CISPA are câteva dispoziții îngrijorătoare, în mare parte datorită formulărilor vagi care permit interpretarea largă de către ANS și lipsa notificării utilizatorilor. Sperăm că cel propus va fi învins a treia și ultima dată; dacă nu, s-ar putea să fie momentul ca rețelele care respectă legea să își plaseze datele dincolo de supravegherea guvernului.

Imagine prezentată: Peter Griffin / Public Domain Pictures.net

CISPA a explicat: Un ghid pentru subminarea vieții private
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.