Cum să vă faceți fotografiile mai private pe rețelele de socializare

Pictograma este adesea folosită pentru a înfățișa o galerie de imagini, dar cu pictograma este adesea folosită pentru a înfățișa o blocare în poziția în care notificările apar de obicei (în partea dreaptă jos).

„O imagine valorează o mie de cuvinte”, așa spune vechiul zical. Astăzi, cu aproape toate fotografiile făcute digital și cu o calitate superioară, acestea dețin mai multe informații ca niciodată.

Există o mulțime de lucruri pe care le putem extrage din fotografii la valoarea nominală: cine se află, ce se întâmplă și unde. Dar, cu fotografiile realizate la o definiție mai înaltă și pe dispozitivele care vă urmăresc locația, oamenii pot afla mai multe despre fotografia dvs. și despre dvs. - decât poate că veți dori.

Ce pot afla oamenii din fotografiile tale?

Anul trecut am scris despre un experiment de date în care milioane de imagini de pisici de pe site-urile de găzduire precum Twitpic și Instagram au fost fixate pe o hartă împreună cu locația fiecărei pisici, determinată de coordonatele de latitudine și longitudine din metadatele fotografiilor. Dacă se poate face cu pisici, se poate face și cu oameni.

Când setările dvs. de geotagging sunt activate în aparatul foto sau în camera dvs., fotografiile realizate vor fi făcute date despre locație incluse în metadatele lor, până la latitudinea și longitudinea exactă. Oricine are acces la fotografiile dvs. poate prelua metadatele cu mici dificultăți și poate stabili unde vă aflați când ați făcut fotografia.

Și cu calitatea fotografiilor sunt din ce în ce mai clare cu fiecare nou model de telefon, sarcina de a-ți fura datele biometrice devine puțin mai ușoară, în special când vine vorba de amprentele tale. Exemple reale de furt de identitate folosind fotografii cu degetele sunt practic inexistente, dar, teoretic, cineva cu o imagine a amprentei dvs. ar putea să intre în telefonul dvs. care a folosit autentificarea amprentei digitale.

În cele din urmă, și poate cel mai alarmant, un urmăritor a găsit odată casa unei celebrități doar prin reflectarea în ochii ei singuri și a atacat-o. Deși acest lucru este incredibil de rar, este încă un exemplu despre modul în care fotografiile pot oferi informații în cele mai neașteptate moduri.

Deoarece luna octombrie este luna de conștientizare a cibersecurității, de ce să nu iei cinci minute pentru a-ți transmite imaginile online?

Cum să vă faceți fotografiile mai private

1. Îndepărtați metadatele

Fiecare fotografie realizată pe dispozitivul dvs. conține date EXIF ​​(Exchange Image Image Exchangeable), care specifică formatarea fotografiei, precum și alte detalii ale imaginii, cum ar fi datele locației.

Cel mai simplu mod de a elimina această metadată este de a dezactiva geotagging-ul pe dispozitivele dvs. pentru a nu le urmări în primul rând (iOS, Android).

Dacă fotografiile dvs. au date de locație atașate de ele, le puteți elimina retroactiv prin intermediul programelor gratuite și open-source. Dacă vă stocați fotografiile pe fotografii Google, puteți elimina locația, întorcând pur și simplu o alternativă în Setările sale.

Citiți mai multe despre motivul pentru care trebuie să eliminați metadatele.

2. Faceți fotografiile mai greu de accesat

Dacă fotografiile dvs. sunt deja încărcate online și nu doriți să le eliminați, puteți limita cine le poate accesa. Examinați setările de confidențialitate ale conturilor și albumelor pe care le încărcați și restricționați accesul la cele pe care nu doriți să le vadă toată lumea. Începeți să schimbați setările de confidențialitate pe Facebook, Instagram și Twitter.

3. Abține-te de la a posta fotografii sensibile sau de a le elimina cu totul

Înainte de a încărca o fotografie, faceți o secundă pentru a examina informațiile din fotografie, de la datele despre locație și persoanele din fotografii până la informații identificabile (de exemplu, #boardingpass). Este această informație pe care doriți să o știe toată lumea?

Reducerea, dacă nu eliminarea, a fotografiilor cu informații sensibile în totalitate poate reduce și șansele ca cineva să-și dea seama unde vă aflați. Este posibil să fie un zgomot, dar singura modalitate de a opri eficient oamenii să vă urmărească mai îndeaproape decât doriți este să opriți postarea sau să eliminați fotografii sau să privatizați fotografii deja publice.

Eliminați, restricționați și reduceți

Eliminarea metadatelor locației, restricționarea accesului la contul dvs. și reducerea numărului de fotografii pe care le postați în conturi este o practică bună pentru oricine dorește să preia mai mult controlul asupra celor care pot vedea ce postează online și informațiile care sunt incluse în metadate..

Cum să vă faceți fotografiile mai private pe rețelele de socializare
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.