Cum să vă păstrați mesajele private și anonime

Cum să vă păstrați mesajele private și anonime

Menținerea chaturilor private poate fi o sarcină dificilă și obositoare. Și încercarea de a-i păstra anonimi poate fi foarte descurajantă. Cu toate acestea, chaturile noastre conțin unele dintre informațiile noastre cele mai sensibile - adesea facem glume necorespunzătoare sau comentarii care pot fi ușor scoase din context. În chaturile noastre private ne comportăm ca și cum nimeni nu se uită; jurăm, recunoaștem vinovăția și nu avem tendința de a pune prea multe gânduri în cuvintele noastre. Probabil că există lucruri din istoricul chatului tău care te-ar putea aresta dacă le spui în public!

Din fericire, aplicațiile de chat adoptă din ce în ce mai multe metode de criptare mai bune. Semnalul a devenit dragul jurnaliștilor și activiștilor tehnologici din toată lumea datorită politicii sale puternice de criptare. Și Telegram a câștigat urmări gigantice datorită caracteristicii lor „Mesaj secret”, care permite verificarea chaturilor criptate end-to-end în aplicațiile open-source.

Platforma iMessage de la Apple criptează mesajele în mod implicit, dar utilizatorii nu au nicio modalitate de a verifica dacă conexiunea este într-adevăr criptată. În mod similar, se raportează că Whatsapp criptează unele mesaje, dar rămâne neclar care dintre ele sau dacă conexiunea este protejată corespunzător.

public-mesagerLa fel de bine puteți pune telefonul și puteți utiliza unul dintre acestea. Este la fel de privat.

Majoritatea aplicațiilor de chat NU sunt private

Alte platforme populare de mesagerie precum WeChat, Google Hangouts, Skype sau Facebook Chat nu criptează deloc mesaje și nici nu oferă opțiunea de a face acest lucru..

Chiar și serviciile de mesagerie criptate precum Signal și Telegram necesită totuși numărul dvs. de telefon pentru a vă înscrie. De asemenea, este destul de dificil să ascunzi IP-ul tău prin servicii de anonimat, cum ar fi VPN sau Tor, atunci când le folosești. Totuși, aplicațiile de chat criptate oferă utilizatorilor lor un nivel ridicat de confidențialitate, iar companiile care le furnizează nu pot citi conținutul mesajelor dvs..

Cu toate acestea, furnizorii au încă acces la informații precum identitatea dvs., identitatea contactelor dvs. și adresele IP. De asemenea, este dificil să creezi și să arunci conturi și de multe ori este imposibil să rulezi conturi simultan sau să schimbi între ele.

Nu vă disperați, însă, există o rețea de chat care vă permite să vă păstrați confidențialitatea și să o utilizați în mod anonim. Acest serviciu de chat se numește XMPP - menționat și de numele său inițial, Jabber.

XMPP nu este o companie sau o aplicație, ci seamănă mai mult cu e-mailul. La fel ca e-mailul poți alege dintr-o varietate de programe software care să-l folosească. Aplicații precum Pidgin, Adium, Tor Messenger sau chiar browserul dvs. pot fi folosite pentru a vă conecta la rețeaua de chat XMPP..

Există mulți furnizori XMPP unde vă puteți înscrie pentru un cont. Deși XMPP în sine nu criptează chaturile, îl puteți utiliza cu protocolul OTR (Messaging Off-The-Record) pentru a vă asigura că chaturile dvs. sunt private. OTR vine cu multe aplicații de chat XMPP populare în mod implicit. Pentru alții, este un simplu plugin.

Cum să obții mesageria privată în patru pași simpli

Puteți urma ghidul nostru simplu pentru a vă pregăti să trimiteți și să primiți chaturi anonime:

 1. Instalați Tor Messenger

  Tor Messenger este un software de chat care vă orientează în mod implicit tot traficul prin rețeaua Tor. Este încă în versiune beta, iar dezvoltatorii recomandă utilizatorilor cu risc să aștepte până la lansarea oficială înainte de a-l utiliza pentru chat-ul securizat. Dacă vă considerați un astfel de utilizator cu risc, vă recomandăm să utilizați Pidgin pe sistemul de operare Tails.

 2. Deschideți un cont XMPP

  Este important să vă deschideți contul XMPP cu browserul Tor, pe care îl puteți descărca aici. Dacă vă înregistrați cu browserul dvs. normal, este foarte probabil ca orice activitate din contul dvs. XMPP să vă fie urmărită.

  De asemenea, nu uitați parola! Vă recomandăm să utilizați o parolă lungă și complexă, generată și salvată cu un manager de parole. Dacă uitați parola sau numele de utilizator, puteți nu ia-l înapoi. Există multe locuri pentru a obține un cont XMPP, aici sunt doar câteva dintre cele mai populare:

  • DuckDuckGo
   Deschide browserul Tor și accesează https://duck.co/my/register
   Alegeți un nume de utilizator și o parolă. Nu uitați parola!
   Domeniul dvs. va fi dukgo.com
   Serverul dvs. va fi wlcpmruglhxp6quz.onion
  • wtfismyip.com
   Deschide browserul Tor și accesează https://wtfismyip.com/jabber/register
   Alegeți numele de utilizator și parola, apoi rezolvați captcha.
   Domeniul dvs. va fi wtfismyip.com
   Serverul dvs. va fi ofkztxcohimx34la.onion
  • Cryptoparty.is
   Deschide browserul Tor și accesează https://jabber.cryptoparty.is:5288/register/new
   Alegeți un nume de utilizator și o parolă, rezolvați captcha.
   Domeniul dvs. va fi jabber.cryptoparty.is
   Serverul dvs. va fi cryjabkbdljzohnp.onion
 3. Conectați-vă contul XMPP și chatul în siguranță cu OTR

  privat-chat-01-

  Când lansați Tor Messenger, selectați XMPP. Odată conectat, puteți adăuga mai multe conturi făcând clic pe Instrumente > Conturi > Cont nou

  privat-chat-02-

  Introduceți numele de utilizator și domeniul pe care l-ați creat la pasul 2. * Rețineți că lipsa c din rață este intenționată *. Pentru unele servicii, puteți crea un cont nou direct de aici, dar acest lucru nu este întotdeauna acceptat.

  privat-chat-03-

  Introduceți parola. De asemenea, puteți lăsa acest câmp gol, dacă preferați să introduceți parola de fiecare dată când vă conectați. Acest lucru este recomandat pe computere partajate.

  privat-chat-04-

  Faceți clic pe „Opțiuni XMPP” pentru a introduce adresa serverului de ceapă. Ceea ce introduceți în Alias ​​sau Resource nu contează, dar Resursa dvs. va fi vizibilă pentru oricine vă conectați. De asemenea, puteți lăsa acest câmp necompletat.

  Portul implicit este 5222. Toate serviciile recomandate folosesc acest port. Alte servicii pot opera pe un alt port.

  privat-chat-05-

  Înainte de a vă conecta, veți obține un rezumat al conexiunii dvs. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a verifica dublu totul.

  privat-chat-06-

  Acum puteți adăuga noi conturi, schimba opțiunile sau vă puteți conecta pentru prima dată.

  privat-chat-07-

  Dacă ați introdus o adresă de ceapă în „Server” mai devreme, veți vedea probabil această eroare. Acest lucru se datorează faptului că numele de domeniu al contului dvs. XMPP este diferit de numele serverului (de exemplu, dukgo.com are adresa de ceapă wlcpmruglhxp6quz.onion).

  Trebuie să verificați manual serverul la care doriți să vă conectați.

  Pentru a face acest lucru, faceți clic pe „Adăugați excepție”.

  privat-chat-08-

  „Băncile, magazinele și alte site-uri publice legitime nu vă vor cere să faceți acest lucru.”

  Acest avertisment este foarte confuz. Deși este în general adevărat că în mod normal nu vi se va cere să introduceți excepții de la certificate, aceasta funcționează diferit cu site-urile de ceapă.

  Certificatele TLS nu sunt ușor emise către numele site-urilor .onion și, prin urmare, majoritatea furnizorilor utilizează certificatul TLS al site-ului lor obișnuit pentru site-ul lor de ceapă. Acest lucru necesită să verificăm manual identitatea serverului. Din fericire, nu trebuie să facem asta decât o singură dată.

  Fii foarte atent când adaugi o excepție. Sperăm că companiile care eliberează certificatele folosite pentru a cripta traficul pe internet vor găsi un proces mai bun de eliberare a certificatelor pentru site-urile de ceapă, dar deocamdată trebuie să facem acest lucru manual.
  Faceți clic pe „Vizualizați…” pentru a continua.

  privat-chat-09-

  Acesta este certificatul de conexiune. Asigurați-vă că „Common Name (CN)” se referă la un domeniu folosit de organizația cu care v-ați înscris. În acest caz, duck.co, care este locul în care ne-am obținut contul.

  Dacă totul este în regulă, faceți clic pe „Închide” și „Confirmă excepția de securitate” pentru a continua.

  privat-chat-10-

  Acum sunteți gata să vă conectați!

 4. Adăugați amicii

  În Tor Messenger, contactele dvs. se numesc „Amicii”. Pentru a adăuga un prieten, accesați Fișier > Adaugă contact. Introduceți contactul în format [email protected]

  Va trebui să autorizați cealaltă parte imediat ce v-au adăugat înapoi.

  privat-chat-11-

  Faceți clic pe OK.

  privat-chat-12-

  Faceți clic pe Permite conversația.

  privat-chat-13-

  Cu Tor Messenger poți începe să discuți imediat. Programul vă va avertiza dacă o conversație nu este criptată.

  Puteți verifica, de asemenea, integritatea conversației criptate. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe „Verificați” sau pe lacatul portocaliu din colțul din dreapta sus.

  privat-chat-14-

  Modul ideal de verificare reciprocă este prin Verificarea manuală a amprentelor digitale.
  Va trebui să obțineți amprenta contactului dvs. printr-un canal în care nimeni altcineva nu poate modifica cheia. Ai putea să le rogi să le tweeteze sau poate să le pui pe site-ul lor web. Ai putea chiar să le rogi să-l scrie pe o bucată de hârtie și să-ți fie înmânate.

Imagine prezentată: Tiko Aramyan / Dollar Photo Club

Cum să vă păstrați mesajele private și anonime
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.