Cum se face Bitcoin Anonim

Cum se face o plată anonimă

Bitcoin este atât un sistem de plată anonim, cât și o rețea transparentă, deschisă, unde oricine poate urmări și verifica tranzacțiile.

Cum pot fi ambele adevărate? Ar putea părea confuz la început, dar necesită doar puține explicații pentru a avea sens.

În funcție de modul în care utilizați Bitcoin, acesta poate fi instrumentul perfect pentru transparență într-o organizație caritabilă sau moneda de neatins la alegere pentru piețele de ransomware și de droguri online.

Cât de anonime sunt metodele tradiționale de plată?

Conturi

În rețelele de plată tradiționale, cum ar fi băncile, cărțile de credit, Paypal sau Venmo, contul dvs. este legat direct de numele și codul de guvern.

Cu toate acestea, toate informațiile referitoare la contul dvs. – cum ar fi soldul și identificarea – sunt ascunse publicului. Deși în unele sisteme, cum ar fi cărțile de credit, comerciantul și furnizorul de plată vor vedea numărul contului, numele și instituția emitentă a cardului dvs..

Tranzacții și confidențialitate

 • Un furnizor poate solicita codul poștal, adresa, numărul de telefon sau chiar o scanare a pașaportului pentru a continua tranzacția.
 • Comerciantul va fi obligat în mod legal să partajeze informațiile tranzacției cu autoritățile locale – uneori la cerere și alteori automat.
 • De asemenea, guvernele naționale, agențiile de supraveghere și agențiile internaționale de poliție vor avea acces automat la date și pot vedea ce alte achiziții ați făcut cu cardul și soldul contului dvs..
 • Comerciantul va vinde probabil datele dvs. către companii precum Equifax.
 • De asemenea, alte companii ar putea cumpăra datele dvs. de credit, de exemplu, dacă doresc să vă evalueze capacitatea de a rambursa un împrumut.
  Noul scaner de iris face ca Raportul minorității să pară cu Flintstones - #WTFWed Wednesday

Pe partea de plus, vecinul dvs. va rămâne probabil în întuneric despre cât cheltuiți și cât aveți.

Blockchain și confidențialitate

Blockchain Bitcoin gestionează conturile, tranzacțiile și confidențialitatea foarte diferit.

Conturi

Oricine poate crea un cont Bitcoin – numit portofel – pe computer sau smartphone. Pentru a crea un cont, nu este necesar să furnizați un nume, o adresă sau un e-mail. Și pentru că nu aveți nevoie chiar de o conexiune la internet pentru a vă crea un cont, poate fi dificil să urmăriți cine deține acel cont.

Tranzacții și confidențialitate

 • Un registru public – Blockchain – înregistrează toate tranzacțiile. Toată lumea poate vedea Blockchain cu softul Bitcoin (numit client).
 • Toate soldurile conturilor din toate conturile sunt vizibile, dar nu și proprietarii conturilor.
 • Un singur utilizator poate avea mai multe conturi, iar mai mulți utilizatori ar putea, de asemenea, să partajeze un cont.
 • Pentru a primi sau a efectua o plată, doi utilizatori trebuie să-și comunice adresa unul cu celălalt. În acest caz, este foarte probabil ca unul sau ambii utilizatori să fie „demascat”.
 • În timp ce destinatarul ar putea crea un cont nou, gol pentru fiecare plată pe care o primește, expeditorul va dezvălui soldul contului din care a efectuat plata..

Păstrarea secretului de identitate în timpul unei tranzacții este dificilă. De cele mai multe ori veți ști la ce persoană sau magazin vă faceți plata și vor ști cine sunteți.

Dacă oricare dintre părți se abonează la un serviciu centralizat – cum ar fi un furnizor de plată sau un portofel -, acest serviciu centralizat poate agrega aceste informații și, de asemenea, să le vândă sau să le pună la dispoziția organelor legale.

  Cum un router VPN vă protejează întreaga familie de urmărirea internetului

Ascunderea identității dvs. Bitcoin cu Mixers și Coinjoin

Coinjoin

În primul rând, dacă portofelul Bitcoin este asociat cu numele sau adresa dvs. de e-mail, este greu, dar nu imposibil, să vă dezasociați identitatea cu Bitcoin Mixers și Coinjoin.

În Coinjoin, un grup mare de utilizatori aruncă în esență bitcoinsul lor într-o găleată și apoi preia aceeași cantitate din găleată. Acest „schimb de găleți Bitcoin” poate fi realizat într-un mod descentralizat, fără încredere, prin implementări precum Joinmarket.

Faceți Bitcoin anonim cu Joinmarket.

Graficul de mai sus arată cum un sistem precum Joinmarket funcționează numai pentru ieșiri standardizate. Este ușor pentru un observator să vadă că utilizați o tranzacție Coinjoin, dar nu pot determina cu ușurință care dintre rezultatele vă aparțin.

mixere

În mixere, două persoane își schimbă bitcoinele între ele și este greu de observat că au folosit un mixer. Deși majoritatea mixerelor sunt astăzi servicii centralizate mari, amestecarea ar putea fi făcută într-un mod încrezător prin intermediul unor instrumente criptografice fanteziste precum swapurile atomice, deși aceste sisteme nu au o implementare cuprinzătoare.

Când utilizați un mixer, niciun participant nu poate afla multe despre ceilalți participanți și, prin urmare, nu poate lega complet conturile cu o identitate.

Cum să alegeți și să folosiți Altcoins pentru anonimat

Altcoins (criptocurrențe alternative) este cel mai popular mod de a anonimiza tranzacțiile Bitcoin. Utilizatorii își schimbă bitcoins-urile pentru altcoin-ul ales, apoi schimbă altcoin-ul în Bitcoin. Dacă utilizați Altcoin corect, este dificil să corelați și să urmăriți conturile de utilizator.

Cum să alegeți un Altcoin bun:

 • Altcoin trebuie să fie suficient de popular pentru ca tranzacția dvs. să nu se blocheze.
 • Altcoin ar trebui să ofere garanții de confidențialitate suplimentare.
 • Primul și cel de-al doilea schimb nu ar trebui să fie la fel sau altcineva ar putea încerca să conecteze cele două tranzacții prin intermediul tehnologiilor precum amprentarea browserului.
  Am analizat Tails 2.0 și iată ce s-a întâmplat

Este anonim Bitcoin?

În mod implicit, plățile Bitcoin sunt mult mai private decât plățile electronice tradiționale, cum ar fi firele bancare sau cărțile de credit. Dar cu ceva efort, ele pot fi urmărite în continuare.

Modelul de confidențialitate al Bitcoin funcționează drastic diferit de cel al altor sisteme de plată, ceea ce ne obligă să ne adaptăm gândirea atunci când încercăm să fim mai privați.

Bitcoin ne oferă o mulțime de opțiuni pentru a fi cu adevărat anonimi, dar utilizarea acestor opțiuni necesită abilități, cunoștințe și îngrijire.

Citiți mai multe în ghidul complet ExpressVPN pentru anonimatul Bitcoin

Cum se face Bitcoin Anonim
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.