Cum se folosește Flash pentru a distruge computerul

Cum se folosește Flash pentru a distruge computerul

Unele dintre cele mai comune viruși Web sunt cele care vă afectează computerul prin a vă păcăli să faceți clic pe un anumit site web. De fapt, există o întreagă industrie în care hackerii pur și simplu își încărcă software-ul și primesc o adresă URL, pe care o trimit apoi victimelor lor neobservate.

De îndată ce cineva deschide legătura compromisă, care este de obicei la fel de inofensivă ca o notă sau un articol de știri, serverul detectează ce sistem de operare și browser utilizează persoana și BAM! Virusul apoi descarcă și execută programul malware fără ca utilizatorul să facă vreodată clic pe un link!

Se întâmplă mai des decât credeți și de obicei apare prin vulnerabilități software în aplicații comune, cum ar fi Adobe Flash.

Flash? Mai multe ca gunoiul!

Cercetătorii de la Recorded Future analizează malware pe Web și au lansat explicații despre cele mai frecvente 10 exploatări ale anului 2015.

Opt dintre ele folosesc vulnerabilități Flash pentru a vă infecta computerul. Flash este software-ul cunoscut frecvent pentru animații, videoclipuri scurte și reclame enervante. Până acum câțiva ani, animațiile flash erau populare, deoarece necesitau mai puțin lățime de bandă pentru a rula decât videoclipul, dar cu cea mai mare parte a lumii acum conectat la Internet de mare viteză, animațiile flash au fost înlocuite mai întâi cu videoclipuri flash și acum cu videoclipuri html5.

Din ianuarie 2015, videoclipurile YouTube folosesc în mod implicit html5. Facebook își servește și videoclipurile în acest format, care nu prezintă aceleași riscuri de securitate pentru utilizator.

Deci, cu toate vulnerabilitățile din software-ul Flash, de ce să îl mențineți instalat? De fapt, Apple a blocat versiunile mai vechi de Flash să fie difuzate pe Apple OS X din cauza defectelor de securitate, iar alte companii încep să se supună.

Dacă încă nu sunteți sigur cu privire la dezinstalarea Flash, asigurați-vă că depășiți vulnerabilitățile.

Iată cum:

Actualizați întotdeauna blițul!

Da, actualizările Flash sunt foarte frecvente, iar procesul și pop-urile pot fi enervante. Nu vă cer întotdeauna să actualizați pentru că vă urăsc, ci pentru că găsesc constant mici găuri de securitate care pot fi utilizate pentru a compromite computerul dvs. - găuri de securitate pe care le rezolvă cât mai repede cu actualizări software.

În plus, vă recomandăm să utilizați aceste instrumente ușoare pentru a păstra controlul navigării și pentru a rula Flash doar atunci când aveți încredere în site:

Adăugați câteva suplimente

Complementele precum extensia Safari Extensia ClickToFlash Chrome Flashcontrol sau Firefox-ul suplimentar Flashblock nu vor încărca niciun flash decât dacă le spuneți explicit. În locul videoclipului flash, vor afișa o casetă gri pe care trebuie să faceți clic pentru a încărca videoclipul. Faceți clic numai pe acea casetă pe site-urile în care aveți încredere!

Dezactivați Flash complet

Așadar, poate că ați observat că nu aveți nevoie deloc de flash. Iată cum se poate dezactiva:

  • În Firefox: firefox / tools > addons > pluginuri și setați blițul să nu se activeze niciodată
  • În Chrome: tastați chrome: // pluginurile din browserul dvs. și setarea blițului se dezactivează
  • În Safari (Mac OS X)> Preferințe > Securitate > Plugin-uri > Setat să nu permită

Dacă aveți mai multe browsere instalate, mulți doriți să dezactivați Flash pe browserul dvs. principal și să deschideți un site în browserul dvs. secundar doar dacă, într-adevăr, trebuie să.

Totuși, de cele mai multe ori, veți găsi că video-ul pisoiului nu merită riscat.

Imagine prezentată: HasanEROGLU / Dollar Photo Club

Cum se folosește Flash pentru a distruge computerul
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.