Cum Target fură secretele adolescenților însărcinate – #WTFWed Wednesday

ținta fură secretele fetiței însărcinate

#WTFWed Wednesday de la ExpressVPN vă aduce povești ciudate, șocante și înfiorătoare despre confidențialitatea datelor - trase direct din știri. Crezi că intimitatea ta este a ta? Mai gandeste-te. Te vei simți inconfortabil. Vei fi indignat. Vei gândi, „WTF ?!”

Chiar crezi că secretele tale trebuie să le păstrezi, nu-i așa?

Îmi pare rău. În vârstă de date mari și confidențialitate minimă, secretele dvs. aparțin corporațiilor. Corporațiile cu suficiente informații despre dvs. pentru a vă decoda obiceiurile de cumpărare în mod înfricoșător. Pentru a compara modelele vieții voastre mundane cu milioane de alți clienți. Pentru a afla mai multe despre tine decât cel mai bun prieten, celălalt semnificativ sau chiar propriii tăi părinți.

Oh, nu ai vrut ca părinții tăi să fie confidentii tăi numărul unu? Ei bine, este prea rău. Sau cel puțin, a fost prea rău pentru un elev din liceul Minneapolis care a cumpărat loțiune cu cacao-unt și tablete de magneziu la Target cu cardul ei de credit.

Pentru ea - s-o numim Sara - pentru Sara, pisica ieșea din punga cu scutece. Jigul era sus. Secretul lui Sara - că rămăsese însărcinată - fusese deblocat de analiștii de date de la Target.

Și pentru Sara, precum și pentru tatăl ei, lucrurile urmau să devină cu adevărat înfiorătoare.

Vrem să știm totul

„Știam că dacă îi putem identifica în al doilea trimestru, există șanse mari să îi putem captura ani de zile.

„Vrem să știm tot ce putem.

„De îndată ce îi vom cumpăra scutece de la noi, vor începe să cumpere și orice altceva ... În curând, veți cumpăra prosoape de cereale și hârtie de la noi și veți continua să ne întoarcem."

Acesta este Andrew Pole, un analist de date la Target, vorbind cu un New York Times jurnalist cu puțin timp înainte, angajatorul său a redus la tăcere pe Pole și a interzis funcția din NY Times pe autorul birourilor sale.

Vorbește despre femei însărcinate - inclusiv adolescenți - și datele pe care Target le colectează de fiecare dată când unul dintre cei 70 de milioane de clienți cumpără ceva cu cardul de credit.

Când puneți toate acele milioane de înregistrări de achiziții și le analizați, apar tipare ciudate. Modele precum: când o femeie începe brusc să cumpere loțiune cu cacao-unt și suplimente de magneziu (la fel cum a făcut Sara), există șanse foarte mari să rămână însărcinată.

Cu toate masele sale de date despre clienți, Target poate chiar prezice luna în care bebelușul va fi datorat.

Ce se întâmplă atunci când sistemul mare de date Target identifică o femeie însărcinată? Acesta trimite automat o carte cupon cu reduceri pentru scutece și multe altele. Pentru ca societatea să poată „Prinde-i ani de zile”.

Exact asta s-a întâmplat cu Sara. Și acesta a fost sfârșitul secretului sarcinii ei. Target a intrat în cel mai privat moment, cel mai vulnerabil. Și înainte de a avea șansa să decidă singură despre ce trebuie să facă în continuare, reducerile de sarcină ale Targetului au trimis mailer-urile care au ajuns pe mâinile greșite.

Tată furios

Să zicem că a fost o dimineață strălucitoare de iarnă. Tatăl Sarei a intrat într-un magazin țintă din Minneapolis și a cerut să vorbească cu managerul.

"De ce dracu trimiteti cupoane pentru patuturi si scutece fiicei mele adolescente?", A cerut el sa stie. - Încerci să o încurajezi să rămână însărcinată?

Managerul era cam jenat. Nu știu ce s-a întâmplat sau de ce, tot ce a putut face era să-și ceară scuze.

Dar Andrew Pole, analistul de date Target care a povestit inițial toată această poveste, știa de ce. Și este exact așa cum ați ghicit deja.

Target știa că Sara era însărcinată înainte de a-i fi spus unei alte persoane în viață. Și prin sistemele sale de date invazive și de marketing, corporația i-a scos confidențialitatea.

Nici ținta nu este singură. Fiecare mare lanț de vânzare cu amănuntul dorește să vă colecteze datele și toți analizează obiceiurile de cumpărare pentru a afla mai multe despre voi. Unii sunt mai subtire decât alții, dar toți o fac.

Deci, dacă ai crezut că secretele tale sunt ale tale de păstrat? Poate magazinele tale preferate le cunosc deja!

Suntem cu toții pentru ediția din această săptămână a #WTFWed Wednesday. Această poveste te-a făcut să te gândești, „WTF?” Împărtășește-o cu cineva pe care îl iubești. Lasă-i să știe că îți pasă.

Îți place acest post? Urăsc asta? Citiți mai multe povești de groază despre invazia vieții private în arhiva noastră #WTFWed Wednesday. Știți că nu puteți rezista ...

Cum Target fură secretele adolescenților însărcinate - #WTFWed Wednesday
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.