Ești supărat despre Facebook? Ar trebui să fii mai îngrijorat de ISP-ul tău

Confidențialitate FP ISP

Sigur, politicile de date ale Facebook sunt proaste, dar palid în comparație cu ISP-ul dvs. (furnizor de servicii de internet). Cu congresul care a adoptat recent legislația care permite companiilor de telecomunicații, cum ar fi Comcast și Verizon, să monetizeze datele utilizatorilor similare cu modul în care operează site-urile de socializare, furnizorul dvs. de internet ar putea și - probabil, să știe mult mai multe despre voi decât orice site web dat..

Și în timp ce puteți alege să nu utilizați Facebook, alegerea de a nu utiliza un ISP este o altă problemă. Acest lucru este valabil mai ales în zonele rurale, unde studiile arată că doar 13% dintre consumatorii americani au acces la mai mult de un serviciu de telecomunicații. O lipsă de alegere înseamnă că nu sunteți obligat (ă) doar să utilizați un ISP specific, dar trebuie să acceptați și orice termeni invazivi de date asociați acestuia.

Deci, cât de multe date despre utilizator ai ISP-ul dvs.? Iată ce știu ISP-ul tău despre tine și de ce ar trebui să-ți pese.

Ce știe ISP-ul tău despre tine

ISP-urile sunt cunoscute pentru a păstra jurnalele detaliate ale utilizatorilor lor. Pagini vizitate, timp petrecut pe un site web și chiar e-mailuri specifice sunt toate ușor (și înregistrate) de către ISP. Și dacă utilizați o rețea necriptată (de exemplu, una care folosește HTTP în loc de HTTPS), ISP-ul dvs. poate înregistra nume de utilizator, parole și multe altele. De asemenea, merită menționat faptul că modul incognito nu face nimic pentru a ascunde datele dvs. de furnizorul dvs. de telecomunicații, deoarece ascunde doar datele din browserul specific pe care îl utilizați și nu în rețeaua în sine.

Locurile fizice pe care le-ați vizitat, aplicațiile pe care le-ați folosit și fișierele pe care le-ați descărcat sunt, de asemenea, înregistrate în mod obișnuit de către ISP-ul dvs..

Sună rău? Devine mai rău. Locurile fizice pe care le-ați vizitat, aplicațiile pe care le-ați utilizat și fișierele pe care le-ați descărcat sunt, de asemenea, înregistrate în mod obișnuit de către ISP. Combinați acest lucru cu abrogarea neutralității netei și eliminarea reglementărilor specifice de confidențialitate și ajungeți la furnizorii de telecomunicații care nu numai că înregistrează și colectează datele în mod invaziv, dar, de asemenea, pleacă din calea lor pentru a le extrage, a le săpa și în cele din urmă, îl vindeți pentru profit.

ISP-urile folosesc scandalul FB în avantajul lor

Faptul că mulți furnizori de servicii Internet au început să sară pe bandwagon-ul I-hate-Facebook în timp ce foloseau aceleași obiceiuri invazive de date nu a trecut neobservat. Și, deși poate fi ușor să li se alăture în disprețul lor pentru Zuckerberg, ei nu practică ceea ce predică. De fapt, este invers, deoarece majoritatea furnizorilor de telecomunicații s-au luptat activ pentru mai puține reglementări în materie de confidențialitate. Pentru dovadă, nu căutați mai departe de modul AT&Am impulsionat FCC pentru facturi de confidențialitate actualizate - pe care sper personal să le rescrie.

Aceste companii de telecomunicații, care au făcut lobby în Congres pentru mai multă libertate de ani de zile, ar putea încerca să utilizeze acest fiasco de confidențialitate recent în avantajul lor, poziționându-se drept un avocat pentru mai multe reglementări pentru anumite site-uri și servicii (dar nu și pentru industria telecomunicațiilor).

Cu FCC înapoi sistematic protocoale de confidențialitate nou reglementate, Comcast, AT&T și alți furnizori de internet au și mai multă putere să colecteze, să cerceteze și să profite de confidențialitatea dvs. în timp ce site-uri precum Facebook și Google își asumă vina..

Ești supărat despre Facebook? Ar trebui să fii mai îngrijorat de ISP-ul tău
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.