Faceți cunoștință cu cei cinci studenți care luptă pentru viitorul vieții private a vieții olandeze

Cinci studenți care protejează confidențialitatea digitală olandeză.

ACTUALIZARE: miercuri, 11 octombrie 2017

Faceți cunoștință cu cei cinci studenți care au luptat pentru viitorul vieții private a olandezilor … Și au câștigat!

Au reusit! Studenții din spatele petiției Sleepwet au depășit 300.000 de semnături luni, 9 octombrie 2017 – suficient pentru a declanșa o cerere oficială pentru un referendum național privind noile legi digitale invazive privind confidențialitatea. Verificați aici ultimele repere de semnătură.

Ce urmează pentru protagoniștii din confidențialitatea olandeză?

„Suntem foarte fericiți”, spune Tijn pentru ExpressVPN, „încă se simte puțin ireal.” Pe 16 octombrie 2017, grupul va înmâna peste 350.000 de semnături guvernului, care apoi le va verifica valabilitatea..

Dacă semnăturile sunt validate, referendumul va fi anunțat pe 1 noiembrie și va avea loc probabil pe 21 martie 2018, în aceeași zi cu alegerile municipale.

Referendumul va fi al doilea inițiat de cetățenii Olandei în ultimii doi ani, primul fiind referendumul privind Tratatul de asociere UE-Ucraina din 2016.

În ceea ce privește grupul, acum au obținut suficient sprijin din partea a zeci de organizații care vor reduce ceea ce va fi o campanie grea.

„Vom încerca să motivăm cât mai mulți oameni să meargă să voteze„ nu ”, dar s-ar putea să nu mergem în modul total de campanie: Există o mulțime de alte organizații care probabil vor fi, cum ar fi Amnesty International.”

Vă rugăm să fiți la curent pe Twitter și Facebook pentru informații suplimentare despre referendum.

***

La 1 ianuarie 2018, Țările de Jos vor aplica o nouă lege privind extragerea datelor care va acorda o putere fără precedent agențiilor de informații olandeze – cu excepția cazului în care cinci studenți pot obține 300.000 de semnături până la jumătatea lunii octombrie pentru a declanșa un referendum național.

Studenții au deja 60.000 de semnături și au atras atenția globală în situația lor grea. Dar au nevoie de ajutorul tău pentru a trece peste linie!

Care este noua lege privind minerirea datelor în Olanda?

De la 1 ianuarie, o modificare a Legii privind serviciile de informații și securitate din 2002 va acorda agenției olandeze de informații AIVD și omologului său militar MIVD, printre altele, puterea de a accesa metadata oricărui și a tuturor cetățenilor săi..

Zona fizică în care agențiile pot intercepta date se va extinde și pentru a include cartiere întregi și gări.

Legea extinde în continuare privilegiile de hacking AIVD și MIVD pentru a include dispozitivele terților asociați cu persoane vizate – cum ar fi prietenii, membrii familiei și companiile pe care le pot utiliza (la fel ca relația ANS cu Microsoft, Google și Apple).

Ce se va schimba la aplicarea amendamentului 34588?

Graficul modificărilor Amendamentul 34588 va fi pus în aplicare

Citiți textul complet al amendamentului 34588 în format PDF.

Cine luptă cu noua lege olandeză?

Organizațiile pentru drepturile civile și consiliile de justiție

Imediat după adoptarea legii, douăsprezece organizații au pregătit un proces comun pentru a încerca să îl oprească. În afară de încercarea de a inversa încălcarea vieții private, aceștia pun la îndoială și ce supraveghere ar avea AIVD și MIVD.

De obicei, comitetul independent cunoscut sub numele de CTIVD supraveghează serviciile de informații olandeze cu o aplicare strictă a cadrelor juridice existente, dar noua lege pune decizia în mâinile politicienilor.

Prin urmare, decizia devine una politică, care subminează rolul CTIVD de arbitraj neutru.

Cinci studenți din Amsterdam

Marlou Gijzen, Tijn de Vos și alți trei studenți de la Universitatea din Amsterdam au început o campanie pentru a aduce legea într-o discuție publică înainte ca guvernul olandez să o aplice.

Dublând noua lege „het somnet” sau „rețeaua de tracțiune”, pentru capacitatea sa de captare, studenții sunt îngrijorați de capacitatea guvernului de a efectua supravegherea în masă a cetățenilor săi..
“Simțim o cerere pentru un referendum în rândul cetățenilor olandezi”, spune Marlou, “vrem să inițiem o discuție socială despre lege, deoarece are un impact mare asupra vieții private a fiecărui cetățean și nu a fost încă purtată nicio discuție reală”.

Grupul mic are sprijin din ce în ce mai mare: Amnesty International este cea mai recentă din lista organizațiilor non-profit precum Bits of Freedom, Free Press Unlimited și Internet Society care stimulează semnalul acestei acțiuni pentru a declanșa o conversație publică despre extragerea datelor lege.

Olanda și drepturile cetățenilor

Olanda ocupă locul al cincilea în ceea ce privește libertatea presei și păstrează o evidență puternică a menținerii drepturilor cetățenilor săi; pasul pentru creșterea controlului guvernamental va submina modul în care olandezii se bucură de drepturile lor democratice. Tijn susține că „fără confidențialitate, oamenii nu se pot exprima liber, ceea ce este extrem de important pentru o democrație precum Olanda”.

Pentru o astfel de schimbare seismică a drepturilor cetățenilor, legea a primit puțină acoperire înainte de a trece. Directorul executiv al lui Bits of Freedom, Hans de Zwart, spune ExpressVPN teoria sa: „Suntem o țară cu un nivel relativ ridicat de încredere în guvern, ceea ce a fost probabil unul dintre motivele pentru care legea a fost capabilă să adopte o discuție socială relativ mică.”

Tijn împărtășește acest sentiment, dar rămâne plin de speranță că atenția studenților, mass-media și non-profiturile atrase vor atrage mai multe semnături; „Nu multe persoane știu despre asta, dar odată ce le explicăm, sunt de acord cu noi.”

De Zwart este extrem de optimist, că vor primi cele 300.000 de semnături necesare pentru a declanșa o discuție publică asupra legii și se așteaptă ca următorul obstacol să fie lupta asupra căreia narațiunea domină discuțiile publice, spunând:

„Susținătorii legii vor încerca să o încadreze ca securitate versus confidențialitate, în timp ce vom încerca să o arătăm pentru ceea ce este: libertate versus control (guvernamental)”.

Vrei să îi sprijini pe studenți în lupta lor? Iată cum:

Dacă sunteți un cetățean olandez care locuiește în Olanda, semnați-vă numele înainte de 12 octombrie pentru:

  • Pagina studenților; sau
  • Site-ul oficial al Guvernului

Dacă locuiești în afara Olandei:

  • Urmați Twitter-ul și Facebook-ul studenților pentru a obține actualizări cu privire la progresul lor

Credite foto: Annelene Schulze

Faceți cunoștință cu cei cinci studenți care luptă pentru viitorul vieții private a vieții olandeze
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.