Întrebați-l pe Lexie! Cum să remediați un MacBook hacked

mac-hacked

Bună, sunt Lexie și lucrez pentru echipa de securitate a ExpressVPN.

ExpressVPN primește o mulțime de e-mailuri și comentarii de la utilizatori și cititori despre postările și ghidurile noastre de blog. Unele dintre aceste întrebări pot fi utile pentru alții, așa că, cu permisiunea dvs., putem publica întrebarea dvs. cu răspunsul meu aici.

Dacă aveți o problemă cu ExpressVPN care are nevoie de un răspuns imediat, contactați centrul nostru de asistență 24/7.

Până la afaceri, atunci! Prima întrebare Ask Lexie vine de la Sandy, care a avut probleme cu un hacker:

Dragă Lexie ... Proiectul meu MacBook Pro a fost hacked

Am un MacBook Air nou, și am nevoie de un VPN, care să mă protejeze de a fi hacked.

Am fost hacked în trecut, așa că mă abonez la Norton 360 și urmăresc setările de securitate recomandate de Comcast.

Cumva, am fost din nou piratat. Am încercat să instalez ExpressVPN, dar nu va termina încărcarea. De asemenea, am dificultăți în conectarea la serverele LA, New York și Anglia. Am vorbit cu unul dintre tehnologiile dvs. timp de aproximativ o oră, dar încă nu pot rula ExpressVPN.

Oricine se află în spatele hack-ului este foarte bun, au reușit să-și atașeze furnizorii de sănătate și toate băncile mele. Tocmai am primit un cont nou și am fost hacked în prima săptămână.

Ce pot face pentru a rezolva problemele mele și pentru a preveni să fiu piratat din nou?

În speranța unei rezoluții,

Mulțumiri,

nisipos

Lexie spune: O parolă puternică este importantă!

Dragă Sandy,

Vă mulțumesc că mi-ați scris. Acesta este un caz foarte ciudat pe care îl întâmpinați. Trebuie să presupun când spuneți „hacked”, că fie cineva vă accesează conturile online, datele dvs. sunt furate, fie computerul dvs. a devenit inutilizabil.

Ca atare, aș recomanda următoarele:

Pasul 1: Accesați magazinul Apple și cereți-le să revină computerul la starea inițială (reinstalați Mac OS X). Acest lucru va elimina toate virusurile sau malware-urile care pot apărea pe sistemul dvs..

Pasul 2: Setați o parolă bună pe computer și nu o spuneți oricine despre ce este vorba (Sfat: folosiți generatorul de parole aleatoriu pentru a crea o parolă sigură). De asemenea, nu o scrieți!

Pasul 3: Instalați un manager de parole pe computer. Deoarece sunteți pe Mac OS X, v-aș recomanda să descărcați Google Chrome și să instalați extensia LastPass. 1Password este de asemenea foarte bun, dar costă 50 USD pentru licență.

Pasul 4: Utilizând managerul de parole, schimbați toate parolele la serviciile dvs. online, începând cu e-mail, apoi social media, conturi bancare, contul ExpressVPN ... Schimbați totul! Acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a examina setările de securitate. De exemplu, recomand ca adresa de e-mail pe care o introduceți să fie una pe care o controlați și numai voi.

Pasul 5: Activați autentificarea cu doi factori pe serviciile care o acceptă. Autentificarea cu doi factori este o setare de securitate foarte importantă pentru contul dvs. de e-mail, social media și bancar!

Dacă aveți probleme cu conexiunea ExpressVPN, cum ar fi aplicația care nu începe, sau aveți dificultăți în conectarea la un server, contactați imediat asistența!

Lasă-mă să știu cum continui cu sfaturile mele sau dacă mai ai probleme.

Lexie.

Trimiteți-vă întrebările de confidențialitate și securitate către Lexie

Aveți o întrebare la care doriți să vă răspund? Lasă-l în comentarii și voi încerca să răspund la următorul blog Ask Lexie ��

Întrebați-l pe Lexie! Cum să remediați un MacBook hacked
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.