Legea privind confidențialitatea consumatorilor din California (CCPA) își propune să protejeze datele utilizatorilor. O face?

Un contur al Californiei într-un lacăt auriu.

Este o sumă mare care a atras foarte puțină atenție.

Parlamentarii din California au aprobat recent ceea ce ar putea ajunge să fie cea mai cuprinzătoare factură de confidențialitate a datelor din Statele Unite. La 28 iunie, guvernatorul Jerry Brown a semnat o lege care are ca scop reformarea completă a modului în care întreprinderile colectează și împărtășesc datele utilizatorilor din California..

Legea privind confidențialitatea consumatorilor din 2018 din California (CCPA) este rezultatul direct al opoziției vocale față de recentele scandaluri de confidențialitate din întreaga țară și este pe cale să transforme întreaga industrie a mineritului de date..

Cum funcționează noua lege a vieții private din California

În conformitate cu CCPA, rezidenții din California au mai mult control asupra informațiilor lor online și asupra modului în care sunt distribuite. În mod similar modului în care funcționează Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) al Europei, legea acordă californienilor mai multă putere asupra datelor lor personale și dreptul de a fi uitat.

Deși legea este încă deschisă amendamentelor, unele dintre cele mai mari protecții acordate consumatorilor includ:

  • Dreptul de a ști ce informații personale sunt colectate, în ce scopuri și cu care terții au spus că datele sunt partajate.
  • Posibilitatea de a „opta” din practicile de extragere a datelor dacă consumatorii nu doresc ca informațiile lor să fie partajate. Întreprinderile nu pot supraîncărca sau „pedepsi” clienții pentru acest lucru, dar pot totuși să ofere stimulente consumatorilor care aleg să își colecteze informațiile.
  • Opțiunea de a solicita întreprinderilor să șteargă datele clienților: Întreprinderile vor fi menținute la un standard mai ridicat de alertare a clienților și luarea de măsuri adecvate în caz de încălcare a datelor.

Puteți citi CCPA în întregime aici.

Problema cu „informațiile personale”

În timp ce schimbările pot suna excelent pe hârtie, punerea lor în practică se poate dovedi mai dificilă. Un potențial defect în legislație constă în definirea largă a informațiilor personale. CCPA aruncă o plasă extrem de largă pe care sunt acoperite informațiile. În momentul publicării, aceasta include date de geolocalizare, identificatori biometrici, istoricul de navigare și multe altele.

O altă problemă previzibilă constă în modul în care acest tip de informații vor fi reglementate. În timp ce actul acordă forțelor de ordine locale capacitatea de a „pedepsi” întreprinderile care nu sunt conforme, aceasta se aplică doar rezidenților din California. Desigur, acest lucru creează o conundru atunci când vine vorba de spațiul digital, în care majoritatea site-urilor și rețelelor constau dintr-un hodgepodge de utilizatori din întreaga lume.

Dovadă, nu căutați mai departe de GDPR în Europa, unde companiile se luptă să țină pasul cu diferitele reguli și reglementări și, uneori, contracare, pentru reglementarea mai multor țări.

Cum a ajuns CCPA

Spre deosebire de alte state, California permite publicului să propună măsuri de votare pentru modificarea legii prin vot la nivel de stat. De fapt, CCPA a apărut vreodată la originea tulburărilor și a furiei din partea populației din California.

Proiectul de lege se întoarce către dezvoltatorul imobiliar din California, Alastair Mactaggart, care a finanțat singur o campanie de conștientizare care a subliniat importanța confidențialității datelor.

Inițiativa Mactaggart a propus o legislație drastică, care ar fi limitat în mod sever modul în care companiile au salvat, împărtășit și profitat din datele utilizatorilor. În mod firesc, Silicon Valley s-a luptat cu dinții și cu unghia pentru a împiedica campania lui să capete tracțiune, dar inițiativa a fost atât de populară încât a găsit în curând cuibărit pe buletinul de vot pentru noiembrie..

Hotărâți de numeroase scandaluri de confidențialitate (ne uităm la tine, Zuckerberg), parlamentarii din California s-au confruntat cu o decizie: acceptă măsura de vot sau creează o versiune ușor redusă a lor.

Poate că luând o atenție din legile recente privind datele europene, Legislativul de stat nu a avut de ales decât să redacteze ceea ce va deveni în curând legea privind confidențialitatea consumatorilor din 2018.

În California avem încredere?

Odată cu actul semnat în lege, cele mai semnificative întrebări sunt dacă restul SUA vor urmări în curând și modul în care companii precum Facebook și Twitter - sau, mai important, ISP-uri precum Comcast și Verizon - vor respecta regulile și reglementările fragmentate. pentru diferite state americane.

Într-un moment în care confidențialitatea utilizatorului este în permanență scăzută, iar neutralitatea netă se aglomerează pentru a menține orice asemănare aparent coerentă cu internetul de altădată, CCPA ar putea ajunge să fie un spor masiv în multe părți ale întreprinderilor..

Întrucât legea urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020, companiile au doi ani pentru a se pregăti pentru aceasta; dacă vor folosi acest timp pentru a se adapta sau pentru a continua să lupte cu prevederile sale, nu se vede încă.

Indiferent de modul în care legea sfârșește să prindă formă, puteți prelua controlul asupra informațiilor dvs. personale și vă flexați dreptul de a rămâne anonim cu ExpressVPN.

Legea privind confidențialitatea consumatorilor din California (CCPA) își propune să protejeze datele utilizatorilor. O face?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.