Nici măcar un scandal nu va opri Facebook să vă recolteze datele

Pictograma de jos de pe Facebook

Știrile despre rolul Facebook în colecția de Cambridge Analytica de milioane de profiluri de utilizatori până la alegerile generale din SUA din 2016 arată o imagine îngrijorătoare a modului în care informațiile pot fi utilizate pentru a viza persoane.

Pe fondul ultrajului, eforturile de colectare a datelor de Facebook au fost aduse din nou în evidență și, după cum se poate aștepta cititorul cinic, se pare că au găsit și mai multe modalități de a extrage date din tine..

Colectarea de date care se ocupă permanent de Facebook

Cantitatea de date pe care Facebook le colectează este deja îngrijorătoare - de la fiecare interacțiune pe care ați avut-o în rețea până la fiecare fotografie pe care ați încărcat-o (și chiar șters). Dar metodele lor au luat recent o schimbare mai neliniștitoare, folosind fațada securității și confidențialității pentru a împinge aplicații și funcții care subminează chiar lucrurile pe care sunt construite pentru a le proteja.

Într-o mișcare aproape anticipativă a ultimei crize, Facebook a publicat primele sale Principii de confidențialitate în ianuarie. Principiile conturează controlul pe care utilizatorii îl au asupra informațiilor lor, iar Facebook a început să împingă funcții și aplicații pentru a promova această idee, cum ar fi etichetarea foto mai sigură și chiar propriul VPN.

Aceste eforturi de a convinge oamenii că Facebook protejează confidențialitatea și securitatea utilizatorilor lor au trecut în mod spectaculos, dar acest lucru nu a împiedicat Facebook să se lipească de majoritatea acestora.

În acest blog, ExpressVPN prezintă trei aplicații și funcții noi despre care Facebook spune că vă vor păstra datele sigure și private, dar, de fapt,, colectați și mai multe informații despre voi.

1. Aplicațiile Onavo deținute de Facebook colectează datele dvs. chiar și atunci când nu utilizați Facebook

Onavo a fost achiziționat de Facebook în 2013, pentru software-ul lor care optimizează consumul de date mobile și oferă servicii de analiză pentru aplicații mobile. Amândouă aplicațiile lor pretind securitate pentru telefonul dvs., dar nu fac așa ceva. În schimb, aplicațiile trimit toate datele care le trec pe Facebook.

Onavo Protect - Securitate VPN

În februarie, utilizatorii Facebook au văzut un nou element de meniu în aplicațiile lor numit „Protect”, care atunci când este apăsat te va redirecționa către o aplicație: Onavo Protect - VPN Security. Aplicația promite „să vă păstreze datele în siguranță atunci când navigați și partajați informații pe web”, asigurându-vă conexiunea la internet.
Când utilizați Onavo Protect, datele care trec prin aceasta - cum ar fi utilizarea datelor Wi-Fi și a datelor mobile, utilizarea aplicației dvs. și chiar atunci când ecranul este pornit sau oprit - este urmărită, înregistrată și trimisă înapoi la Onavo și prin extensie, Facebook.

Politica lor de confidențialitate prevede:

„Putem folosi informațiile pe care le primim pentru a oferi, analiza, îmbunătăți și dezvolta servicii noi și inovatoare pentru utilizatori, afiliați și terți.”

Și asta:

„Este posibil să împărtășim informații de identificare personală cu terți și„ Afiliați ”(întreprinderi care fac sau fac parte legal din același grup de companii din care face parte Onavo, inclusiv, dar fără a se limita la Facebook, Inc.)."

Pe scurt, când utilizați Onavo Protect, toată activitatea dvs. online este înregistrată și colectată de către și pentru Facebook, chiar dacă nu utilizați Facebook.

Blocarea aplicației Bolt

O lună mai târziu, Onavo a lansat în liniște o altă aplicație, Bolt App Lock, care vă permite să adăugați măsuri de securitate precum codurile PIN și recunoașterea amprentelor în aplicațiile dvs..

Descărcând și utilizând această aplicație (care susține că îți va spori securitatea), îți trimiți din neatenție datele utilizatorului și informațiile din rețea pe Facebook.

La fel ca în cazul Protect, Bolt va trimite aceste informații către Facebook, care le poate folosi pentru a descoperi, de exemplu, ce vă atrage atenția de pe Facebook și produsele sale, Instagram și Whatsapp.

Politica de confidențialitate de la Bolt este foarte clară despre cine colectează și analizează informațiile pentru:

Screenshot al Politicii de confidențialitate Bolt App LockO fereastră de ecran a Politicii de confidențialitate a aplicației Bolt App Lock înainte de a o elimina din App Store. Sursa: TechCrunch

App Store a eliminat aplicația Bolt App Lock la doar câteva zile de la lansare, din cauza ultrajului încercărilor Onavo de a obține și mai multe informații de la utilizatorii de telefoane mobile pentru Facebook. Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat pentru TechCrunch că lansarea aplicației a fost un „test scurt și scurt”.

Faptul rămâne - aplicațiile Onavo vă vor înregistra activitatea și o vor trimite pe Facebook pentru a face cine știe cu ce.

2. Este posibil ca sistemul de recunoaștere facială Facebook să vă fi adăugat fără cunoștința dvs.

La începutul lunii martie, utilizatorii Facebook au primit o alertă în News Feed care le introduce în software-ul său de recunoaștere facială îmbunătățită, care le va identifica în toate fotografiile..

De asemenea, software-ul pretinde că vă protejează fotografiile împotriva utilizării de către persoane necunoscute (gândiți-vă la pescuitul pescuitului de pescuit) și ajută persoanele cu deficiențe de vedere să afle cine este în fotografiile dvs. Facebook a trimis două variante ale mesajului: una a declarat că puteți să vă înscrieți, cealaltă a spus că sunteți deja și că trebuie să renunțați dacă doriți.

Nu, mulțumesc, @facebook. Mă întreb cât timp va fi oprit. pic.twitter.com/ek5kDzOOsF

- Walt Mossberg (@waltmossberg) 27 februarie 2018

Am aflat că sunt varianta de test A / B care a fost „activată” în mod implicit (India����).

Oameni, dacă ați văzut acest lucru astăzi în timp ce parcurgeți fluxul dvs. și ați ratat opțiunea de a renunța, iată linkul: https://t.co/fqSeSPlbOH pic.twitter.com/qDawry5U4r

- Shreyas Narayanan Kutty (@ dun3buggi3) 27 februarie 2018

Acest software nu este nou - a fost implementat pentru prima dată în 2013, când Facebook a început să sugereze etichete în fotografii încă neetichetate de la dvs. sau de la prietenii dvs..

Sub noua fațadă de etichetare foto mai sigură și mai atentă se află profund Facebook despre capacitățile biometrice, după cum a explicat Alvaro Bedoya, directorul executiv al Centrului pentru confidențialitate și tehnologie din Universitatea Georgetown. Ardezie:

„Facebook ar scana fotografiile postate de prieteni apropiați pentru a vedea dacă te includ. Acum scanează fiecare fotografie postată pe Facebook pentru a vă găsi. Ceea ce arată este că sistemul a devenit și mai sofisticat. ”

Există în mod clar îngrijorări cu privire la ce intenționează să facă Facebook cu toate aceste date biometrice. Software-ul său de recunoaștere facială poate recunoaște fețele umane cu o precizie de 98% și poate identifica o persoană de la 800 de milioane de persoane în termen de 5 secunde.

V-ați putea identifica Facebook într-o fotografie completă a unui străin? Și-ar putea vinde aceste date biometrice companiilor pe care să le utilizeze sau chiar ar putea da aceste date guvernelor pentru a vă identifica?

Din fericire, unele grupuri de confidențialitate luptă pe Facebook pentru aceste puteri. Colecția de informații biometrice este luptată în prezent într-un caz de acțiune de clasă în Illinois, unde informațiile biometrice sunt protejate în conformitate cu Legea privind confidențialitatea informațiilor biometrice. Dacă grupul câștigă, acest lucru ar putea însemna noi restricții la colectarea de date biometrice Facebook.

Deocamdată, însă, dacă doriți să renunțați la recunoașterea feței Facebook, mergeți la Setări pe telefon > Comenzile rapide de confidențialitate > Mai multe setari > Recunoașterea feței și apoi selectați nr.

Pe site-ul web, faceți clic pe săgeata în jos în colțul din dreapta sus și apoi accesați Setări > Recunoaștere facială > Editează și apoi selectează nr.

Rețineți că aceste opțiuni nu sunt disponibile în locuri precum Canada și Europa și apar ca opțiune numai dacă aveți cel puțin 18 ani.

3. Facebook folosește 2FA pentru a vă trimite notificări

Autentificarea în doi factori (2FA) ca pas de securitate poate fi utilă pentru a vă asigura conturile, dar Facebook a făcut un pas prea departe de 2FA, folosindu-l pentru a spama utilizatorii Facebook cu notificări..

După cum a aflat inginerul Gabriel Lewis din San Francisco:

Așa că m-am înscris pentru 2 factor auth pe Facebook și l-au folosit ca o ocazie de a-mi trimite notificări spam. Apoi mi-au postat răspunsurile pe peretele meu. ��‍♂️ pic.twitter.com/Fy44b07wNg

- Gabriel Lewis �� (@Gabriel__Lewis) 12 februarie 2018

Alții s-au confruntat, de asemenea, cu unele situații destul de incomode când răspund la textele 2FA.

Răspunsul nepoliticos al omului la un text despre care credea că este spam este postat pe wallhttps-ul Facebook al prietenului său: //t.co/bJN6ALtNCI pic.twitter.com/lcn0PJAZvJ

- Daily Mail SUA (@DailyMail) 14 martie 2017

Și cu Instagram deținut și Facebook:

De asemenea, Facebook abuzează detaliile de contact 2FA pentru spamul Instagram. https://t.co/u9njcm9HT1 pic.twitter.com/8f4of7uBZ5

- Nick Heer (@nickheer) 14 februarie 2018

Pentru ca textele lor 2FA să se dubleze ca notificări, Facebook a transformat o măsură de securitate într-un instrument suplimentar de notificare pentru a-i coaxa pe utilizatori în rețeaua de socializare. Făcând acest lucru, Facebook subminează o măsură critică de securitate, care le-a oprit utilizatorilor măsura 2FA în totalitate, ceea ce face ca conturile lor de Facebook să fie mai puțin sigure.

Deși a fost o eroare și va fi remediat, șeful de securitate al Facebook a făcut o declarație spunând: „De ani buni, înainte de ubicuitatea smartphone-urilor, am acceptat postarea pe Facebook prin mesaj text, dar această funcție este mai puțin utilă în aceste zile.”

Criticii nu sunt convinși de explicația Facebook, indicând încercările companiei de a îmbunătăți implicarea pe site-ul său, care a scăzut în ultimele luni..

O mulțime de oameni sugerează că spam-ul SMS SMS este un bug. Rahat. Cineva de la FB a luat o decizie deliberată de „reangajare a utilizatorilor” prin spamarea tuturor acelor numere de telefon mobil pe care utilizatorii 2FA le-au introdus. Nu există nicio eroare aici.

- Matthew Green (@matthew_d_green) 14 februarie 2018

Dacă mai doriți un pas suplimentar în securitatea Facebook, dar nu doriți să vă predați numărul de telefon, puteți utiliza generatorul de cod sau o cheie de securitate..

Vrei să știi ce are Facebook pe tine? Acum poti!

Dacă nu doriți încă să vă ștergeți Facebook-ul, puteți să aruncați o privire la toate datele pe care vi le deține Facebook, pur și simplu descărcând arhiva tuturor interacțiunilor dvs. pe Facebook..

Urmați doar acești trei pași descriși pe site-ul lor și vă vor anunța odată ce vor termina arhivarea tuturor datelor.

Din această arhivă, veți putea vedea toate interacțiunile dvs. cu Facebook de la prima înregistrare, inclusiv:

  • Toate comunicările cu prietenii (și prietenii neprieteniți)
  • Toate metadatele dvs. foto
  • Punctele de conectare și datele de sesiune
  • Sute de imagini utilizate pentru recunoașterea feței
  • Lista ta de contacte

Mărimea pură a arhivei de pe Facebook este suficientă pentru a vă face să vă gândiți de două ori la modul în care interacționați cu rețeaua socială.

Imagine mai mare: de ce ar trebui să fim cu toții îngrijorați de tactica rampantă de colectare a datelor de Facebook

Ceea ce este poate cel mai deranjant în privința faptului că vedeți tendințele Facebook apăsând toate datele de pe telefoanele noastre este abuzul de aceste date. Deși ramificările scandalului Cambridge Analytica încă nu sunt pe deplin cunoscute, este clar că, cu aceste date, Facebook deține o mulțime de cărți în influențarea lumii, în moduri care sunt atât de tulburătoare atât pentru martori cât și pentru experiență..

Facebook ar putea spune că vă iau în serios confidențialitatea, dar în prezent nu există semne veritabile conform cărora abilitatea socială este interesată de altceva decât de colectarea datelor din motive pentru care încă nu trebuie să fie pe deplin.

Deși utilizarea dvs. de Facebook poate fi suficient de nevinovată - de la încărcarea de imagini până la a rămâne în contact cu prietenii - este mai evident ca niciodată că utilizarea datelor pe Facebook este orice dar.

Nici măcar un scandal nu va opri Facebook să vă recolteze datele
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.